Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klon za mgłą

skąd macie kasę na te dzieci?

Polecane posty

Gość pupa77
A ja mieszkam w domku jednorodzinnym, i jak ostatnio liczyłam opłaty na miesiąc, tzn. prąd woda i gaz, to wyszło średnio 214 zł. na miesiąc. Czynszu żadnego nikomu nie płacę. :)

Gość opłaty 200 zł
ok dom to co inneg zapłacisz podatek raz na rok i dziękuje ale za mieszkanie to chyba czynsz sie płaci nie wazne czy własnosciowe czy nie :o

Gość malutkaaasss
czynszu nie płacisz a co w zimie palisz ognisko w domu, żeby bylo ciepło. W bloku płaci się czynsz przez cały rok za ogrzewanie i remonty. A ty kupujesz węgiel i to jednorazowy ale większy wydatek. A remontów żadnych nie robisz związanych z utrzymaniem domu, posesji. Nie wierzę, chyba, że rodzice ciebie sponsorują w tych wydatkach. No ale pomimo tego trzeba wydać pieniądze czyje by nie byly.

Gość pupa77
Ze spółdzielni można wystąpic, tylko że wszyscy muszą się zgodzic. Ja współczuję ludziom, jacy z nich frajerzy, że dają się tak robic darmozjadom w spółdzielniach...

Gość też ciekawa
Agawerka a mieszkacie sami czy z rodzicami?

Gość malutkaaasss
no a jak wystąpię ze spółdzielni to co, już się żadnego czynszu nie płaci, a skąd jest ciepło w kaloryferach, chyba, że diabły rozpalają w nich ogień.

Czynsz, owszem, jest, tak jak pisalam wczensiej- oplacam go ze stypendium i wynosi niecale 400 zl. Za gaz jak juz pisalam nie place, bo go nie mam- nie placi sie za swiatlo, tylko ogolnie za prad. Mieszkamy sami w dwupokojowym mieszkaniu.

Gość opłaty 200 zł
a wode ciepłą skad macie??

Gość pupa77
Mam akurat bardzo drogie ogrzewanie gazowe, i jestem z niego nie bardzo zadowolona. Cały dom kosztuje rocznie ok. 3000 zł, (165 m), ja akurat mieszkam na dole, i składam się z matką od metrażu jaki zajmujemy. Miesięcznie wychodziłoby to ok. 93 zł,to co płacę, bo niedawno liczyłam. Jakbym miała piec na paliwa stałe to byłoby z 30% taniej... A, i okna mam stare, drewniane... Mam znajomych co mieszkają w kamienicy i za 120 metrowe mieszkanie płacą co miesiąc zaliczkę na ogrzewanie w wys. 400 zł! I to na węgiel, bo z Karolina, mają to ogrzewanie...Cały czynsz mają - 900 zł. Co miesiąc płacą ok. 200 zł na remonty, a ich kamienica nie była nawet malowana od 20 lat!! Ja gdybym co miesiąc tyle wydawała, to mój dom byłby chyba wyłożony złotem... Remont wystarczy raz na 30 lat..., a tak tylko drobne malowania, to są grosze na miesiąc...

Gość pupa77
"no a jak wystąpię ze spółdzielni to co, już się żadnego czynszu nie płaci, a skąd jest ciepło w kaloryferach, chyba, że diabły rozpalają w nich ogień." Nie można sobie tak samemu wystąpic ze spółdzielni. Musi to byc prznajmniej jeden blok. U teścia na osiedlu, kilka bloków wystąpiło, mają własną kotłownię, nawet prywatną przychodnię i do własnej dyspozycji karetkę pogotowia. Opłaty niższe niż jak byli w spółdzielni.

Gość zuziaaass
tylko, że znajomi zapewne mieszkają w centrum miasta, a ty na obrzeżach. Dolicz sobie dojazdy

Gość pupa77
Nie wiem czy mnie masz na myśli? Ja akurat mieszkam na Grunwaldzie, samochodem do ścisłego centrum Poznania masz 3 minuty, spacerem - góra 30.

Gość malutkaaasss
No ale aby mieć kotłownię obok bloku to trzeba by bylo ją wybudować. I z jakich to funduszy. Przecież to duży koszt jak na jeden mały blok 4 piętrowy w jakim ja mieszkam.

Gość pupa77
Nie wiem czy taki mały jeden blok to nie za mało.... Jedenastopiętrowy spokojnie... Na kosztach kotłowni się nie znam, ale w przeliczeniu na wiele ludzi to chyba nie jest tak dużo. Tylko że Polacy są bardzo kłótliwi, i wszyscy by się i tak prawdopodobnie nie zgodzili, chocby tylko na przekór...Dla mnie to szok jacy ludzie w tym kraju są głupi...

Gość też ciekawa
cyt. "Dla mnie to szok jacy ludzie w tym kraju są głupi..." tak apropo tego zdania - mam kilku znajomych co to mają domy- prawie pałace a śmieci wywożą wieczorem do lasu bo żal im wydac kasę na wywiezienie ich przez odpowiednie służby a koszty tego przedsięwzięcia są raczej niewielkie. W porównaniu do całosci to coś ok.50 zł za m-c. Są plusy i minusy mieszkania zarówno w domu jak i w bloku....

po pierwsze nie złapałam chłopa na dziecko ,bo mała urodziła sie ponad rok po slubie,po drugie mam skończoną szkołę a po trzecie nie mam każdego dziecka z innym facetem... to tyle dla nieumiejących czytać:-)

Gość nieprawdaaaa
a trzecie dziecko to ten sam ojciec co pierwsze i drugie,

Gość say say
Freydis- mam dziecko, ale mnie na nie stać. Karusia tak jak ktoś Ci napisał-same ochy i achy jakiego to Ty nie masz cudownego życia: wykształcona, świetna praca, troje wymarzonych dzieci ojej. żebyś sie nie zesrała za przeproszeniem z tego zachwytu nad własnym losem. to siedź sobie teraz w tym swoim idealnym domku i zrób sobie czwarte wyczekane dziecko.to chyba wpasuje się w kanon Twojego nieskazitelnego świata?

nie mam każdego dziecka z innym ojcem bo dzieci jest troje a męża mam drugiego...ale to tak jest jak ktoś liczyć nie umie do trzech:-) czwartego nie będzie bo chciałam troje i mam troje:-)

Gość veddd
a drugie dziecko to czyje, no chyba nie pierwszego, a kiedy będzie trzeci mąż

właśnie jest pierwszego pani mądralińska na razie nie planuję ale jak coś się wykluje zaproszę cię na wesele:-)

Gość mmmaamcia kamcia
My razem z mezem mamy ok.3 tys. zł na miesiac.I nam starcza na wszystko.Maz ma dziecko z poprzedniego zwiazku i placi na nie.A my teraz mamy małe dziecko.Mieszkanie mamy swoje wykupilsmy.Na miesieczne opłaty wydajemy : 200zł czyns, 100zł prad, 100zł kablowka i internet.500zł kredytu na remont mieszkania,i alimenty 350zł.Razem wydajemy 1300zł na opłaty.Zostaje nam na zycie na 3 osoby - 2 doroslych i 1 dziecko.1700zł miesiecznie.I nam na nic niebrakuje.i DODAM ZE Z TYCH 3 TYS.oDKLADAMY JAKAS SUMKE.Nieraz zostaje nam 500zł raz 300zł.Wiem nawet przy takich zarobkach mozna godnie zyc.I juz niezła sumke mamy odłozona.

Gość uphkjg

Gość veddd
o przepraszam, chodziło mi o trzecie dziecko, bo pierwsze i drugie to owszem pierwszego, trzecie chyba nie, ile jeszcze masz zamiar urodzić drugiemu zanim zmienisz na lepszy model

Gość a ile lat
karusia, ile lat ma Twoj obecny mąż?

pisałam stronę wczesniej ,ze trzecie dziecko jest z drugiego związku . jak widać najmądrzejsze i najodważniejsze osoby w tym gronie(patrz pomarańczowy nick) są niedouczone i czytać ze zrozumieniem nie umieją:-)

Gość kulaaaaaa
a czwarte z którym mężem będzie

Gość say say
dajcie spokój, tu na forum takie jesteście mądre-mamy 2-3 tyś na miesiąc i żyje nam się dostatnio, na nic nam nie brakuje:D bez jaj-ok, głodem nie przymieracie i na jakieś portki na tyłek też starczy, ale kogo próbujecie oszukać, że to wam CAŁKOWICIE starcza i niczego sobie nie odmawiacie?same siebie? ok, jeśli komuś z tą myślą sie lżej żyje to rozumiem:)

Gość ciocia dobra rada........
Karusia--- po co Ty się tłumaczysz?? To Twoja sprawa z kim masz dzieci i nikomu nic do tego... a poza tym temat topicu jest inny...pytanie brzmi : skąd macie kasę na te dzieci? Nie daj się wciągac w głupie polemiki...

do autora postu: a co ma do tego kryzys! po 1. kryzys u przeciętnego śmiertelnika nie jest tak mocno odczuwany jak w przypadku wielkich firm. po 2. to co ci którzy mają dziecko w związku z kryzysem powinni pozbyć sie pociechy- w ramach oszczędności???