Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meg552

Tycie..

Polecane posty

Gość Meg552

Jestem jakis czas na diecie ok 600 kcal, czasem moze mniej.. Wczoraj mialam ''gorszy'' dzien, i zjadlam jakos ponad 3 tys kalori.. :/ Dzisiaj na wadze jest o 2 kg wiecej ? Serio tyle przytylam, czy to tylko te jedzenie az tyle wazy ? I czy jesli dzisiaj np zjem o 12 jogurt (120kcal) pojde na rower tak na 2 h.. I potem jeszcze zjem ok 500 kcal i znowu pojde na rower... a po rowerze nic.. to odlozy mi sie te wczorajsze jedzenie w tluszcz czy nie ? jak to wyglada... Prosze o odpowiedz, a glupie komentarze mozecie zachowac dla siebie

Gość Meg552
Niby tak.. Ale ja nie chce tak cale zycie.. Chce schudnac (wiem, ze to szybkie, niezdriowe itd..) Ale juz jest polowa maja, wiec nie ma za bardzo czasu na zdrowa diete, a po za tym zalezy mi na tym zeby szybko schudnac.. Potem chce odpowiednio z diety wyjsc, czyli dodawac 100 kcal co tydzien..

Gość Meg552
Teraz chce tylko wiedziec, czy przytyje ?

Gość garbitkaa
przeciez to zalezy, ja wczoraj tez mialam gorszy dzien, ale moj metabolizm stanal na wysokosci zadania i nawet dzisiaj wazę mniej. tyle ze jem dziennie troche wiecej kalorii , "trochę"

Gość siostra miłka
Przytyjesz, przy takim odżywianiu wszystko co nadwyżką, a wczoraj miałaś 2400 kcal nadwyżki pójdzie w pupę, w boczki, gdziekolwiek ci tam tłuszcz idzie...Metabolizm osłabiony więc nie przerobi. A niedługo zaliczysz kolejna wpadnę bo widać gołym okiem że ciało potrzebuje więcej i będzie cię ciągnąć do kompulsywnego jedzenia. Dwa takie napady i kg tłuszczu do przodu( powiedzmy że zjesz ok 7000 kcal)

Gość siostra miłka
garbitka, tłuszcz się zawiązuje w trzy godziny, więc ważenie się rankiem po wpadce raczej nie jest miarodajne....

Gość siostra miłka
przepraszam tłuszcz się NIE zawiązuje w 3 h

Gość siostra miłka
normalnie nie rozumiem... nie lepiej jeść 1300 kcal i ćwiczyć? wyrabiasz sobie deficyt kcal dzienny 1000 i chudniesz kg na tydzień bez jojo. Ja w ten sposób potraciłam po ok 6 cm w każdym obwodzie i nie jestem zupełnie głodna, nie mam napadów i mnóstwo energii. Ale to chyba jak rzucanie grochem o ścianę. Powodzenia mimo wszystko. PA

Gość jsikduwujz
A po jakim mniej więcej czasie nadmiar kalorii odłoży się jako tłuszcz w organizmie? Tak z ciekawości pytam może ktoś wie.

Gość desperatka ta twoja zdrowa
zywnosc do slodycze i zarcie z fast foodow z sosami na majonezie i konserwantami... gratuluje śmieszna jestes do bolu:)

Gość Meg552
Wiem o tym, ze kazda nadwyzka sie odklada.. Dlatego moje pytanie ejst takie, czy jezeli bym tyle zjadla i tyle dzisiaj cwiczyla i ostatni posilek o 16 a po nim rower, to czy ta nadwyzka by sie spalila ?

Gość Meg552
a i jeszcze takie pytanko.. jezeli wczoraj tyle zjadlam.. i np teraz do 14 bym nic nie jadla to organizm bedzie spalal ten wczorajszy pokarm ? wiem ze to glupie pytanie, ale pytam z ciekawosci

Poćwicz więcej, ale nie obcinaj już kcal. I tak 600 kcal to głodówka.

Gość Meg552
Dziekuje za odpowiedzi :)

do złośliwej : jem jak uważam. tak jak odpowiedziałam na Twój komentarz, kazdy ma prawo zjeść coś \"niezdrowego\" od czasu, do czasu. Poza tym ciemny chleb z ogórkiem, pomidorem plus odrobina mięska- to sorrry, ale ja nie uważam tego, za coś strasznego! Chudnę jak chce. Nie przekraczam 1000kcal i to jest dla mnie najwżniejsze. A Ty nie wiem? taka jesteś złośliwa, bo zazdrościsz, czy co?

nie wazne co byle do 1000 kalorii hahahahaha:)))))) wez ty sie puknij w lep... nie wymadrzaj sie kobieto bo o racjonalnym i zdrowym trybie zycia wiesz tyle co wyczytalas w "bravo":)))))) czekam na kolejne rewelacje za kilka dni bedzie pudełko ptasiego mleczka na sniadanie no co przeciez nie przekroczysz 1000 kcl :D Ubaw mam z Ciebie nie mały... panno zdrowe zywienie:D

co nto za dieta:P nawet o czyms takim nie slyszalam:O zobaczycie dziewczyny za kilka lat gdy spowolni Wam sie metabolizm jak bedziecie wygladaly po tych Waszych dietach:O

Meg552 a i jeszcze takie pytanko.. jezeli wczoraj tyle zjadlam.. i np teraz do 14 bym nic nie jadla to organizm bedzie spalal ten wczorajszy pokarm ? wiem ze to glupie pytanie, ale pytam z ciekawosci Będzie spalał tłuszczyk,który zgromadziłaś przed i po takiej wpadce.Po tamtym "pokarmie' w przewodzie pokarmowym nie ma już śladu.Pięknie się wchłonął i zamienił w kolejną warstewkę na biodrach.

Gość Meg552
aha :/ a mozecie mi powiedziec czemu tak jest ? I dlaczego on sie odrazu wchlania ? i jakos bardziej tem caly proces objasnic ? z gory dziekuje

Bo wygłodzony masz organizm.Sama sobie poczytaj o dietach odchudzających,pełno tego w necie,bo wiedzy( nie obraź się) nie masz na ten temat żadnej i zdrowie sobie za młodu spaskudzisz.Powodzenia!

wiesz co? potrafisz tylko naskakiwać. i chyba nie dosyć dokladnie przeczytałas to, co zjadłam przez te 15 dni. Wiec zobacz sobie najpierw kurwa dokladnie co jem a pozniej dopiero pierdol glupoty, ze moja dieta jest \"wszystkoe jedno co, byle 1000kcal\" To chyba Ty masz łeb zryty! A, i brawa od 10 lat nie czytam, jak już coś!! A poza tym, nie podoba Ci sie moja dieta, że raz zjem jakas jebnieta kanapke z subwaya to spierdalaj z mojego bloga. Proste

niedenerwuj sie tak lec na HOT DOGA :D

TO TAK JA I Z TWOJA NADWAGE, SLONICO:D

Jeśli organizm ci się przystosował do 600 kcal to 3000 kcal spowoduje że 2400 kcal ci się odłoży, może nie całość ale to co organizm zdąży zatrzymać. Spalenie tego będzie trudne bo musiałabyś biegac kilka godzin. Każda nadwyżka jest odkładana w postaci tłuszczu. Ale 2 kg na wadze więcej to jakaś ściema, waga w ciągu dnia się może wahać o jakies 2 kg albo więcej w zależności od tego ile zjesz i wypijesz i w jakiej fazie cyklu jesteś więc tym się nie przejmuj. ale nad dieta radze się zastanowić, takie napady na jedzenie sa niebezpieczne, poczytaj o kompulsywnym jedzeniu. Ja jem normalnie teraz ale zdarza mi się czasem tak że cały dzień cos podjadam poza posiłkami bo mam ochotę i jeszcze na wieczór czy w nocy, rzadko ale zdarza się, więc ciekawi mnie jak często ty się przed tym powstrzymujesz. Nie wiem czemu tak się rzucacie na desperatkę za jedzenie słodyczy i za jedzenie fast foodów na diecie, przecież czasem można. Fast foodów nie polecam ale ja na przykład słodyczy nie wykluczałam w swojej diecie, jadłam ziemniaki, jadłam białe pieczywo, czasem jadłam po 18, czasem jadłam pizzę frytki sobie czasem robiłam i jakoś powoli mi zeszło, bez wyrzeczeń jedzeniowych. Rzadko kiedy było tak że czegoś sobie odmawiałam. może nie schudłam szybko i jakoś duzo ale mieszczę się w prawie wszystkie spodnie z moich najlepszych czasów i dalej chudnę. Właśnie ludzie tak reagują na odchudzających się, śmieją się jak ktos mówi że się odchudza i je słodycze jednocześnie i zajada frytki jednocześnie, słodzi herbatę 3 łyżeczki, bierze drugi kawałek ciastka. Wiem śmieszne ale są różne sposoby na schudnięcie.

Gość Meg552
Dziekuje :) Wiem, ze to nie zdrowe, ale czasem to ejst silniejsze.. Od dzisiaj ciag dalszy diety, zjem 500 kcal i pojd na rower jeszcze.. No i mam andzieje, ze unikne takich wpadek