Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alonuszka

pco a powrót miesiączki

Polecane posty

witam!mam pytanie szczególnie do Pań które mają pco.mimo choroby udało mi sie zajsć w ciązę.po porodzie karmiłam dziecko piersią.od 2 miesięcy dokarmiam je sztucznie- właściwie z karmienia piersią zostało tylko 1 karmienie na dobę.do tej pory nie wróciłą mi jeszcze miesiączka.czy to mieści się w granicach normy czy powinnam sie niepokoić?

Jeszcze nie zakonczylas laktacji calkowiecie, wiec @ moze nie byc. Ja mam pcos, i @ dostalam juz 8 tyg po porodzie mimo ze karmilam mala i byla tylko na cycusiu. Za to nastepna sie nie chciala pokazac, pokazala za 7 tygodni, a trzecia z kolei juz musialam wywolac progesteronem bo 2 miesiace nie bylo :( I biore tabletki, bo licho z tym moim zdrowiem. A jak bylo przed ciaza ? Mialas regularne @ mimo pco ?

mam pcos karmilam do 2 miesiaca cycem pierwsza @ dokladnie 3 miesiace po porodze i przez kolejny rok mialam ich tylko 7 i o w takich odstepach czasu 39, 29, 42, 33, 32, 60, 51, 58, 49 czyli poczatek calkiem obiecujaco a potem powrot do stanu sprzed ciazy czyli raz na 2 miesiace

ptałam znajomych po ciąży jak im wracała miesiączka.i większość dostała już ok 3,4 m-cy po porodzie mimo ze dzieci byly tylko na cycu.zaczynam sie denerwowac.musze sie w koncu wybrac do lekarza...dzieki za odpowiedzi

a przed ciążą miałam bardzo nieregularne@.leczenie szybko przyniosło skutki.nie zdążyłam sprawdzić czy coś sie wyregulowało bo juz byłam w ciąży:)a teraz boje sie ze znow sie zacznie

Kochane! mam pco , miesiączkę powinnam mieć już w poprzednią niedzielę w poniedziałek zrobiłam test ciążowy- pokazał,że nie jestem w ciąży. Jednak do dziś nie mam @ :/ Co mam robić :(

Powtorzyc test - najlepiej Bhcg z krwi. No i isc do lekarza. Mam nadzieje, ze jestes pod stala kontrola lekarska. Tydzien dla pco to jeszcze niewiele "spoznienia".

Alonuszka, no niestety pcos nie mija po ciazy :( Ja liczylam na ten cud, ale sie przeliczylam. Mysle, ze na pierwsza @ po porodzie i tak lekarz kaze ci czekac, tym bardziej, ze jeszcze karmisz. Ale zagladnac i sprawdzic co sie dzieje nie zaszkodzi. A ile jestes po porodzie?

Nigdy nie miałam regularnych miesiączek. Zazwyczaj co 5-6 miesięcy a nawet dłużej. Wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam w kwietniu. Zwykle jak odstawiałam to miesiąc później była miesiączka wywołana jeszcze tabletkami a teraz nic :/

po porodzie jestem 5 miesiecy.wlasnie wiem ze pco nie mija.niestety:(

No to ci powiem, ze jeszcze niedlugo. Sa kobiety co nawet rok po porodzie dostaja @, zanim organizm odzyska rownowage hormonalna. Ale jak pisalam, isc do lekarza mozna i sprawdzic czy wszystko ok.

wiem ze po porodzie to roznie bywa.ale ja juz jestem chyba przewrazliwiona

Gość mrowka_80
ja mam podejrzenie pco (nie do konca zdiagnozowane), w ciaze zaszlam, karmie juz 5 m-c tylko cyckiem i na razie brak @...

wiem ze jak sie karmi piersia to do samego konca karmienia mmiesiaczki moze nie byc

Gość konwalia84
ja dostalam okres po porodzie 5 miesiecy, karmilam sztucznie

dzieki.troche mnie pocieszylyscie.bo wszystkie moje zdrowe znajome juz dawno mialy a u mnie cisza...

Gość gość
Ja dostałam @ 11,5 mc po porodzie. Potem po 3 tygodniach, a teraz już 2,5 mc nic. A testy wychodzą negatywne.

Gość gość
Hej dziewczyny, ja takze mialam pcos przed ciąża, karmilam piersia około 1 miesiąca, po 2 miesiącach dostalam @ , później po 26 dniach a terwz mija już 34 i nadal cisza... Test tez wyszedł negatywnie... Wiec myslicie ze to nawrpt pcos?