Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Suzou1981

kołatanie serca

Polecane posty

Gość Suzou1981

Dziewczyny czy odczuwacie w ciąży jakieś dziwne kołatania serca, mocnijsze uderzenia serca - szczególnie jak leżycie na lewym boku?

Hej :) Będąc w ciąży miałam dokładnie to o czym piszesz. Do dziś nie wiem czemu... ale to chyba normalne, bo jestem pół roku po porodzie i ani śladu po tym kołataniu.

Ja mam dokładnie to o czym piszesz i dziś byłam u internisty z polecenia ginekologa, jestem w 8 miesiącu ciąży, zrobiono mi ekg i wszystko wzorowo, mam tylko niskie ciśnienie. Lekarka zapewniała, że to zupełnie na porządku dziennym takie kołatania, odprężyć się wystarczy i czekac az minie ;)

Gość Suzou1981
a mój lekarz spanikował założył holtera i na holterze wyszły jakies skurcze dodatkowe- a ja się etarz starsznie boję:(

Gość Suzou1981
KKArolnko, od którego miesiąca Cie to meczyło- mówiłas o tym lekarzowi?

Gość tez mialam kolatanie
a jak lezalam na wznak to sie dusilam

Suzou1981 - miałam tak prawie całą ciąże, ale nie codziennie. Nie mówiłam lekarzowi, bo gdy tylko zapytałam jakiejkolwiek koleżanki, która była w ciąży to mówiła, że to normalne. Jakoś w ogóle mnie to nie martwiło. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale też miałam niskie ciśnienie całą ciąże. Mierzono mi zawsze po wizycie i tylko raz mi skoczyło wysoooko :D ...jak mój gin powiedział, że mam rozwarcie i, że najlepiej będzie jak pojedziemy już na porodówkę :D Moze to kołatanie ma związek z niskim ciśnieniem, ale wiem, że w ciąży lepiej mieć niskie niż za wysokie.

Gość Suzou1981
ja też ise dusze jak leżąę na wznak od 24 tygodnia:) Ja usłyszłam że wiele kobiet ma wła snie taki skurcze dodatkowe serca, ale nie sa badane, a duża część nawet tego nie zgalsza lekrzowi... Będę wdzeiczna za wszytskie posty:) i opisy tyc doznań:)

Gość Suzou1981
oże jeszcze jednak ktoś odczuwa podobnie?

Gość eve252
Ja też odczuwam takie kołatanie ,ale mam niski potas więc pewnie dlatego :/ ogólnie tez mam niskie ciśnienie i mysle że to ma coś z tym wspólnego :) Pozdrawiam

Gość Suzou1981
Ja mam niski magnez i w ciązy za nic nie chce wzrosnąć cąły czas oscyluje wokół dolenj granicy- a te przerywy w sercu strsznie mnie irytuja i denerwuj a:(

Gość Suzou1981

Gość Suzou1981
a moze ktoś to diagnozował?

jak sie leży na plecach to dziecko naciska na aortę (chyba) i stąd to uczucie duszności, trzeba kłąść sie na boku najlepiej lewym bo tam najczęściej dziecko leży

Gość Suzou1981
dusznosci tak, ale tanie serca....................

Gość Suzou1981
Odświeżam wątek:)

Gość Suzou1981
już nikogo?

Gość Suzou1981
:(