Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dprzysla zona

Podwojne wesele. Co myslicie

Polecane posty

Gość dprzysla zona

Ślub w czerwcu miało być 120 osoób będzie 80 ponieważ wyniknęły takie sprawy, że częśc rodziny postanowiła nie świętować z przyczyn osobistych. I mimo, że potwierdzili wcześniej tak zdanie zmienili. Na szczęście wesele organizujemy w restauracji mojej dobrej znajomej i mam nadzieję, że problemu większego nie będzie by zmniejszyć ilośc stołów, jedzenia itp. Jednak siostra zaproponowała, że możemy polaczyc nasze wesela. Z naszej strony rodzina już będzie tylko z jej męża będzie około właśnie 40osob i chcialaby polaczyc te uroczystosc. Ona ślub bierze cywilny i wesela miala nie wyprawiac tylko zwykly obiad, ale teraz wpadla na tak genialny pomysl. Ona sama slub ma tydzien wczesniej. A ja nie wiem co myslec. Co zrobic. Powiedziala, ze czesc kosztow zwroci zwiazanych z wynajmem sali, jedzeniem i wodka, za orkiestre. itp. Mam dobry kontakt z sisotra i w sumie nie mialabym nic przeciwko, ale nie podoba mi sie ten pomysl , bo to mial byc moj slub i moje wesele, a nie powdojne. Co Wy o tym myslicie?

Gość fgdg
jakby ci sie to widziało, to jak najbardziej, ale skoro nie chcesz, to nie i już

Gość dprzysla zona
no wlasnie mi się to nie widzi tak do końca. Ale mam mieszane zdanie nie jestem zdecydowana. Dlatego pytam jak Wy postapilibyscie na moim miejscu. Wczujcie się w moją sytuację i wyobraźcie sobie, że ona Was dotyczy.

Ja bym się nie zgodziła. Dla mnie ślub i wesele ma być czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym. Nie chciałabym łączyć wesela z moją siostrą (pomimo tego, że mamy świetny kontakt). Nie jest to dobry pomysł :O

Gość też bym się nie zgodziła
Wyszłam z założenia, że nasz ślub, to nasz dzień i nasze przyjęcie. Nie chciałabym tego dzielić z nikim, nie mam co prawda siostry, tylko brata, ale nie. zdecydowanie wszystko tego dnia miało być dla mnie i mojego męża.

Gość grenadina
pomyslcie o gosciach. ja bym nie zgodzila sie na taka opcje, bo mialabym obawy, ze goscie za bardzo wykosztuja sie na prezenty dla dwoch par jednoczesnie. glupio by mi bylo naciagac ich na takie koszta, a przeciez na pewno nie byloby tak, ze przyniesliby prezent tylko tobie, a twojej siostrze juz nie. niezreczna sytuacja i dla ciebie i dla nich.

Gość Santill
To jest sprawa co do ktorej trzeba 100 procent przekonania - jesli teraz masz watpliwosci, to po prostu odmow zeby szybko zamnkanc temat. Lepiej z gory miec sprawe jasna niz pozniej jakies kwasy.

Nie wiem, czy wiesz, ale jest także taki stary zabobon, że podwójne wesela przynoszą pecha. W tego typu przesądy oczywiście nie ma co wierzyć, jednak ja byłam na dwóch podwójnych weselach i obydwa nie przetrwały do dziś. Mimo, że zabobony są śmieszna to z powodów, które wymieniły moje poprzedniczki nie organizowała bym podwójnego wesela, zwłaszcza, jeśli sala nie robi przeszkód, żeby zmniejszyć ilość gości.