Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja pytam

Jeśli chce, żeby moje dzieci miały brązowe oczy...

Polecane posty

Gość ja pytam

... a ja mam niebieskie, to co oprócz wyboru partnera z brązowymi oczami mogę zrobić w tym kierunku? czy jesli jego rodzice, a przynajmniej ojciec bedą miec brązowe oczy to zwiększy prawdopodobienstwo ze moje dzieci tez beda miały? pytam powaznie ;]

Gość madziunia 2213u2878
MUSICIE TO ZROBIĆ NA STOJĄCO! Wtedy wychodzą niebieskie oczy.

Gość ja pytam
no moi rodzice to odpadaja bo maja niebieskei i piwne...

Gość ja pytam
madziunia przeczytaj najpierw porządnie a dopiero pozniej sie wypowiadaj, pustoto :O ta genetyka ciekawa jest... a z moich obserwacji wynika, że wiekszość corek dziedziczy kolor oczu po ojcu, a chłopców po matce, chociaż to nie jest zadna regula pewnie...

Ja wolałabym żeby moje dzieci były zdrowe walą mnie ich oczy :O:O:O autorko może chciałabyś dzieciątko z chorobą downa ale za to z cudnie brązowymi oczkami :P??:O:O:O:O:O:O :O

Gość Czarna_Dalia
jesli twoj partner ma brazowe oczy i jego rodzice tez brazowe to jest male prawdopodobienstwo ze dziecko bedzie mialo niebieskie

Gość willa
modl sie o zdrowe dzieci a nie myslisz o ich kolorze oczu,porazka :P

Gość ja pytam
ludzie czytajcie dokladnie... nie chce zeby bobasek mial niebieskie slipka tylko brązowe!! ja tylko pytam... :)

Gość iguanna
Jezeli jedno z rodzicow na oczy niebiskie, drugie piwne, to dziecko ma 5-krotnie wieksza szanse odziedziczyc oczy brazowe niz niebieskie. Wiec jest duzo szansa. Pozdrawiam

Gość KRK wyżej sra niż d ma
Musisz uprawiać seks analny, wtedy dzieci beda miały brazowe oczy. jak bedziesz uprawiać w morzu to bedą miały niebieskie. Od seksu w wiśle bedą miały szare oczy. Aha i nie uprawiaj seksu z koniem, bo dzieci bedą miały wytrzeszcz.

Gość tytym
Musicie jesc duzo czekolady:D:O🖐️

Gość czy osoba może opuścić pokój
ja nie mam takiego problemu , bo mam piwne oczy, mój chłopak też i cieszę się bardzo z tego powodu, bo brązowe oczy są przesłodkie i moje bachorki też takie będą miały :D:)

brazowe sa dominujace i jest wieksza szansa na brazowe niz niebieskie ale to jeszcze zalezy od dziadkow

Gość mon chocolat marron
to prawda brazowe dominuja:) gen recesywny i dominujacy sie klania! wazne jakie oczy mieli dziadkowie i rodzice wasi. moj tato ma niebieskie mam ciemne , mtaka ojca niebieskie ojciec ciemne...matka mamy ciemne ojciec niebieskie.. a my mmay brazowe:)

Gość nitka_22
jak nie wyjdzie to kup im barwione soczewki kontaktowe

Gość mon chocolat marron
cos sie tu nie zgodzi lo.. bo ciotka ma czarne ojcec blue ..jej rodzice niebieskie i piwne..jego niebieskie i piwne i..syn ma czarne corka zielone corkja niebieskie.. a z tej wyliczanki wyszło ze 50 brazowe

Gość genetyka
Pewnie to nieaktualne, ale wypisujecie bzdury. Niebieskie oczy posiadają osoby, którym zostały przez obojga rodziców przekazane allele recesywne (przeciwieństwo dominujących), czyli oboje rodzice o niebieskich oczach mają zerowe szanse przekazania dziecku cech dominujących (czyli koloru oczu brązowego) bo po prostu go nie posiadają. Rodzice o oczach brązowych mogą mieć potomstwo o oczach niebieskich, zaś odwrotnie - nie. Podobno mogą się zdarzyć wyjątki, ale są bardzo rzadkie. Często świadczą o tym, że dziecko nie należy do danej pary (jednego lub obojga rodziców).