Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_jola

Nazwisko

Polecane posty

Gość smutna_jola

Sprawa wygląda tak: Jestem mężatka jakies 8 miesiecy, a jednocześnie kończę studia, i chciałam mieć dyplom z nazwiskiem panienskim. I tu zaczynają się kłopoty, bo mój mąż uważa ze skoro już mam nowe-jego nazwisko, to dyplom powinnam mieć z nowym nazwiskiem. Ja jednak wolałabym mieć dyplom ze starym, bo przez 5 lat byłam rozpoznawana na uczelni jako ... i chciałam własnie tak te studia skońćzzyć, to mój dorobek - moje dziecko. Kto ma rację?

ty. bo to twoje nazwisko z ktorym zaczelas studia. twoj dyplo, twoje studia i TWOJA DECYZJA. podobno to wolny kraj

Gość huhuhu
jak juz bede upragniona mezatka to chce zeby moje "nowe" nazwisko bylo wszedzie;d ale jesli chodzi o dyplom to jednak swoje, zawsze to z taka duma sie patrzy na swoje...

Gość a ja nie rozumiem
skoro zdecydowałaś się na zmianę nazwiska, to to już jest twoje nazwisko od tego czasu. Przecież w usc dają wybór, można zostać przy swoim. Ja zmieniłam i teraz wkurza mnie, jak np. promotor upiera się przy rozpoznawaniu mnie po starym nazwisku.

Gość tkmsle
pamietaj zyj zawsze w zgodzie ze soba ;)

Gość nic nie ma nic
Ja mam podobien ale wyjscia nie mam bo za miesiac koniec i z nowym nazwiskiem na dyplomie. WG mnie to pownno wygladac tak ze panienskie takze powinno byc na dyplomie t.j w dowodzie. Pani w dziekanacie oczywiscie swoje to trzeba bylo po obronie wziacslub ble ble.