Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxmmmm12

czy to możliwe??

Polecane posty

Gość xxmmmm12

czy możliwa jest ciąża bez wytrysku podczas tygodnia przerwy między opakowaniami tabletek?

Gość xxmmmm12
proszę powiedzcie:(:( chyba ktoś tu się zna na tym:(

Gość dakota-dakota
nie.

Gość kokkkkkkkkkko
tak.

Gość dakota24
Na dwoje babka wróżyła ;)

Gość xxmmmm12
to tak czy nie??? zaczynam się martwić..

Gość samasobie
jeśli bierzesz zgodnie z zasadami, to prawdopodobieństwo jest identyczne, jak podczas przyjmowania tabletek, czyli poniżej 1%.

Gość jeśli chodzi
o ten czas po zakończeniu opakowania, wystąpieniem okresu z odstawienia i rozpoczęciu nowego opakowania to jest chyba niemożliwe. Tak myślę ale pewności nie ma

Gość samasobie
tak samo, jak każdego dnia brania :) 100% nikt Ci nie da, no chyba że abstynencja, ale nie o tym tu mówimy. w każdej ulotce masz info, że w czasie przerwy jesteś chroniona tak samo. trzeba tylko w czasie rozpocząć następne opakowanie. ja kieruję się głównie wiedzą z ulotki i od gin., bo ludzie różne cuda opowiadają ;)

no dobra, to jestem spokojna :D biorę bardzo systematycznie tabletki - wahania max 10 min :) i nigdy nie zdarzyło mi się zapomnieć o jakiejś tabletce :)

Gość xxmmmm12
ja odczuwam paniczny strach to już chyba na tle nerwowym:( po każdym stosunku:(jak to zwalczyć:(?

Gość samasobie
10 min to żadne machnięcie :) ja biorę wcześnie rano, ale w czasie weekendu jakąś godzinę czy 2 później, w końcu spanie to dobra rzecz :)

Gość samasobie
xxmmmm12 w końcu po to bierzesz tabletki, żeby się nie bać. jeśli nie czujesz się pewna to jeszcze prezerwatywa dodatkowo, ale to już chyba tylko dla uspokojenia. wyluzuj się, bo coś mi mówi, że gubisz całą radość przez takie nerwy

Gość autorko jest na to sposob
zebys sie nie bala-nie uprawiaj seksu, bo widocznie go niego nie doroslas :O

samasobie -> dlatego ja biorę tabletki pod wieczór - około 18.00 :) rano nie chciałam brać, bo też lubię sobie czasami pospać i poleniuchować w ciągu dnia to też nie bardzo, bo obowiązki, uczelnia, często jestem zabiegana i mogłabym po prostu zapomnieć. Poza tym czasami mam zajęcia 4 godziny pod rząd i jestem na nich tak skoncetrowana, że zapominam o bożym świecie :D późnym wieczorem też odpada z racji tego, że lubię sobie czasem wyjść na imprezę i wypić :D dlatego najbardziej odpowiednią porą dla mnie jest godzina 18.00 :D wtedy najczęściej odpoczywam, wegetuję i robię przysłowiowe NIC :D xxmmmm12 -> też czasami mam jazdy, ale to chyba każda kobietka :) porozmawiaj ze swoim mężczyzną, że panicznie boisz się wpadki. Może on da radę jakoś Cię uspokoić :) powinien dać Ci pewność, że dacie sobie radę w razie wpadki. Poza tym.. jeżeli tak bardzo boisz się ciąży, to może w trakcie dni płodnych zacznijcie stosować dodatkowe zabezpieczenie? np prezerwatywy? :) albo jakieś żele dopochwowe plemnikobójcze

Gość samasobie
ja o 6 rano, bo wymyśliłam, że w ciągu dnia zawsze zdążę dobrać ewentualną zapomnianą. problem podczas brania tabletek jest taki, że dni płodnych brak ;) liczenie nie ma sensu. groźnie się robi, jeśli zapomnisz tabletki a w tym czasie się kochałaś, bo wtedy może wystartować owulacja

Gość xxmmmm12
chyba nie po to biorę tabletki, żeby się nie kochać...

Gość samba brazilia
mysle ze mozliwa, choc w to watpie ale wszystko sie zdarzyc moze...

Gość xxmmmm12
wiem, że mój strach jest nienormalny...

Gość xxmmmm12
zazdroszczę tym które, czerpią przyjemność na maxa i są pewne, że tabletki działają:(

Gość XXYZZ
a jakie bierzesz?

Gość XXYZZ
i dlugo juz przyjmujesz?

Gość xxmmmm12
wczoraj zaczełam 2 blister :) i przyjmuję Yasminelle:)

Gość XXYZZ
nie stresuj bedzie dobrze! ja juz dlugo biore tabletki i ciazy brak, tylko ja przyjmuje co do minutki:)

Gość xxmmmm12
:(( no ja tam z lekkim poślizgiem ze 2 razy zapomniałam gdzies 30 minutek...ale godziny nigdy nie przekroczyło, a podczas ostatniego dnia przerwy, czyli 7 dnia kochałam się ze swoim chłopakiem i już się boje:((

Gość xxmmmm12
zresztą ja go nakręcam i on sam się boi..

Gość XXYZZ
najwazniejsze zebys przyjela 8 dnia tabletke, a odchyly dozwolone do 12 h:) wiec 30min to nie spoznienie, z tego co wiem to w ulotcce masz napisane zeby przyjmowalac o mniej wiecej o stalej porze:)