Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sadzicie ................

KTÓRE STUDIA WYBRAĆ! AUTOMATYKA vs ARCHEOLOGIA

Polecane posty

wiem że kierunki skrajne i pytanie może dziewne ale co wziać????? Co wybralibyście na moim miejscu???

Gość mysle ze nie masz w ogle talii
automatyka. stanowczo. dlaczego? lepsza praca, zarobki, brak mięśni karku od kilkugodzinnego gapienia się w piasek szukając kosteczki jakiegoś jelenia.

*bólu :P chyba powinnam iść już spać

Hm? Automatyka.! P.S Humanistyczne studia hobbystycznie - ja właśnie tak robię po nich b. ciężko o pracę w ogóle ciężko o pracę... No ale wybór należy od Ciebie.

no coraz bardziej myślę że macie rację. A ta archeologia to takie pozostałości marzeń z dzieciństwa, ale coś mi się zdaje że bez przyszłości.

no raczej ze przyszlosc po archeologii nie jest rozowa (tak mysle, chociaz nie znam tej branzy) jestes babka czy facetem?

a dlaczego wybierasz miedzy tymi kierunkami? to dosyć właśnie skrajne? co ci się w nich podoba?

ale automatyka też będzie mnie interesować! To też będzie hobbystycznie, więc to nie jest tak że zrezygnuje z pasji i marzeń bo to mi się też podoba. Eh... chciałabym studiować tyle kierunków!!! Jak mam się ograniczyć do jednego! Chciałabym studiować i elektronikę ale też historię, fizykę i matematykę ale tak samo literaturoznawstwo! Ja chcę wiedzieć wszysttko!!! :D

e tam matematyke, automatyka to prawie sama matematyka, elektronika,fizyka tez jest :P

A co można robić po automatyce właściwie? na pewno coś lepiej płatnego niż po archeologii. pewnie jest dużo matmy i fizy na studiach. hmm :>

babka jestem... archeologię bo to od dzieciństwa było moje marzenie i uważam że to fascynujące jest dość zajmować się odkrywaniem rzeczy zostawionych przez przodków a automatykę bo to też jest fascynujące tylko ze z drugiej strony znów! I znów od dzieciństwa wszytskie przemioty technioczno-matematyczno-fizyczne mnie kręciły. I programowanie! Kochał świat zakręty w algorytmach! ;)

To tak samo jak ja. Wszystkim chciałem być. Lekarzem, prawnikiem, psychologiem, analitykiem medycznym, fizjoterapeutą... itd Póki co jestem na pedagogie - i to bardzo wszechstronny kierunek (łączy wiele dziedziń: psychologie, prawo, nawet trochę medycyny). Fajnie jakbyś mogła/mógłbyś wybrać taki kierunek gdzie łączy Twoje zainteresowanie w jednym. Zawsze można studiować 2 kierunki jeśli ma się tyle siły.

najpierw sobie poczytaj co to jest ta automatyka a nie bo fajnie brzmi i taki przyszlsociowy kierunek

no tak, jak patrzyłam na program tej Automatyki to fajne przedmioty są. Dużo wszelkich matematyk - jakieś tam metody numeryczne, rachunki prawdopodobieństwa, no przeróżne matematyczne przedmioty, dużo programowania, przedmioty elektroniczne tez tam były chyba pójdę na tą autome, a kiedyś już "dla siebie" zaocznie zrobie coś humanistycznego

Ellinka - > już poczytałam i nawet się przeszłam na wykłady dwa z fizyki bo ta uczelnia jest zaraz obok mnie. Podobać mi się to będzie napewno.

i tak będzie najlepiej :) Archeologia nie jest ciężkim przedmiotem myślę że mogłabyś pogodzić oba. Np. Skończyć 1 rok automatyki a potem zacząć archeologie. Jeśli jesteś dobra z przedmiotów ścisłych nie będziesz miała problemów.

coz, wedlug mnie trudniejsza jest tylko mechniak i budowa maszyn i mechatronika :D

student pedagogiki - :) No dodkładnie! Ja bym też chciała kierunek z wszystkim.

akurat fizyki nie jest duzo i to malow azne przedmioty to raczej ogolne pojecie o tym. poza tym zalezy tez czy specjalonsc automatyki cvzy robotyki

no właśnie 2 dziennie nie da rady :/ Jedna uczelnia w katowicach druga w gliwiacach. I patrze na plan to raczej ani na 2 ani nawet na 3 roku raczej tam drugiego kierunku nie da się upchnąc.

nauki ścisłe to już nie dla mnie : żadna matma! O nie! Ja planuje potem skończyć : psychologie albo socjologie - bardzo podobają mi się te kierunki, dużo o nich czytałem. A jeśli chodzi o pracę... hm póki co nie przejmuje się tym :). Nie będę studiować chyba matmy bo to akurat jest na topie i niby przyszłościowe. Nie warto się męczyć. Żaden kierunek nie daje 100% gwarancji na dobrą pracę. Ot co cała filozofia. A chyba lepiej uczyć się tego co człowieka interesuję :-)))

no nie da sie. a juz na pewno nie na wyzszym roku niz 1 bo 1 to kaurat jest najlatwiejszy.

Ellinka tam specjalność na 3 roku się ubiera i jeśli dożyję do tego 3 roku (no w sumie 4 bo to na 4) to pójdę na "Komputerowe Systemy Sterowania"