Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sadzicie ................

KTÓRE STUDIA WYBRAĆ! AUTOMATYKA vs ARCHEOLOGIA

Polecane posty

specjalność wybiera się na 3 roku ale dopiero na 4 się na nią zaczyna uczęszczać na 3 to chyba tylko deklaracja

roznie jest na roznych uczelniach. czasami specjalnosc masz dopeiro na mgr studiach a czasami podzial jest juz na inzynierskich.

no :O pogodzić nie da się rady 2 w 2 miastach. Ale przecież wygrzebywanie staroci jest fascynujące!!! :) Nie no jestem za tą automatyką w tej chwili bardziej. Moi rodzice mi nie chcą pomóc w wyborze, mój tata mówi tylko że "to nie jego sprawa no nie przedzie prze kolejne 5 lat wysłuchiwał moich wyrzutów tak jak to było w przypadku liceum" :)

raczej nie 5 lat tylko 3/3,5 bo tyle trwaja inzynierskie a potem nie musisz koniecznie konczyc tego samego keirunku

Ellinka z tego co ja czytałam w tych wszystkich regulaminach to tam jest dopiero specjalnośc na mgr. Do inżyniera wszyscy maja to samo.

aha a ta uczelnia to w ogóle Politechnika Śląska ma być. Przemyślę to jeszcze ale chyba jestem na tą automatykę nastawiona.

Gość prawie pani magister
Ja proponuję coś praktycznego, a więc jednak wzięłabym automatykę. Kilka lat temu też musiałam wybrać studia. W szkole średniej lubiłam zarówno historię, jak i matematykę. Jednakże nie poszłam ani na historię, ani na typową matmę. Wybrałam Akademie Ekonomiczną. I nigdy tego nie żałowałam. Książki historyczne to sobie mogę przed snem poczytać, a porządne studia kierunkowe sprawiły, że teraz nie mam problemu z pracą. Już właściwie od roku pracuję, ale w tym roku kończę studia i stwierdziłam, że przydałoby się robić coś ambitniejszego. I udało się, dostałam pracę w dużej firmie za fajne pieniążki. Może i mój wybór kilka lat temu był praktyczny ( co nie znaczy, że się męczyłam, wręcz przeciwnie lubiłam te studia), ale teraz przynajmniej nie było problemu ze znalezieniem pracy. Także jeżeli interesuje Cię poza archeologią również automatyka, to nawet się nie zastanawiaj tylko na nią idź.

no juz chyba akzdy sie kapnal skoro w gliwicach tez mialam tam isc ale tata miz abronil bo gdzie ja ze swoim zdrowie do tych kopaln i zanieszcyzszonego pwoietrza :D

aaa i pamietaj ze jestes baba- nie kazdy lubi baby na tym kierunku i nie kazdy pracodawaca zatrudni babke jako automatykka :o

Gość niestety mam wiele kolezanek
ktore pokonczyly studia podobne do automatyki i i tak nie pracuja w zawodzie, choc byly dobre na studiach. Bo PASJONUJA sie tym razcej faceci, a kobiety owszem, dadza rae, nawet dobrze, ale bez entuzjazmu - takie moje obserwacje. Idz na to, co lubilabys robic.

raczej nie chodzi o to ze sie nie pasjonuja- tylko ze nie daja im skrzydel rozwinac ze wzgledu na plec :P

ale tu już nie ma jakiegoś tam zanieczyszczonego powietrza Ci powiem Wiecie co dzięki za opinie. Jeszcze się troche pozastanawiam, ale teraz plan a) jest taki żeby iść na tą automatykę a za kilka lat jeśli nie zmądrzeje i nie wydorośleję iść na archeologię. :D To nie jest dla mnie jakieś wyzeczenie bo i na tym i na tym będe tak samo zadowolona. Ellinka a jaki Ty studiujesz kierunek?

no wiem wiem :O Ale nie będę się tym kierować i przejmować :)

serio?????????? Genialnie! :D To dlatego jesteś taka mądra hehe.

no coz, ja nie wiem czy bede pracowac w tym zawodzie, moze w jakims pokrewnym, ale najpredzej zaloze wlasny biznes :D

O! To powiedz mi takie coś. Jaki język mam szkolić w wakacje???? Uczyłam się takich c++, c, c# , pascal, jave i jeszcze taki jezyk prolog. Który mi się przyda na studiach??? Bo już wiem ze się będe na zapas uczyć matematyki :D Nawet sobie już książkę kupiłam taką jak będę na tej automatyce na matematyce miała :classic_cool:

muszę iść spać mama się na mnie drze :( Podobno jestem już wykończona :classic_cool: Dobranoc! I dzięki za wszytskie opinie! 🌻

na poczatku przynjamniej u mnie byl c/c++ dopeiro od 2 roku pewnie wchodza inne jezyki i programnowanie mikrkoprocesorow, ale najpierw zajmij sie nauka matmy i fizyki, w szczegolnosci funkcji,elektrotechniki,obwodow elektrycznych bo bez tego ani rusz

Gość in spe ale kto
coś Ci powiem. kilka lat temu miałam taki sam dylemat: administracja czy archeo... wybrałalm admin, potem doszedł drugi kierunek - prawo. za miesiąc mam obronę pracy magisterskiej, ale jestem bardzo nieszczęśliwa, nie chce pracować w zawodzie, chyba nawet nie podejde w tym roku do egzaminu na apliakcję. Żałuję, że nie wybrałam archeologii - to była moja miłość. Decyzja należy do Ciebie.

Gość rerggergergreerg
wybierz to co da kase. ja mam skonczone studia 3stopnia humanistyczne i 2stopnia takie techniczne a tak naprawde zadne nie sa mi potrzebne, jedynie jest jakas satysfakcja z kwitów, w zasadzie tylko ona ze studow pozostala studia byly jedynie czasem zastanawiania sie z czego bede zyl.. i okazal sie to handel, do ktorego zadna akademicka nauka potrzebna nie jest