Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbeczek malutki

wstawienie zęba porcelanowego - ceny, proszę o pomoc

Polecane posty

Gość ząbeczek malutki

Denstysa stwierdzil ze musze wyrwać zęba i wstawi mi nowego porcelanowego, powiedzial mi za to 1200zl, to kurde cala moja wyplata, bardzo duży wydatek niestety, dlatego chcę się zorientować czy może ktoś wie ile taka przyjemność kosztuje? Bo 1200zl za jednego zęba wydaje mi się baaaardzo dużą kwotą :o

Gość ząbek00
ja wstawialam czworke 4 lata temu i zaplacilam 1000zl, takze to cena normalna

Gość
a nie lepiej wyleczyc kanalowo i wstawic koronke? taniej wyjdzie

Gość ząbeczek malutki
Nie wiem ;( dentysta twierdzi ze tylko wyrwanie mnie ratuje ;( ząb jest zlamany, raz byl wypelniony ale wlaśnie to glupie wypelnienie mi wypadlo :o kurde, patrzę po necie i sprawdzam ceny i wcale takie wysokie nie są jak mi poiwedzial :o ps. ja też mam 4 do zrobienia ;p

Gość
idz do innego dentysty ja mam problem podobny z osemka na gorze- oblamal mi sie rog od str policzka, dentystka poborowala, odlamala drugi rog, teraz mam od str policzka tak 1-2 mm nad dziasla, od str podniebienia kikut, walnela mi tam lekarstwo, wypadlo, walnela drugi raz i za miesiac plomba, wszystko na nfz tylko za znieczulenie zaplacilam. jesli twoj zab jest tylko oblamany idz do innego dentysty, moze ci zalatwic plombe swiatloutwardzalna, zaplacisz 70-100 zl, jesli prochnica to usun i albo normalnie albo kanal i plomba albo koronka

Gość ząbeczek malutki
Problem w tym że zęba to ja mam naprawdę malutko, tylko przednią ściankę, restza, czyli caly tyl, boki i środek poszly się .... szukam wlaśnie jakiegoś innego dentysty bo napewno to z kimś skonsultuje ale pytam teraz tutaj może ktoś coś wie..

Gość
hmm to implant albo koronka albo most osadzony na sasiednich zebach... spr ceny konkurencji a ktory to zab?

Gość ząbeczek malutki
To chyba będzie most bo ma być ząb przyczepiony do innego sąsiedniego - kurde nie wiem, nie znam się :o a ząb to lewa górna czwórka...

Gość
kurde peszek bo na 1-3 jest jakas refundacja... spr ceny i powodzenia zycze :)

Gość ząbeczek malutki
masakra :o dzieki za odp :)

ja tak miałam, że ząb mi sie ułamał i tylko przednia ściana została. dentystka wkręciła mi w dziąsło tam gdzie jest ząbek jakąś śrubke i jakoś go odbudowała. zapłaciłam za to jakieś 100 zł, więc zapytaj stomatologa o takowe wyjście z tej sytuacji.

Gość stokrota45
jak wyrwą ci zęba to na czyn porcelanoewgo umocują???