Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda24krk

Byłam wczoraj na Marszu Tolerancji w Krakowie

Polecane posty

nie ma sensu dyskutować,oni są a że lubimy idawać ze ich nie ma --tak mamy. Owszem gdyby nagle geje i lesby wylazły na ulicę ,zaczęliby okazywać swoją miłośc w parkach ,byłby szok,ale nie dla dorosłych tylko dzieci. Wykształceni psychiatrzy chyba nie mówisz o Starowiczu ,który wszystko uważa za zboczenie?

Cioty z Kafe (czytaj faceci siedzący na babskim forum) Zawsze będą przeciwko gejom poniewaz sami mają \'chorobę nadgarstkową\' tylko przyznać się nie umieją :O

mowie ogolnie.zawsze sa wyjatki w opiniach,jednak od dawna juz podreczniki psychologii wymieniaja homo jako normalna orientacje. dlatego gdy slysze 'opinie',ze to choroba to po prostu nie kumam. rozumiem,ze jakis profesjonalista moze dyskutowac o tym z kolegami po fachu,ale gdy laik bez zadnej wiedzy na ten temat twierdzi,ze to choroba to mnie smieszy i przeraza.

Ja uważam ze to nie choroba i zastanawia mnie jedno czym sie różni gej od takiego męskiego faceta który uwielbia anal? czy np seks grupowy? czego nie rozumiemy tego sie boimy i tyle

cóż za pokojowe nastawienie zwolenników "kochających inaczej" znaczy się pedałów :classic_cool: ahhhhh i ta wolność słowa , prawo do własnego zdania , no no :classic_cool:

Gość dzadzudzi
a najbardziej mnie smieszy jak tacy pseudokatolicy pojawiaja sie na tych anty-paradach i argumentuja, ze to przeciw religii jest.. o ile pamietam, to wasza religia nawoluje do milosci blizniego, choc de fact nie popiera stosunkow holoseksualnych. ale tez nie popiera wyzwisk i przemocy wobec innych.

CEzar tylko nie pedałów gej,homoseksualista tak lepiej ps mam przyjaciela geja :classic_cool:

a ja bylam na paradzie gejow w reykjaviku,ale tam jest troche inaczej niz w polsce.smiech,wyglupy,przebieranki,dzieci z balonikami,usmiechniete rodzinki czesto stojace na platformach razem z paradujacymi. nikt nie widzi w tym nic dziwnego...tu od malego dzieci wiedza,ze moga miec kiedys meza lub zone,niezaleznie od wlasnej plci,i jakos gejow nie ma wiecej niz w polsce,bo to nie kwestia wychowania tylko genow

oczywiscie,cezar,o ile nikogo nie wyzywasz i nie krzywdzisz w zaden sposob mozesz miec inne zdanie ale jesli geje nie powinni sie calowac na ulicach to i hetero powinni miec to zakazane

Gość A ja jestem lesbijką i
i jak wczoraj był już temat o tym marszu że kogoś to irytuje to się wypowiadałam wtedy pod nickiem "zdaniem Lesbijki". Ale wypowiem się jeszcze raz. Jestem przeciwna takim marszom i denerwują mnie one. O mojej orientacji wie moja rodzina i znajomi. Nikomu to nie przeszkadza, choć nie wszyscy to pochwalają i popierają. Mój tata uważa to za chorobę, ale toleruje mnie jaką jestem i kocha mnie taką. W ŻYCIU NIE ZETKNĘŁAM SIĘ JESZCZE Z PROBLEMEM NIE TOLERANCJI. Jestem jaka jestem i to jest moja sprawa jaka jestem, nie chcę żeby mi ktoś zaglądał do łóżka i sprawdzał z kim się bzykam. Nie mam potrzeby by cały świat wiedział o mojej inności. A te całe marsze to takie otwieranie drzwi od sypialni i zapraszanie ludzi żeby patrzyli na to co się robi i z kim, aby cały świat o tym wiedział. Wydaje mi się że marsze robią tylko krzywdę homoseksualistom. Denerwują i irytują one tylko społeczeństwo. Ludzie zaczynają potem kojarzyć nas z denerwującymi ich marszami. A jakby nie było tego całego szumu koło homoseksualistów to nikt nie zwracał by uwagi na to że dwie dziewczyny czy dwóch facetów idzie za rękę się trzymając. Ci co organizują te marsze i biorą w nich udział powinni się zastanowić co chcą osiągnąć. Czy chcą żyć normalnie wśród większości heteroseksualnej czy robić show ze swojej odmienności i pokazywać całemu światu jacy to są inni.

agais--no właśnie o to mi chodzi ,skoro nie wolno okazywać czułości na ulicy to wszystkim a nie tylko tym ''NORMALNYM ''

*Sami*-> chcesz mi zakneblować usta , to takie typowe dla lobby homoseksualnego :o 🖐️ Katarzyna Cholewa Zalewa-> pamiętaj jarek_84 jest moim projektem :classic_cool:

Gość dzadzudzi
otoz lesbijko- ja sie z toba nie zgadzam. taki marsz to nie jest zagladanie komus do lozka. to po prostu pokazanie, "jestesmy tu, nie robimy nic zlego". i jak juz mowilam- jak taki marsz bedzie w moim miescie- ide :)

Polska to specyficzny kraj wiec u nas z byle czego robi sie wielkie halo;) Cezar a pisz co chcesz ja tego nie musze czytać:O

pewnie ,że nie musisz , najłatwiej się zamknąć na opinie skrajnie odmienne od swojej 🖐️ w końcu jest tylko jedna jedyna prawda :classic_cool:

Gość na pocieszenie powiem
a kiedy pojdziesz na marsz antygmo antynwo?

Gość A ja jestem lesbijką i
dzadzudzi Nie zgodzę się że taki marsz to pokazywanie "jesteśmy tu nie robimy nikomu krzywdy". Zwykły człowiek ma nasze problemy głęboko w czterech literach. Nie obchodzi go kim jesteśmy i nie chce o tym słuchać na siłę. A marsz to jak pisałam otwieranie drzwi od sypialni i zmuszanie ludzi by słuchali o tym jacy jesteśmy. Ludzie wiedzą jacy jesteśmy, a uprzedzają ich do nas właśnie takie marsze. Jak chcemy żyć jak normalni ludzie to tak żyjmy a nie paradujmy na paradach robiąc z siebie krzywdzone przez społeczeństwo dziwadła. Jesteśmy normalnymi ludźmi i tak żyjmy. Nikt nas nie krzywdzi nikt nie dyskryminuje. Problem dyskryminacji jest wymyślany przez działaczy którzy chcą mieć zajęcie. A czy widział ktoś w urzędach jakieś zakazy dla homoseksualistów? Nie! Nawet nie wiecie co to jest dyskryminacja. Jak traktowani byli murzyni w Ameryce w latach 60 (? jakoś wtedy chyba?). To była dyskryminacja. Polska to normalny kraj. A że nie każdy nas popiera i nie każdemu się to podoba to to właśnie jest demokracja i każdy może mieć swoje zdanie i może myśleć jak chce i nie na szczęście nikt nie musi się już zgadzać z jedynie słusznym oficjalnym stanowiskiem władzy.

Cezar nie przekręcaj nie prosiłam byś miał takie zdanie jak ja ,tylko byś używał zwrotów homoseksualista lub gej,a nie ciota czy pedał.

Gość zgadzam sie ze zdaniem
lesbijki ( wczoraj w topiku tez). Takie marsze tylko prowokuja tych , ktorych to i tak nie zmieni, zwlaszac ze w marszach zawsze sie zdarzy jakis glupi incydent - i po co. Lepiej obracac sie wsrod sensownych znajomych, ktorym orientacja jest objetna, a reszte olewac a nie rozdrazniac.

Toleruje homoseksualistow, choc tego nie akceptuje i uwazam, ze powinni sie leczyc. Nie jest to normalne. Czesc spoleczenstwa pewnie mysli tak, jak ja, czesc pewnie inaczej, ale fakt faktem, ludzie bardzo probuja sie oszukiwac.

Gość ponawiacz opowiedz nam
o swoim związku z Tomkiem Jacykowem ;-) i nie wmawiaj ze jesteś rodzaju żeńskiego bowiemy ze jesteś pryszczatym 19-nim onanistą,z zaawansowana stulejką,która podobno była powodem że Jacyków kopnął cie w dupe i wziął młodszego :-p

Gość dzadzudzi
lesbijko- uwazasz, ze Polska to normalny kraj i nie ma tu nietolerancji? niestety znow sie z toba nie zgodze. w Polsce nie jest co prawda tak, jak w USA w '60 tych, ale nie jest tez tak jak np. w krajach skandynawskich (daleko nam do tego). powiedz, czy chodzisz ze swoja partnerka po ulicy za reke? chodzicie wspolnie na imprezy rodzinne, np. wesela? jesli tak, to podziwiam was, jestescie odwazne. nie chodzi mi o to, ze homoseksualisci powinni sie "obnosic" wobec wszystkich i wszystkiego ze swoja orientacja, ale nie powinno byc tez takiej sytuacji, ze boja sie do niej przyznac, boja sie reakcji otoczenia rodziny, pracodawcy. ty masz szczescie- twoja rodzina cie zaakceptowala. a malo jest historii, kiedy rodzice wyrzekli sie dziecka z powodu, ze nie jest hetero? niestety nie. uwazam, ze takie marsze sa potrzebne, zeby tym homo, ktorzy sie boja, pokazac, ze nie powinni sie obawiac, ze nie sa chorzy czy nienormalni. a dla ludzi hetero pokazac, ze homoseksualisci to zwykli, normalni ludzie i maja prawo zyc normalnie, nie byc skazanymi na margines.

Gość juujuyj
Ja tak jak Mayor of London toleruję homoseksualistów. Nie uważam homoseksualizmu za orientację seksualną jaką jest heteroseksualizm (w ogóle uważam ten podział na orientacje za sztuczny) a uważam go za chorobę i dewiację seksualną, jak pedofilia, zoofilia, dendrofilia, nekrofilia, transwestytyzm... i uważam że homoseksualiści powinni się leczyć. A jak nie chcą się leczyć to tak jak pisze "A ja jestem lesbijką i". Niech żyją sobie swoim życiem i niech nie denerwują ludzi to i ich nie będzie nikt nękał bo wszak wolną wolą jest czy ktoś chce być chory czy chce się leczyć.

\"Niech żyją sobie swoim życiem i niech nie denerwują ludzi to i ich nie będzie nikt nękał bo wszak wolną wolą jest czy ktoś chce być chory czy chce się leczyć.\" nie bardzo mozna sie zgodzic...chyba kazdy to wie,ze przez wiele lat nawet kryjacy sie geje ,raz odkryci,najczesciej przez przypadek,bywali zastraszani,przesladowani,czesto MORDOWANI tylko za swoja nature

Gość aja jestem za zamknieciem
agais - i tak powinno byc

"tak powinno byc" wypowiadasz sie jako chrzescijanin,czy po prostu jako czlowiek,ktory ma albo bedzie mial dzieci,ktore ma nauczyc odrozniac dobro od zla? mam nadzieje,ze zartujesz.

Gość nie wszyscy psychiatrzy
uwazają, że to sa normalni ludzi, a tylko Ci, którzy chcą utrzymać się w zawodzie i nie być posądzonym o nietolerancję, która to tolerancja przybiera teraz dziwny wyraz...