Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antiochia

Pokonać trądzik...

Polecane posty

Pięć lat bojów za mną... Wszystko, co stosowałam, pomagało tylko chwilowo, nic na dłuższą metę. Czuję się źle sama ze sobą, nie mam już dłużej siły na to wszystko... Jak radziłyście sobie z takimi załamaniami wiary?

Gość ja wam powiem
witaj.też borykałam się z tądzikiem i obecnie z plamami które mi po nim pozostały.szczerze mogę ci polecić kilka specyfikow: nie wiem czy słyszałaś o 'trzech krokach clinique' ? jest to mydełko w p łynie które świetnie się pieni i doskonale oczyszcza twarz po całym dniu, kolejnym etapem jest tonik i trzecim krokiem jest tzw. 'zółtek' czyli żołta emulsja-krem ndo twarzy.ja ją uwielbiam!nie wyobrażam sobie zastąpic go jakim kolwiek innym kremem do bużki.doskonale nawilża,wyładza,świetnie się wchłania.używam go codziennie rano pod makijaz i na noc.POLECAM TEN ZESTAW.na trądzik ostatnio używam 'brevoxyl'-krem 4% używam go na noc ale nie codziennie.tak co 2-3 dni ponieważ bardzo wysusza i skóra się łuszczy więc jeżeli się zdecydujesz to zaobserwuj reakcję swojej skóry .ja w ogóle nie kładę go na nos ponieważ wiem że tam moja skóra jest cholernie delikatna i cały nos by mi się łuszczył .po ok.miesiącu widzę efekty. od około miesiąca używam równiez kremu PHARMACERIS-EKRAN EKSTREMALNA OCHRONA DO TWARZY SPF 50 ze wzgledu na przebarwienia potrądzikowe-posłoneczne. krem świetnie się wchłania i po 5 min.robie pełny makijaż.nie zostawia żadnych białych plam. wyczytałam że na trądzik dobra jest maseczka z siemienia lnianego a do mycia twarzy MYDŁO SIARKOWE.nie stosowałam więc nie wiem czy na prawdę działają. serdecznie polecam te kosmetyki.życzę powodzenia i pozdrawiam ;)

Gość truskawcia
Ja z dosc duż aczestotliwoscia borykam sie z tradzikiem, najczesciej z powodu zmain hormonalnych (od odstawienia od rozpoczecia przymowania taletek anty). Obecnie od 2 tygodzni biore janine, ponoć pomocne przy walce z tradzikiem. Dostalam niesamowitego wysypu przez pierwszy tydzien. Wiem jednak ze jest to normalne przy stosowaniu tabletek a nty przez przynajmniej pierwszy blister, jednak cierpliowosc ma swoje granice i postanowilam sobie dopomoc roznymi srodkami. uzywalam davercinu w zeu i epiduo( polaczenie adaptalenu z nadtlekiem benzoilu) i skutek byl marny, wiec postanowilam na wlasna reke kupic Clindacne, i musze przyznac ze pomogl mi znacznie po dwoch dniach, tradzik blednie i sie wysusza. Oprocz tego stosuje krem nawilzajco kojący z dermedic do cery tradzikowej, myje buzke mydełkiem naturalnym z nanosrebrem, pije herbatke z bratka, ostatnio postanowilam wrpowadzic diete bez cukrowa(zobaczymy ile wytrzymam), uzupelniam diete mineralami i witaminami. Zobaczymy jak bedzie za jakis tydzien. Mam nadzieje ze pozbede sie wiekszosci..

Gość pokonałam trądzik po 4 latach
hej!!! a znacie coś na rozszerzone pory??? ale takie super skuteczne, może wolno i długoleczyć(tzn. na leczenie trzeba np pół roku), byle efekt pozostał na zawsze, cena: do 200/300zł, chyba że skuteczne jest tylko laserowe zamykanie porów, wtedy podajcie koszt (jeśli znacie) dla całej twarzy, mam to na policzkach, czole, brodzie i na nosie, zwłaszcza widoczne jest to na brodzie i nosie, masakra :/, a na trądzik polecam Benzacne, ten o dużym stężeniu, nie jest drogi a wydajny i skuteczny, przy czym wysusza trochę skórę, ale polecam Dove(krem nawilżający) lub NIVEA Jojoba, jeszcze lepszy chociaż droższy,(lepiej nawilża)----najlepsza przyjaciólka stosowała, polecam, chyba że chcesz sobie rozregulować gospodarkę hormonalną organizmu, tak jak ja to polecam leczenie pigułkami antykoncepcyjnymi albo innymi hormonami(jakieś tam są), działają na trądzik, skutecznie jak nic, chociaż u niektórych nie działają :/(rzadkie przypadki), na hormony lekarka zgodzi się tylko po ścisłym wywiadzie odnośnie stanu zdrowia i oznaczeniu kilku podstawowych hormonów(jak ci się trafi ujeb*iwa lekarka to dołoży badanie ginekologiczne i badania wątroby)