Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agami13

szpara między jedynkami

Polecane posty

jest może na 1-2 mm. czy dałoby się coś zrobić żeby jej nie było ( ale nie chcę aparatu zębowego) jakiś inny sposób

Ja kazdej nocy po prostu je do siebie zaciskalam. To bylo kilka lat temu, ale szpara mi zeszla, chociaz nie wiem, czy przez to zaciskanie :D mozesz kupic taki aparat na noc moze?

Gość bitkref
to samo mam tylko jeden troche wysuniety masakra, nosilam aparat ale nic nie pomogl oczywiscie nie staly byl i sciaglam po pol roku..

Gość geeeeeew
Dentysta moze ci poszerzyc jedynki (przez doklejenie do zeba masy podobnej do zeba). Ale pod warunkiem, ze masz waskie jedynki, zeby po poszerzeniu nie wygladaly jak lopaty. :) Mnie to proponowal dentysta wielokrotnie, odmowilam, bo lubie moja szpare. :) A ile razy juz slyszalam od facetow, ze do sexy, albo ze szczescie przynosi. :) A wprost (czyli widzac mnie calosciowo ze szpara wlacznie) nikt nic przykrego mi na ten temat nie mowi. Wiec mi chyba pasuje. :) Ja ja tam lubie. :)

ale ja właśnie nie lubię i to mój kompleks :( mnie ona nie pasuje

Gość mkjiu
mnie tez nie a masy nie moge doczepic bo jeden jest lekko krzywy :/

'' Z Każdym dniem '' a jak zaciskałaś te zęby ???????????

licówki, albo koronki- ale pod koronki to trzeba zęby zmasakrować

licówki, albo koronki- ale pod koronki to trzeba zęby zmasakrować

a te licówki na jaki klej są przyklejane ? na taki który trzeba co jakiś czas jeździć i je ''doklejać'' czy ten klej jest wytrzymały >?

Gość wielorybowa
Ja mam taką szparę i to nawet dużą ale nigdy nie myślałąm o tym żeby ją zminiejszyć.Podoba mi się,mówią że taka kobieta jest bardzi namiętna i to się w moim przypadku zgadza.Jestem z niej dumna bo nie wiele osób ją ma.

ale mnie ona szpeci i nikt mnie nie chce przez tą głupią szparę !!!

Gość czerwony nos
trzeba zrobić licówki i po kłopocie

Licówki- są na stałe, na wiele lat, no czasem może po 5 trzeba zmienić. Ząb musi być trochę zeszlifowany, więc nie da się potem zrezygnować z licówek. W necie jest multum info o tym, wystarczy tylko skorzystać z google ;)

Gość ja na twoim miejscu
zalozylabym aparat. masz tzw diasteme, ktora jest jedna z najczesciej wystepujacych wad zgryzu, ktore powinno sie leczyc aparatem stalym. znam wiele osob, ktore je nosza, a rowniez i uwazam ze to byla swietna decyzja. zarowno licowki, koronki i nadbudowa moga po jakims czasie wygladac sztucznie szczegolnie jesli bedziesz chciala poddac sie wybielaniu zebow, badz zle wykonane moga odpasc :O szkoda pilowac zdrowe zeby, najlepiej je poprostu wyprostowac.

Gość czerwony nos
Licówki są porcelanowe i nie trzeba ich zmieniać wcale.To jest taki ciennki płatek,a zęba się nie piłuje tylko zmatowuje.

Gość czerwony nos
Diastema nie ma nic wspólnego z krzywymi zębami tylko wędzidełkiem które jest pod wargą i ciągnie do góry.

Gość ja na twoim miejscu
tylko problem pojawia sie wtedy kiedy chce sie zeby wybielac bo licowka sie nie podda temu procesowi. co wiecej trzeba uwazac na materialy z jakich jest wykonana, nie wiem od czego to zalezy, ale niktore swieca w swietele uv :O prawdopodobnie od slabej jakosci materialow.

Gość ja na twoim miejscu
ja nie napisalam, ze ma krzywe zeby, a krzywy zgryz to jest cos zupelnie innego i jest uwazane za wade.

Gość czerwony nos
dlatego jak wykonane są z porcelany to są piękne i nic nie widać

Gość wielorybowa
Jeżeli jedynki są proste ale mają szparę to żadna wada zgryzu.Nie szpeci cię ,zaakceptuj to i jeszcze pożytak możesz z tego zrobić.Jesteś inna to nic złego. Ja kocham moje jedynki ktróre nie są razem.Są inne niż wszystkie,piękne białe zęby z przerwą.Po co ci aparat to tak fajnie wygląda.

Gość czerwony nos
i to była najlepsza odpowiedz

Gość geeeeeew
A jak fajnie sobie mozna jezykiem po szparze przejechac. ;) Bezszparowi tego uczucia nigdy nie poznaja. Diastema gora! :)