Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

twoja świadomość

czy Wasza Kotka...

Polecane posty

...mimo, że już dawno nie jest kociakiem \"ugniata\", gdy chce się położyć, bądź \"burczy\" jak to zwykle małe kotki porozumiewają się między sobą?! Jakie dziwne zachowania mają Wasze koty?! Głupie pytanie, ale nurtuje mnie bo w książkach/poradnikach o kotach piszą, że dorosłe koty tak się już nie zachowują. Pozdrawiam.

Gość ona ...r. śl
moja mama ma i ma juz 8 lat i też tak robi wiec to normalne jest ;]

Gość sseeeda
To zupelnie normalne, co ona robi. Jak ugniata kolko przed polozeniem sie, to kazdy kot tak robi. To instynktowne zachowanie. Kiedy koty zyly dziko, na wolnosci, to tak se trawke ugniataly, zeby sie wygodnie polozyc. Jak ugniata jak kociej mamy cycka, to znaczy, ze emocjonalna jest, ze jest jej dobrze. Mam kocura (5 lat), ktory jest strasznie wrazliwy i emocjonalny. On codziennie musi byc wyprzytulany, buziaki w czolko to obowiazek, dodatkowo zalizuje mnie na smierc, ugniata i pluje sie, jak ma milosny nastroj. Moj poprzedni kocur, byl bardziej powsciagliwy, ale i tak w milosnym ataku robil wszystkim masaze. Norma. :) Poradnikom a czasem i weterynarzom tak literalnie to bym nie wierzyla. Np. "moja" weterynarz specjalizuje sie bardziej w koniach i psach. I ona starala mi sie wmowic, ze to, ze moj kot jak pies lize mnie po rekach, czy po twarzy, to tylko dlatego, te skora jest slona a on lubi sol. Bzdura. Maly byl wczesnie (za wczesnie) wziety od matki i se nakombinowal, ze jego mama jestem. Wylizuje mnie z synowskiej milosci. :) I tylko wobec mnie ma takie szalenstwa uczuc. Jego przywiazanie do mnie jest tak silne, ze jak jest chory albo przestraszony to pedem leci do mnie po ratunek (normalnie wtedy kot chowa sie sam i chce by go zostawic w spokoju). A jak wyjade to urzadza strajk glodowy i wyje z rozpaczy tak, az glos traci... Trafil mi sie emocjonalny typ po prostu. :)