Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomagalska wszystkim

co robicie w trudnych chwilach

Polecane posty

nie radze sobie same ze sobą...juz nie mam sił...naprawde...

Gość angelika009
ja tez tak mam

i jak sobie radzisz? masz jakis sposob zeby nabrac sil i dalej zyc?

Gość jeeeestem pewna
ja siadam i tłumacze sobie, że te chwile są po to bym pozniej mogła czuc ze jestem szczesliwa, staram sie o ty nie myslec czym milym zajac, wmawiam sobie, ze z kazda minuta jestem coraz blizej konca kryzysu albo wyznaczam sobie ze musze wytrwac jeszcze 2 dni do na przykład weekendu, b wtedy sie widze z ukochanym i tak jakos leci. :):):) Ale ja nie wiem jakie masz problemy moze to cos baaaaardzo powaznego z czym trzeba sie zglosic do psychologa naprawde pomaga :) powodzenia

jakos nie wierze w sile psychologa :( choc chetnie bym sie na takie spotkanie wybrala z czystej ciekawosci...ja pocieszam sie ze nie jest tak zle bo ludzie maja naprwawde duzo gorzej.... tylko ze ja czasami juz nie wytrzymuje....i nie potrafie sobie z tym poradzic...staram sie cos zmienic ale wszytsko prowadzi do jednego... :(

jak ja ludzią zazdroszcze takiego samozaparcia i wytrwalosci w postanowieniach....ja jestem do dupy :(

Gość angelika009
mowie sobie ze jutro jest nowy dzien i musze sie wreszcie pozbierac nie zawsze sie udaje i czesto zdarza mi sie zasypiac z mysla aby juz sie nei obudzic

Wszystko można zmienić ;) Ja na początek założyłam sobie topic "pamiątkowy", wierzę że za kilka miesięcy będzie duuużo lepiej ze mną. Na razie cisza, bo chyba jestem zbyt żałosna nawet jak na warunki kafe :P Myślę na początek o zrobieniu listy pozytywnych rzeczy we mnie i noszeniu jej przy sobie. Poza tym będę nosiła przy sobie mały notesik, gdzie będę zapisywać wszystkie pozytywne (nawet najmniejsze) raczy jakie mnie spotkały/sukcesy :)

Gość gość
Napisz do mnie :)

hm....to smutne co piszesz :( ja chce zyc....chce sie cieszyc...ale z trudem mi to przychodzi jestem zmeczona zyciem...i nie radze sobie z wieloma rzeczami :(

Gość icja
dzis mam ciezkie chwile, becze....

Gość angelika009
znacie to,, za slaba by zyc za silna by umrzec"- ja tak mam, zmeczona zyciem czasem mam dosc i nie chce mi sie zyc

nić dentystyczna gratuluje ze zebralas w sobie sily...to juz malymi kroczkami wielki postep :) widze ze nie poddalas sie...super

icja jesli masz ochote napisz co sie stalo...moze jakos cie wesprzemy tutaj...pamietaj nie jestes sama!

Gość angelika009
icja masz przynajmniej jeszcze sile plakac, ja nawet juz na to nie mam sily i ochoty, chyba wyplakalam moje wszystkie lzy, zycie jest smutne :(

Gość fjgjhhjhj
pomagalska masz problem a znów chcesz pomóc może ty szukasz kogos komu trzeba pomóc ale pomyśl czasem o sobie:)

Gość jjuhtghgb
ja byłam molestowana jako dziecko przez 6 lat przez mojego wujka a teraz odczuwam tego skutki mam 22 lata i nie moge stworzyć normalnego związku powiedz co ci lezy na sercu moze ci lżej bedzie ??

Gość jjuhtghgb
co robię w trudnych chwilach płaczę raz w tygodniu chodzę na grupy wsparia czytam duuzo książek idę sobie potańczyć

Gość fjgjhhjhj
Mortifer a dlaczego pijesz?

chyba juz taka jestem....niewiem czy to dobrze czy tez zle....mam masse znajomych kilku przyjaciol nie czuje sie samotna...ale chyba cos w tym jest ze czesto ktos mi sie zwirza..potrzebuje rozmowy..czy porady...ja chetnie wszystkich wyslucham...tylko nie wiem co ze mną?

Gość angelika009
co to sa te grupy wsparcia?

angelika, a zawsze takie było? Ja dziś cofnęłam się w sowim życiu o kilka lat i dopiero uświadomiłam sobie jak bardzo jest ze mną źle. Najgorsze, że bez powodu zaczęło się walić całe moje wnętrze a dopiero po drodze narobiłam takich głupot, że szok :( Ale ja chyba nigdy o śmierci nie myślałam, raczej marzyłam desperacko by obudzić się kimś innym lub cofnąć w czasie i zacząć na nowo. Tyle rzeczy zawaliłam, że nie wiem od czego zacząć naprawę życia :o

fjgjhhjhj. To pomaga i cieszy. A potem już nic nie pamietam - następny dzień. Nowy dzień.

Gość angelika009
trwa to od 9lat, pierwsza probe skonczenia ze soba mialam w wieku 12 moze 13 lat, teraz mam 21lat i coraz czesciej mysle ze juz nie chce byc na tym swiecie

Gość fjgjhhjhj
i co chcesz przeżyć dzień bez pamięci ? może zrób coś co warto zapamiętać. chcesz przeżyć tak całe życie?