Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goga92

jak nabrać pewności siebie?

Polecane posty

mam problem chyba z psychiką ale przeczytajcie do końca i odpowiedzcie nie akceptuję do końca siebie, wiem, że to zależy ode mnie i od tego jak patrzę na sprawy codzienne ale nie potrafię oceniać siebie w samych superlatywach, dlatego jestem nieśmiała, cicha, mało kiedy się odzywam, bo boję się że ludzie mnie nie zaakceptują - nie spodobam im się ja wiem, że nie powinnam mysleć o tym, bo świat nie kręci się wokół mnie, ale trudno mi nie przemyśleć sprawy, która ma się wydarzyć i mnie dotyczy, bo wolę przewidzieć pewne zachowania niż później jeszcze bardziej się wstydzić i całkiem zamknąć w sobie jak mam się otworzyć na świat? jak swobodnie chodzić, rozmawiać, nie bać się podejmować publicznych rozmów, etc.? pomożecie mi? chcę skończyć z tym emoskim życiem bo to strasznie uciążliwe chciałabym zrobić wiele ale nie potrafię, bo zaraz zaczynam myśleć o tym, co ludzie o mnie pomyślą, jak mnie ocenią, co powiedzą o tym jak się poruszam, jak mówię... jak teraz sobie z tym nie poradzę, to całe życie będę miała przechlapane ;( ostatnio jest chyba lepiej bo zaczęłam siebie tak troszkę akceptować, ale nadal nie mam tej pełnej świadomości o wartości własnego \\\'ja\\\', brakuje mi jeszcze odwagi i tej upragnionej pewności siebie

no tak chyba nikt mi nie pomoże !!! wszyscy pomarli na forum

Gość w punktach
1. kupujesz wysokiej klasy wibrator i używasz go jak najczęściej 2. kupujesz seksy bieliznę i nosisz na codzień 3. olewasz wszystko dookoła i żyjesz jakbyś była jedyna najpiękniejsza na świecie.

Może po prostu nie wiemy jak ci pomóc? Co mamy ci powiedzieć nie przejmuj się tym co myślą inni? Ty chyba wiesz o tym?

Gość margolcia..
leviatan-> nie mow w imieniu innych bo skad mozesz wiedziec co mysla inni, jestem pewna, ze znajda sie osoby ktore ci doradza bo byly juz topiki na ten temat. ja osobiscie mam podobny problem wiec przylaczam sie do prosby. z mojej strony moge powiedziec, iz dobrze byloby znalezc sobie jakas bliska osobe ktora pchnie cie do przodu ja mam chlopaka ktory chcialby mi pomoc. jak narazie jest ciezko ale dzieki znajmosci z nim zaczynam myslec pozytywnie. oczywscie nie zawsze sie udaje ale jest lepiej niz kiedys

Gość wszystko zaczyna się w głowie