Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beka grubaśna jak niewiem

moja waga - załamka!

Polecane posty

Mam właśnie 32tydzień i przytyłam CAŁE 15kg! :((( Nie mogę na siebie patrzeć. WIEM, ŻE TO MOJA WINA. Ale jadłam nie więcej niż przed ciążą. Dokładnie tak samo i to samo. Problem poelga na tym, że musiałam ograniczyć ruch, a przed ciążą jadłam na potęgę (koleżanki aż się dziwiły, że tyle jem a jestem chuda...), tylko baaardzo dużo biegałam i jeździłam na rowerze. Bieg - nawet 10km dziennie! A w ciąży - peirwszy trymestr - ciągłe mdłości, zawroty głowy itd. Drugi też neinajlepiej i w trzecim już mi się po prostu nie chce nci robic (plecy bolą, ciężko jest...) Wyglądam paskudnie,. Tyłek mi urósł ok 10cm! Jestem wielka i szeroka, a brzuch - mały! :(((

Gość saleminka8
15 kg to niezbyt dużo,moja koleżanka dobiła do 22 kg :) ja już przytyłam 4 a jestem w 15 tygodniu :)

Gość ja tez tak mam______________
33 tydzien i 16 kilo na plusie. pierwszy trymestr- zadnych mdlosci, za to okropny apetyt, moglabym zamieszkac w lodowce, w kolejnych trymestrach rowniez wielki apetyt :( musze sie wziac za siebie, zaczac sie wiecej ruszac, to moze jest szansa, ze do 20 nie dobije :I :(

od 12 do 17 kg to norma w ciąży :) głowa do góry :) ja mam 25 i w zasadzie nie przytyłam bo w pierwszych 2 miesiacach schudłam 5 kg i teraz ważę o pół kg mniej niż przed ciążą ale waga juz rusza co raz bardziej :)

Gość asdewasxc
ja dobiłam do 24 kg :O 7 miesięcy po porodzie ważyłam tyle co przed zajściem w ciąze

Gość Suzou1981
tydzień i 17 kilo na plusie- czuję się jak ciężarówa:(

No, przybieranie na wadze jest wpisane w ciążę. Ja z kolei z początku schudłam 2 kg, a teraz (jutro zaczynam 27tc) mam 3kg więcej niż jak zaczynałam ciążę, więc niewiele przytyłam. Ciąża, to ciąża i nie ma się tu czym zbytnio przejmować. Dziecko waży, biust waży, wody płodowe ważą itd... Ważne że dzidzi zdrowe :) Moja koleżanka od pierwszych tygodni ciąży jechała na hormonach, bo miała zagrożoną ciążę i przytyła 35kg... Ale czego się nie robi dla zdrowia i dobra dziecka? U drugiej znajomej z kolei ciąża przebiegała prawidłowo, a przytyła... 40kg! Jak więc widać, reguły nie ma. Będzie dobrze! :)

Bjedronecka - nie rozumiem.. piszesz, ze dziewczyny przytyly po 35-40kg i bedzie dobrze??? Co w tym dobrego?? :(((

Beka nie mow tak na siebie bo to nieladnie. Jestes napewno piekną kobietą z pieknym brzuszkiem:) Zrzucisz wszystko -zobaczysz:) Dziecko ci wszystko wyciagnie Glowa do gory:)

Gość najwazniejsze jest dziecko
a soba mozna sie zajac po porodzie !!!!!!!!!!!!!!

Gość etammmmmmm
chyba lepiej że przytyłaś a z dzieckiem wszystko wporządku

tak się pocieszam - najwazniejsze dziecko.. jeszcze 2 meisiace zostaly tycia ;(

Gość kurde a moze bysmy sie
jakos razem mobilizowaly do powiedzmy- wiecej ruchu...? :( 34 tydzien i 17 kilo na plusie :(

Gość a ja sie tym wcale a wcale nie
przejmuje :) Jestem w 28 tc, a przytylam juz 11 kg i co z tego :) Dla mnie najwazniejsze jest, zeby maluszek byl zdrowy i zdrowo sie rozwijal. Poza tym jestem zawsze zadbana, umalowana, modnie ubrana, wlosy nadal farbuje (jak zwykle), maz mi sypie komplementy, ze jak zwykle wygladam super, wiec wcale mi te kg nie przeszkadzaja :) Fakt, jest ciezej niz normalnie, ale przeciez to jest wpisane w ciaze, takze spoko. Za wage sie wezme jak urodze, bo teraz mimo, ze plywam, ruszam sie i naprawde jem normalnie i tak nie ma to specjalnie wplywu na to, ile tyje, wiec, ze tak brzydko powiem: wisi mi to i ciesze sie swoja ciaza :D Tobie tez radze, bo ciaza to nie czas na dolki i zalamki, a juz NA PEWNO nie z powodu wagi. :)

Gość no niby taaaa
no dobra, waga jak waga, ale chodzi o to, ze gdy skora rozciagnie sie za bardzo, moga powstac rozstepy, a to juz zbyt pieknie nie wyglada. Oczywiscie zawsze mozna sie ladnie umalowac, ladnie ubrac, ale gdy przytylo sie w ciazy za duzo, skorana na brzuchu na przyklad, po wielkich trudach dojdzie do swego ksztaltu oczywiscie dla mnie tez jest wazniejsze, by dzidzius byl zdrowy, ale ja po porodzie tez chce wyglac dobrze. wiec wydaje mi sie, ze lepiej za wczasu wziac sie w garsc i zaczac sie wiecej ruszac, niz potem ubolewac. pozdrawiam mamuski