Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubek bez uszka

dlaczego tak wielu polakow po studiach pracuje fizycznie za granica?

Polecane posty

Gość kubek bez uszka

jw

Gość bo sa tepi

Gość a czy ja wiem
Powodów może być wiele: 1. Chęć zarobienia dużych pieniędzy w krótkim czasie, których to pieniędzy nie zarobiliby w polsce za biurkiem 2. Skończone studia, po których nie ma pracy w miarę dobrze płatnej 3. Chęć poznania świata (czemu nie?) 4. Nauka języka, pieniądze są tu produktem ubocznym itd....

bo studiowali \'dziwny\' kierunek studiow - np tak popularne prawo, po studiach trzeba isc na aplikacje, trudno jest sie tak dostac, trzeba pracowac w kancelari a o to tez trudno psychologia - malo jest pracy dla osob tuz po studiach nie wspominajac o marketingu, zarzadzaniu itp - gdzie jest tyle absolwentow, ze pracodawcy moga przebierac po studiach, bez dosiwdczenia nie latwo jest cos znalezc - jesli ktos nie pracowal podczas studiow to ciezko jest

Gość cienkowlosa....
ja pracuje 3 latw Uk zbieram ..owoce tak tak i oplaca mi sie to bardziej niz w Pl bylam jakis czas w PL w nadziei ze cos znajde ,...ale w tym kraju bez znajomosci nie ma sie pracy skonczylam ekonomie..znam 2 jezyki.ang i ros

Gość cienkowlosa....
aha, a co do doswiadczenia to w Pl na anjbardziej durne stanowiaska typu recepcjonistka, kelnerka, pomoc biurowa wymagaja doswiadczenia! smiechu warte co sie tam dzieje!

Gość poliuretan
dlatego, że niewielu Polaków ma szanse na przyzwoitą prace w swoim zawodzie w kraju, a jak ktos juz sie godzi na prace ponizej wykształcenia to woli zarabiac 1500funtów niż 1500zł czy to bardzo zaskakujaca odpowiedz, na która nie dalas rady samodzielnie wpaśc?;)

autorko czy ty jestes na serio taka głupia czy to jakies prowo???

Gość kubek bez uszka
ale taka praca na dluzsza mete jest meczaca, dla kobiet bardzo nawet:O to przykre

Gość aby aby
przypuszczam ze praca w jakims urzędzie i użeranie sie z klientami jest bardziej wyczerpujace niż to słynne już zmywanie garów;) poza tym im wiecej ktos zarabia tym mniej odczuwa zmęczenie

Gość Ludzie to po co Wy w ogóle
studiujecie? Nie szkoda Wam czasu i pieniędzy? Skoro co 3 osoba wyjeżdza za granicę zmywać gary, zbierać owoce... do tego nie potrzeba wykrztałcenia..

Gość cienkowlosa....
meczace fakt...czesto z poczatku mialam bol kregoslupa, spuchniete rece, stopy, mdlalam w pracy itd a co mam zrobic? mam inne wyjscie?:(

Gość samieee
wykrztałcenia.. no Ty widac nie student/ka hahaha

Gość DEDYKOWANY PRZEZ KOMITET UE.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Interesuje Cię, jak wysokie masz IQ ? Zmierz swoje IQ w wysokojakościowym teście. Rozpocząć Test IQ: http://www.iq-test.pl/?d=888 LEPIEJ WIEDZIEC JUŻ DZIŚ JAKIE MASZ IQ, NIŻ DOWIEDZIE Ć SIĘ OD KOGOŚ INNEGO JUTRO !!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

A kim Ty jesteś, żeby wytykać moje błędy? Mam prawo je popełniać, bo nie jestem polonistką. I dla Twojej informacji - Studia już skończyłam i nie musiałam wyjeżdzać za granicę płaszczyć się, poniżać i robić za tanią siłę roboczą.

Gość aby aby
a kim ty jestes zeby sie czepiac co ktos robi ze swoim życiem?;)

Nie czepiam się. Poprostu zastanawia mnie po co ludzie kończą studia, które pochłaniają czas a w rezultacie zarabiają na zmywaku. Później wracają i jakie mają doświadczenie?

Gość aby aby
może je kończa hobbystycznie;) albo zakladaja ze beda robic cos innego tylko niekoniecznie im sie powiedzie.. w kazdym razie to ich sprawa i nie wiem po co inni sie nad tym zastanawiaja:o chyba tez hobbystycznie;)

Gość dyszka i ja
To nie lepiej studiować za granicą?

Gość aby aby
skoro ktos nie studiuje za granica to widocznie uznał ze z jakiegoś powodu nie lepiej:)

Najwidoczniej za dużo myślę :) Połowa moich znajomych rozjechała się po świecie... Gdyby jeszcze mieli świetne prace.. Człowiek się męczy, żeby ukończyć studia, a pracuje jako "robol" i daje się wykorzystać.. Nie mówcie mi, że Polacy są szanowani zagranicą... Ja się pomęczyłam rok.. pracowałam tutaj (w Polsce) za 1200zł i opłaciło się czekać..Zdobyłam doświadczenie i teraz mam świetnie płatną pracę, w swoim zawodzie, robię to co lubię..

A gdybym miała skończyć studia i wyjechać za granicę pracować jako pomywaczka, to zrezygnowałabym, bo to się mija z celem.

Gość do postu wyzej

Gość do postu wyzej
po 1: zasady ort u Ciebie pozostawiaja wiele do zyczenia, az dziwi mnie ze skonczylas studia po 2: czasami ludzie wyjezdzaja bo sytuacja ich zmusza do pracy ponizej swojego wyksztalcenia, jak ktos ma dzieci, rodzine to inaczej patrzy i nie unosi sie honorem jak Ty

Jeżeli ortografia jest dla Ciebie wyznacznikiem ukończenia studiów, to gratuluję. Poza tym miałam na myśli ludzi świeżo po studiach, którzy wyjeżdzają.

Gość do postu wyzej
osoba z tytulem mgr powinna chyba znac podstawy ortografii, nie?

Wydaje mi się, że temat nie brzmi pt"zasady ortorafii", ale zauważyłam, że na kafeterii wytykanie cudzych błędów jest bardzo modne. Radziłabym jednak przyjżeć najpierw się sobie.