Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MartaWwww

Problem z exem.

Polecane posty

mam ale nie ten tu podany na forum ten na forum to ściema:) podałbym prawdziwy adres ale znałabyś moje imie i nazwiskko jak icała ta masa luzdi co tu siedzą:P ale mozesz podac swój to nnapisze do Ciebie:)

popieram Cie...mimo,ze zanim coś zrobie pomyśle 2 razy o konsekwecjach !! ale w akcie furii za wyrządzone krzywdy czlowiek jest do wszystkiego zdolny - mimo to życzę by wszystko zakończylo się pomyślnie dla Ciebie :) a najlepszą kara dla takiego samca bylo by okalecznie - obcięcie fiuta hahha !! moze jakieś jeszcze tortury :P to tez karalne :D

wobec tego, jestem bardzo ciekawa .... do kogo wyslalam @ otrzymalam potwierdzenie,ze doszedl :D

hehehe napewno nie do mnie :P muszę skasować ten adres email bo ktoś oskarży mnie o jakieś niecne cele:P

zastanawiam sie zcy ktoś jeszcze pisał coś pod tamten adres:P

Mozesz dostac wyrok za znieslawienie lub oczernianie jego.on za to co zrobil zostal ukarany wiec nie mozesz chyba takich rzeczy robic.

:):) więc czas nam pokazre co z naszej znajomości wyjdzie:) mamy na to my stworzenai nocy całą wieczność;)

Gość Martawww
"Energiczna Trzydziestolatka Ale czy mozna znieslawic czy oczernic kogos piszac prawde? raczej nie..." Witam ponownie! Dowiadywałam się jeszcze w innym miejscu (tutaj dużo obelg pod moim adresem jakbym to ja wcześniej oszukiwała drugą osobę i zdradzała i jakbym pisała na niego rzeczy całkowicie zmyślone i niezgodne z prawdą,a mało konkretnych odpowiedzi jak wyżej). Otóż istnieje coś takiego jak "społeczne skutki przestępstwa". Ktoś kto popełnił przestępstwo musi się liczyć z tym (nawet jeśli od danego przestępstwa minęło np. 4 lata i wyrok w zawieszeniu się przedawnił),że znajdzie się ktoś kto wie o tym co zrobił i rozpowie lub w inny sposób poinformuje na przykład znajomych. Poinformowanie znajomych (nie ma znaczenia w jakiej formie czy bezpośrednio czy przez internet) o popełnionym przestępstwie nie jest ani przestępstwem ani nawet wykroczeniem. Mam jeszcze tylko jedno pytanie: czy jeżeli nie jest to przestępstwem (wiem,że eks na 90 procent był na policji z tą sprawą) ani wykroczeniem to czy policja (lub prokuratura) i tak wytoczą sprawę,którą potem umorzą (bo przecież nie złamałam żadnego przepisu) i będę musiała być np. przesłuchiwana(ale i tak sprawę muszą oddalić,bo mimo wszystko pisanie prawdy to nie przestępstwo),czy też od razu odrzucą jego wniosek (bez przesłuchiwań itp.). Akurat w tym przypadku łatwo sprawdzić moją prawdomówność: w policyjnych papierach jest przecież wyrok jaki dostał mój były oraz jakie przestępstwo popełnił...

Gość jkllope
dobrze zrobilas. Twoj ex to zlodziej i tyle. Byl nieuczciwy wobec ciebie bo cie zdradzal, to dlaczego ty masz byc uczciwa jak cie rzucil? Dowal mu, niech wie, ze nie bedziesz siedziec jak pies z podkulonym ogonem. Dobrze mu tak, ma teraz obciach u znajomych. W koncu to on kradl i zostal skazany. Czyli dla panstwa jest przestepca.

Gość jkllope
On chce cie tylko nastraszyc, dla policji to on jest zerem. Jesli byl na policji i powiedzial ze go pomawiasz itd, to napewno na 100% nie powiedzial, ze byl skazany za przestepstwo. Bo dla policji kazdy przestepca jest przegrany i sraja na takich.

Gość kxfmdkfvmdk
Słuchajcie, a co z tym, że ona się zalogowała gdzieś tam nie używając swoich danych? Przecież on chyba nie ma żadnego dowodu, że to ona napisała do jego znajomych (chyba ze po numerze ip czy czymś w ten deseń ustalą). 1. Facet nie ma twoich danych osobowych = mógł to napisać ktokolwiek, nieważne, że on wie, że to ty. Wiedzieć sobie może, musi mieć dowód i tyle. 2. Napisałaś prawdę, a to zdanie o portfelach jak dla mnie nie podchodzi pod pomówienie.

Gość dzadzudzi
autorko, powiem ci tak- z prawnego punktu widzenia nic ci nie grozi. twoj ex moze co najwyzej wystapic z powodztwem cywilnym, ale sa b. male szanse by to zrobil, bo po pierwsze to sporo kosztuje (sam pozew + adwokat) a po drugie, watpie, zeby ktokolwiek zgodzil sie prowadzic mu te sprawe, zaden rozsadny adwokat nie bierze sprawy nie do wygrania. dowody tez sa prawie zadne. pisalas ze swojego kompa? mozna ewentualnie namierzyc adres IP, ale nie jest to w tym przypadku powazny dowod. poza tym jesli napisalas sama prawde, to nie jest pomowienie. wyroki oglaszane w sadach sa jawne i kazdy na nie moze przyjsc (publicznosc). chyba, ze bylo wylaczenie jawnosci tej sprawy, ale watpie, bo to rzadko sie dzieje. reasumujac- z prawnego punktu widzenia nie masz sie czego bac. a moralnie twoje postepowanie bylo co najmnmiej naganne i tu masz sie czego bac. na twoim miejscu obawialabym sie zemsty exa.

Gość Na twoim miejscu
jego odgrażaniem się, że poda ciebie do sądu nie przejmowalabym się zupełnie ... Jak juz to może ciebie podać do sądu z powodztwa cywilnego ... ale to bzdura bo musiałby miec dowody, że to ty napisałaś, a poza tym jak piszesz on ten fakt ukrywał przez lata i na pewno nie będzie chcial robić wokół tej sprawy rozgłosu, tym bardziej, że takie sprawy ciągną się latami ... wiec spoko Na pewno twoje problemy ze zdrowiem w związku z waszym rozstaniem będą gdyby doszło do rozparawy (co jest bzdurą) miały znaczenie. Zawsze możesz rozprawy opóźniac ze względu na stan zdrowia ... :) Mnie martwi co innego, że dziewczyny po rozstaniu koniecznie chca się mścić na facetach Nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem Coś jest a potem niestety się kończy ... takie jest życie Czy te małżeństwa, które rozstają się po 20-tu, 30-tu ... latach bycia razem mają z zemsty się pozabijać ? Bardzo nieładnie postąpiłaś mszcząc się na twoim byłym ... ale dziewczyno pomyśl gdyby ciebie ktoś na siłę zmuszał do bycia i współżycia z kimś kogo juz nie kochasz ? Co byś zrobiła ? Zmuszałabys się do bycia z takim facetem czy powiedziałabyś żegnaj ... Czy nie lepiej zachować miłe wspomnienia, jak mścić się ...? Zawsze rozstania są cieżkim przeżyciem dla każdego, ale trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że rozstajemy się z jakiegos powodu, ważnego powodu i wina zawsze jest po 2 stronach ... Poza tym każde niepowodzenie to wielki nauczyciel, niz sukces ... trzeba słuchać, uczyc się i iść dalej... Szkoda czasu na zemste, nienawiść i jeżeli jakiś epizod naszego życia kończy się katastrofą to trzeba wiedzieć, że czeka nas kolejny rozdział, a po nim następny, moze lepszy od poprzednich ... czego tobie zyczę - bedziesz jeszcze szczęśliwa - zobaczysz ... 🌼

Gość Teraz on bedzie się
mscił na tobie i co ???????????????? Tak chcecie życ????????? Marnowaćswoje młode lata na mszczesniu się ??????????????? Co to wam da, trudno stało się, nie pasowaliście do siebie i na twoim miejscu cieszyc się możesz, że nie trafiłaś do klatki z nieodpowiednim facetem ... Przypuszczam, że eks ciebie straszy sądem bo obawia się, że mozesz jeszcze coś na niego nagadać ... Radzę zaprzestań zemsty i jak ktoś tutaj wyżej pisał, czy byś chciała żeby ciebie zmuszano do wspołżycia z kimś z kim nie chcesz być ? Miłość jest a potem ... odchodzi ...

Gość Problem to ty sobie
sama zrobiłaś ... ale nie martw się na zapas, podejrzewam, że on chyba nie jest taki głupi żeby oddawać sprawę do sądu i ogłaszać wszystkim, że był karany ... straszy ciebie i tyle, a poza tym nie ma dowodów, że to ty pisałaś ... Na drugi raz pamiętaj, że nienawiść to zły doradca Tak w życiu bywa, że kochamy, a potem miłośc ucieka i zostają wspomnienia ... nie on jeden na świecie, życze zdrowia

"Ale jeśli dobrze zrozumiałam to, coś napisała, to Ty ZASUGEROWAŁAŚ w tych listach, żeby jego znajomi uważali na telefony komórkowe i portfele. To jest właśnie to POMÓWIENIE, które jest karalne. " Bzdury piszesz:P.To są fakty a nie pomówienie:P.A za takie coś powinno się nagradzać a nie mkarać:P.A bandytów powinno się lać nawet za groźby takiego procesu:P.