Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperatka92

Głodówka 18-24 maj

Polecane posty

Gość desperatka92

Od jutra zaczynam głodówkę (7 dni) potem przez jakiś czas tylko warzywa. Ktoś się przyłączy?

Gość Anka PO-Hanka
nie, wszyscy posiadaja jeszcze zdrowy rozsadek :)

Gość desperatka92
Anka PO-Hanka rozumiem że dla Ciebie głodówka to głupota ale prosze nie wypowiadaj się za wszystkich.

Gość wszystko jedno
ale ze co,przez 7 dni ni nie bedziesz jesc?

Gość Anka PO-Hanka
Wszyscy, ktorzy maja jakas wiedze na temat odchudzania mysla tak samo :) "Czlowiek może przeżyc dluższą niż jeden dzień glodowkę.Po zużyciu glikogenu organizm sięga po nastepne zapasy,tym razem białkowe. Drugiego dnia glodówki wzmaga się proces tworzenia glukozy z aminokwasów.W efekcie takiego przestawienia sie metabolizmu zaczyna spadać zawartość białek w ogranizmie. Zwykle głównym źródłem glukozy w tej fazie głodówki są białka mięśni ,gdyż jest ich tam szczególnie dużo.W związku z tym to głównie mięśnie ulegają wtedy osłabieniu.Można przyjąć że u przeciętnego człowieka zapasy białek wynoszą ok 6kg.-jest to wielkość która teoretycznie powinna pozwolić na trzytygodniową głodówke. Ale tylko teoretycznie. Już po kilku dniach spalania białek organizmu uległyby takiemu osłabieniu, że jego funkcjonowanie byłoby mocno zaburzone.Z powodu osłabienia mięśni trudno jest się poruszać,oddychać,a przy jeszcze większym osłabieniu można nie mieć nawet siły by odkaszlnąć.W płucach mogą pojawić się płyny,w których łatwo rozmnażaja się bakterie,co z kolei prowadzi do procesow zapalnych. Zaczynają się kłopoty z oddychaniem,które często kończą się śmiercią. "

Gość no wlasnie jak bedzie
cos dobrego do jedzenia to sie przyłącze, poki co głódź sie sama.:classic_cool:

Gość desperatka92
no cóż, nie ma chetnych to zaczynam sama;)

Gość desperatka92
no to nie będę sama;) miło że ktoś się przyłączy zawsze to raźniej ;) SYLWIA1992 a ile chcesz schudnąć?

przy 160 cm waze62 kg, chcialabym wazyc ocs ok 55 kg, ale najwiekszym marzeniem jest wyszczuplic lydki, a jesli sie nie je przez dluzszy czas, to energia jest pobierana z miesni tzn z bialek, wiec mam nadzieje ze zlydek

Gość maria11
piłam wodę z cytryna , miodem, pieprzem cajenkim super schudłam 3 kg w ciagu tygodnia ale stosowałam tylko 3 dni super sie czułam, kiszki puste polecam!

Gość desperatka92
heh ja waże o 10 kg więcej ;)

Gość desperatka92
maria11 i właśnie o to chodzi żeby w końcu się dobrze poczuć. Zależy mi głównie na oczyszczeniu organizmu. Potem zajme się dieta warzywną i mam nadzieje że w miesiąc pozbedę się nadwagi;)

Gość maria11
takie 2 dniowe głody są zdrowe dla organizmu pozbywasz sie toksyn, badziewia z jelit , odpoczywa wątroba ..a potem jakaś sensowna dieta np. MŻ