Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEWIEMjuznic

Co ja mamZROBIC,alergolog odradziłaMIszczepic dziecko na odre, swinke,rozyczke?

Polecane posty

Gość NIEWIEMjuznic

Moj roczny syn ma alergie na białko kurze,wiemy bo mu podałam w 7 miesiacu troche, dosłownie bardzo mało białka z jaja (fakt, ze był wtedy za maly na jajko), no,od tego sie zrobił cały czerwony, wyszły mu bąble białe, pokrzywka, spuchły uszka troche, zrobił sie czerwony i chyba miał goraczke nawet,musial dostac silny zastrzyk ze sterydami, zeby mu przeszło:( NATOMIASTW 13 miesiacy zycia, dzieci sa obowiazkowo szczepione, na odre swinke i rozyczke!tzw szczepionka mmr.Rozmawiałam, z Pania, alergolog i ona stwierdziła, zeby nie szczepic , bo ta szczepiona jest na bazie białka kurzego:(i innej nie ma..np takiej bez białka.. Nie wiem co robic, szczepic czy nie/?Miałyscie takie problemy????szczepiłscie? Zasugerowała, aby zrobic testy z surowicy krwi ...ktore wykaza, jak silna i czy w ogole jest jeszcze ta alergia na białko...kurze? co robic??

boże :O na odre, swinke i rozyczke sie nie umiera kiedys kazdy na to chorował i jakos problemów nie robili :O po cholere szczepić?

Gość pociesze cie przeszłam to samo
ja bym na Twoim miejscu nie ryzykowała, mi zaproponowano szczepienie córki na oddziale w razie gdyby dostała wstrząsu oczywiście sie nie zgodziłam. Dzis córka ma 25 miesiecy, uczulenie na jajko minęło ale ja i tak nie zamierzam jej szczepić w najblizszym czasie MMR.

Gość NIEWIEMjuznic
lilly dzieki za pocieszenie,Ty podchodzisz do tego z luzem, ale ja nie moge, bo to moje dziecko,wiesz, nie chce sobie pluc pozniej w twarz, ze jak zachoruje na swinke, albo jeszcze gorzej na odre...to bede miec wyrzuty sumienia...sama nie wiem, a z drugiej sstrony boje sie jego reakcji,.chyba nie zasczepie..ale ciezko..mi to przychodzi, bo poprzednimi szczepionkami szczepiłam:(

Hmmm, pierwsze slysze, zeby ta szczepionka byla na bazie bialka kurzego. Mnie nikt nie uprzedzal o tym. Moja corka tez jest uczulona na bialko jajka (jak i na mleko i soje), ale byla szczepiona MMR jak miala 17 miesiecy (przesuniete szczepienie, bo wczesniej przechodzila trzydniowke). I nie wystapila u niej zadna nieporzadana reakcja oprocz niewielkiej goraczki. A czy robilas niedawno testy alergiczne dziecku? Czy nadal jest tak silnie uczulone? Zawsze mozesz sie wstrzymac ze szczepieniem. Przynajmniej kilka miesiecy. Moze zaszczep jak bedzie mialo 18 miesiecy?

Gość NIEWIEMjuznic
Lucyjanka, to dziwne, ze szczepisz wlasne dziecko, a nie wiesz, z czego sie szczepionka składa, to jest wlasnie polska ignorancja, a ze firmom farmaceutycznym zalezy,to wiem, dlatego nie informuja z czego skłądaja sie szczepionki.No, a jak ma sie dziecko uczulone trzeba sprawdzac, co mu sie daje.No u Ciebie tylko gorączka,a moje dziecko ma bardzo silna alergie na białko, całe prawie spuchło po podaniu naprawde małego skrawka białka kurzego...wiec boje sie ryzykowac , boje sie ze dostanie wstrząsu.Mi w przechodni babka zasugerowała, zeby zaszczepiła pod opieka lekarzy w szpitalu, gdyby miał nastapic wstrzas czy cos to mały byłby pod kontrolą, to starszne, boje sie. ..mhe nie wiem, co robic, narazie mysle, zrobic testy i to odroczyc w czasie..

Gość NIEWIEMjuznic
n

Gość NIEWIEMjuznic
do Lucyjka, ale wez pod uwage to, ze są rozne nasilenia alergii, jeden ma po alergenie, tylko drobne dolegliwosci żoładkowe, a inny cały puchnie ma atak astmy, krztusi sie...wiec nie mozna porownywac dwoch przypadkow