Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edgrgh

kupuje psa- co powinnam wiedziec?

Polecane posty

Gość edgrgh

rasa to najparwdopodobniej labrador. chce wiedziec jak to jest z rodowodami, jak z nauka czystosci, na jak dlugo mozna zostawiac psa samego i ogolnie wiele innych przydatnych wskazowek :)

Gość edgrgh
dodam, ze bede sie ruchac z tym psem

Gość tzyniczna marysia.
z tego co wiem to psy czasami szczekaja :o choc nieraz zdarzaja sie wyjatki :classic_cool:

Gość edgrgh
no to ze sie slinia i na paoczatku sikaja i sraja w domku to tez wiem :P

Gość edgrgh
nie wierze ze nikt nie ma psa tej rasy, albo jakiejkolwiek innej...

Ja mam owczarka niebieskiego :) ale miałem na przechowanie labradora. I powiem że takiego szczeniaka się ma :) ale jest trudny w odchowaniu, ciągle tylko by jadł i jadł... tyle ile by widział, sikania też ciężko go było od uczyc, wilczura mojego mama od uczyła w dwa tygodnie, po tym jak go wzieliśmy.

Gość edgrgh
no a jak zostawanie psa samego w domu (juz po nauczeniu czystosci itp) ile godz to max? ile razy ztreba z takim duzym psemw ychodzic w jakich odstepach czasu|?

Gość lolxd
ja pierdole po co sie pytasz debili jak mozesz w google poszukac wszystkie informacji o tej rasie

Gość duzy pies potrzebuje dlugich
spacerow, nie kazdy ma odpowiednie tereny,zeby sie wyboiegal, a na smyczy i w kagancu to zaden spacer. Bez kaganca i smyczy ludzie cie zagryzą. Poza tym pies nie powinien byc dlugo sam w domu, bo to zwierze stadne i cierpi. Wiekszosc jest uczulona na zarcie suche i puszkowe, wiec licz sie z gotowaniem ( mieso ma byc chude,do tego jarzynu i ryz albo makaron , nie mozna dawac odpadkow ). Nie bedziesz mogla wyjechac z domu, chyba ze jest w nim ktos zawsze. Pies to wiekszy klopot niz dziecko, bo dzicko szybko rosnie i madrzeje. Mam psa, bardzo go kocham, ale jest to udreka i uwiazanie. O labradorach przeczytaj w necie

Gość duzy pies potrzebuje dlugich
min 3 soacery w tym 1 co najmniej godzinny. Z malym czesciej. Pies nie powinien siedzic sam dłuzej niz 4 godziny. Starszy wytrzyma wiecej, ale jest to okrutne dla niego, jest smutny, choruje albo broi.

z tym gotowaniem nie przesadzaj. mieso nie musi byc chude. generalnie moj retriever jest uczulony wlasnie na takie zarcie domowe i je tylko puszke i ryz i trzyma sie dobrze.

duzy pies potrzebuje dlugich min 3 soacery w tym 1 co najmniej godzinny. Z malym czesciej. Pies nie powinien siedzic sam dłuzej niz 4 godziny. Starszy wytrzyma wiecej, ale jest to okrutne dla niego, jest smutny, choruje albo broi. kobieto wez nie dramatuzu.jakie godzinne spacery? bez przesady. i to siedzenie dluzej niz 4 godziny. uhm jasne. jakby tak bylo to malo kto mialby psa.

Gość edgrgh
szukam jakiegos porzadnego forum, rozbudowanego ale jakos trafic nie moge :o hm no wlasnie a nie wiem czy czasem nie bedzie zmuszony siedziec w domku sam przez pobnad 8 godz gdy mama jest w pracy... jak dlugo uczylyscie swoje pieski czystosci? no i od kiedy piesek nie jest juz szczeniakiem?

Gość sdfghjklpouytrg
mieszkasz w bloku, domu czy apartamiencie?

moj golden sie szybko nauczył. w ogole te psy wszystko szybko łapią. moj od szczeniaka zostawał ok 6-8h i nigdy nie bylo z tym problemow.

Gość edgrgh
80metrowe meiszkanie, 2 osob mieszkaja w tym moze neidlugo zostanie ejdna

a to super naprawde. duze mieszkanie. nie ma stresu. na poczatek najlepiej wez pare dni wolnego albo poczekaj do wakacji. takim malym pieskiem trzeba sie zaopiekowac;) potem ucz go tez zsotawania samemu w domu- ja wychodzilam za drzwi zamykalam i cos tam gadalam dobry pies zostan itp i nie bylo zle.

Gość edgrgh
no na wakacje mam zamair go wziac wtedy bede mogla mu psowieciec te prawie 2 miesiace :)

no to super,masz problem z glowy! nauczysz go zalatwiac sie na dworze itp.my mielismy na to 2 tygodnie wiec wiadomo,ze po powrocie do domu trzeba bylo sprzatac;)

aha i jeszcze apropo jedzenia to my na poczatku gotowalismy specjalnie dla niej jedznie,rozne mięsa itp faktycznie dogadzalismy pieskowi ale z czasem i tak sie okazalo,ze ma alergie takze do dzis je tylko ryz lub makaron plus puszka. podobno wiekszosc retrieverow ma z tym problem.

Gość edgrgh
a ile wydajecie miesiecznie na jedzenie?

Gość edgrgh
albo kupie sobie konia i bede Caryca katarzyna:)

nieduzo ok100zl na mc za jedzenie szczepienie raz w roku 120zł dodatkowo jeszcze frontline na kleszcze albo jakies obrozki

Gość edgrgh
nie no na szczepienia, obrozy i inne wyposazenie to wiem mniej wiecej, chodzilo mi o jedzenie bo to wydatek comiesieczny

Gość red31latek
Pies to przede wszystkim ODPOWIEDZIALNOSC. MAsa cholernych idiotow kupuje psa , "bo to takie fajne zwierzatko". Tak, tylko ze ze szczeniaczka wyrasta potem duze, dorosle ZWIERZE, o ktore trzeba dbac, ktore wymaga troski, jedzenia, spacerow, lekarza, kontaktu z czlowiekiem. Ja cale zycie mialem psy, zawsze. Teraz z powodu tego, ze pracuje i ja i moja żona, nie mam psa, choc STRASZNIE mi go brakuje. Ale wiem, ze jak sobie kupie psa, to bedzie siedzial w domu sam minimalnie 8 godzin dziennie a to jest po prostu SKURWYSYNSTWO i nic wiecej. Bo dla psa to jest bardzo - BARDZO - obciazajace psychicznie. Zacznie chorowac, wpadnie w depresje, albo w powazniejsza chorobe. I to wcae nie jest przesada.

Gość glupia ja
nie kupuj psa, bedziesz zalowala, ja zaluje....

Gość glupia ja
na zarcie wydaje misiecznie 100zl, bo karmie glupka royal caninem

Gość edgrgh
w takim razie mamy cholernei duzo skurwysynow, bo co 3 rodzina ma psa i nie wierze ze przynajmniej jedno nie pracuje albo moze sobi epozwolic na siedzenie z psem caly dzien...

red31 martw sie swoim zyciem i nie wylewaj swoich frustracji z niemoznosci posiadania psa na innych. z ta depresja,chorobami itp to chyba sobie sam wymysliles.