Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka020

prolaktyna a ciąża

Polecane posty

Gość tak hiperprolaktynemia
powduje że nie mozna miec dzieci

Gość ale dlaczego-----0-0-

Gość gagusior
Idz do lekarza sa leki na obnizanie prolaktyny i niema problemu z zajsciem w ciaze tylko trzeba sie leczyc i nie myslec o dziecku tylko dzialac a samo wyjdzie

zgadza się podwyższona prolaktyna powoduje problemy z zajściem w ciążę, sama miałam taki problem obecnie spodziewam się dzidziusia :D

Gość do kamciak
a długoo sieleczylas? jaki mialas poziom prolakytyny? i co bralas na obnizenie jej?

Gość nie jest wazne
podwyzszona prolaktyna nie oznacza, ze nie mozna miec dzieci! moze ale nie musi wcale apobiegac wystapieniu owulacji, moze powodowac np wiele podejsc do niej ale tez niekoniecznie... natomiast bywa niebezpieczna dla ciazy, tj moze doprowadzic do poronienia

Ja miałam podwyższoną prolaktynę, ale nie dużo i nie leczyłam tego a teraz spodziewam się dzidziusia, może w niektórych przypadkach, jak jest bardzo podwyższona to trudniej zajść w ciążę, ale to też myślę, że kwestia indywidualna, wiele kobiet zrzuca problem z zajściem w ciążę na wysoką prolaktynę,ale nie zawsze to ona jest powodem, jest wiele innych czynników utrudniających zajście.

nie pamietam jaki mialam poziom ale chyba z 80 a po godzinie ok 2000 nie mam wyników w domu a leczyłam sie chyba 6 miechów po 4 miesiącach miałam już normalne jajeczkowania a po 6ciu zaszłam w ciążę więc leczenia zakończone powodzeniem zostało a brałam bromergon zaczynałam od pół tabletki wieczorem później brałam już dwie dwa razy dziennie, na poczatku zle sie czulam strasznie ale pozniej mi przeszlo, wysoki poziom prolaktyny nie oznacza tego ze nie bedzie sie mama, lekazr musi sie znac na rzeczy i zastosowac odpowiednie leczenie, pozdrawiam

u mnie prolaktyna spowodowała urojona ciaze i w ciagu kilku tyg przytylam chyba z 10kg bez powodu i nie mialam wogole owulacji po leczeniu jestem wlasnie w ciazy, moze jezeli poziom prl nie jest duzo podwyzszony jest inaczej i nie ma problemu ale przy hiperprolaktynemii- tzn sporych odchylkach od normy -zazwyczaj chyba jest problem z zajsciem w ciaze http://www.we-dwoje.pl/prolaktyna;-;rozhustany;hormon,artykul,5016.html