Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka6

pomoc z zadaniem z niemieckiego pilne!!

Polecane posty

Więc tak.. jutro mam ważny sprawdzian z niemieckiego Na sprawdzianie będzie zadanie aby napisać list do kolegi w którym ma mbyć zamieszczone co lubie najbardziej jesc na obiad co lubie jesc a co nie i co moze kolega przygotowac na obiad na moj przyjazd.. prosze o pomoc poniewaz duzo zalezy od oceny z tego sprawdzianu a ja się uczę dopiero pierwszy rok i nie dam sobie sama z tym rady..

nie ucze sie z niemieckiego nie lubie i nie jest mi potrzebny jesli napisze ten list dobrze bede miala ocene dopuszczającą o to mi chodzi bo na wiecej mnie ztego przedmiotu nie stac :/

ja nawet nie potrafie sie przedstawic.. tlumacze ze ucze sie pierwszy rok mialam isc na rozszerzony angielski bo tego sie zawsze uczylam niestety bylo za duzo osob i dali mnie do rozszerzonej grupy niemieckiej.. nienawidze tego języka.. dlatego chce gotowca, wiem ze to nie uczciwe ale jesli tutaj nikt mi nie pomoze to pomooga gdzies indziej..

ale co jest trudnego w otworzeniu książki i odmianie prostych, REGULARNYCH czasowników. Napisz z błędami, a ja ci bardzo chętnie sprawdze

ja sie umiem przedstawic :P:O:O:O:O ich bin schulerin.ich bin vierzehn Jahre alt.meine katze ist weiB :classic_cool:ich bin lustig,romantish und optimistish :classic_cool:ich bin nicht blond.ich besuche gymnasium,ich fahre rad,karte spielen und surfe internet gern :classic_cool: widzita :classic_cool:? ja mam 14 lat i umiem sie przedstawic :classic_cool:

Gość abraja
ruskaja bys pomogła dziewczynie,podobno znasz ten język bo na studiach jesteś...więc nie powinno to sprawic ci problemu

Gość Agacia 001
pomoge ci

Gość abraja
fajnie draż...tylko kupa błędów ;0 ale pomóc chciałas

Gość abraja
poczekaj cos sie poszuka ;)

z niemca mam 3 i pisalam to na szybkiego :P:P:P :D:D:D ale przedstawic sie umiem :P:P:P

pisałam tylko ze słownikiem :P pewnie same błedy ale chciałyście to macie.. :P hej! Fajnie że niedługo się zobaczymy, już nie mogę się doczekać! Ja lubię jeść na obiad ziemniaki z mięsem i surówką. Lubię czasem zjeść frytki i owoce, nie lubię ryb. Na mój przyjazd możesz przygotować ziemniaki z kurczakiem. Dziękuję za zaproszenie i do zobaczenia. Twoja Ania hallo! Toll dass sie sich nicht lang sehen werden, schon fiebere ich! Ich mag für Mittagessen Kartoffeln mit Fleisch und Rohkostsalat essen. Ich mag manchmal Fritten und Obst aufessen, ich mag Fische nicht. Für meine Ankunft kannst du Kartoffeln mit einem Hähnchen vorbereiten. Ich danke für die Einladung und zu dem Sehen. Dein Ania

Gość Agacia 001
Lieber Tomas Vielen Dank fur deinen letzten Brief und die Fotos. Sie haben mir sehr gefallen. Heute mochte ich Dir ein paar Worte uber meine essen schreiben. Auf dem Mittgessen mag ich eines Hühnchens essen.Nicht mag ich zu essen einen Spinat und Erbsensuppe.Du bereitetest vor auf mein eine Ankunft hochmütige Gurkensuppe. Damit beende ich meinen Brief. Ich warte auf Deine Antwort. Ich grobe dich Deine Familie. Danke XYZ

Gość ojojjjjj
Hallo Klaus, ich freue mich , dass wir uns bald sehen. Ich habe ueberlegt, was wir an diesem Abend machen koennten. Ich komme am Freitag, Samstag ist also frei, deswegen koennten wir etwas tolles machen. Was meinst Du ? Vielleicht koennten wir zusammen kochen??Aber was?Lass uns ueberlegen. Ich weiss , dass Du kein Nudeln magst, also machen wir das nicht. Ich wuerde vorchlagen , dass wir vielleicht eine Pizza machen..?Das ist doch so einfach -ich habe gesehen , wie das meine Mutter macht. Es wird dabei bestimmt auch lustig. Kannst Du die Produkte kaufen?Ich mag zum Beispiel eine Pizza mit viel Kaese, Spinat, Salami und Tomaten. Was ich auf jeden Fall nicht mag sind zum Beispiel Meeresfruechte und die Zwiebel.Alles andere kannst Du gerne kaufen :) Ich freue mich sehr auf das Wochenende mit Dir! Liebe Gruesse Anna

Gość ojojjjjj
nie wymagasz za duzo? :) poszukaj sobie www.dep.pl