Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość errewrwer

Wiecie, że utrzymanie więźnia wynosi 2300zł? Szlag człowieka trafia...

Polecane posty

Gość ghdh wzruszyłaś mnie
a ja nie dyskutuję ze ścierwem i odpadem społecznym.

Gość ghdh
To po chuj się palancie tak trzepiesz :D :D :D

Gość figa z maaaaaakiem
Nawet 600 złotych to za dużo, rodziny zastępcze dostają ok. 600 złotych na dziecko.

Gość ghdh
Najlepiej jak by w kamieniłomach mieszkali nie ? Tylko wtedy byłoby jeszcze gorzej bo juz w ogole zadnej resocjalizacji nie bylo. a chyba to jest podobno najwazniejsze w tym wszystkim

Pytanie, czy istnieje coś takiego jak resocjalizacja. Więzienie powinno być przede wszystkim karą samą w sobie i odosobnieniem osobnika, potencjalnie niebezpiecznego dla reszty społeczeństwa. A resocjalizacja to największy mit współczesnych psychologów. Dowodzi tego chociażby więziennictwo skandynawskie, gdzie pierdla wyglądają jak polskie hotele 4 gwiazdkowe, a każdy więzień jest poddawany niemal indywidualnej opiece wychowawcy. Paradoksalnie odsetek recydywy, jest zbliżony do polski 🖐️

Gość kaxil
Tojest cała pokurwiona polska na złodzieja, gwałciciela taka kasa a ludzie np. w szpitalu kromkę dziennie jedzą.jebac tuska

Gość ghdh
Jest dużo takich którzy pracują sami na siebie ale wiele z nich chce a nie moze bo za ktorki wyrok albo cos. Po co zamykaja ludzi np za dlugi ? a pozniej narzekaja ze wiezienia sa przepelnione, niech dadza mu jakas prace aby to odpracowal a nie zamykaja i taki czlowiek pozniej dopiero wychodzi z pelno glowa i tysacem pomyslow co tu za przekret jeszcze zrobic

Gość to że wydają
na nich te 2300 miesięcznie akurat mnie nie drażni, bo faktycznie trzeba wziąć pod uwagę wszystkie koszta. Bardziej dokucza mi świadomość, że taki cwaniak jeden z drugim zaczyna się rzucać i skarżyć rząd polski o niegodne warunki, w których musiał odbywać wyrok, bo cela była za mała...I dostaje wielotysięczne odszkodowanie. I to już mnie wkurwia 😠 Całe rodziny żyją na jeszcze mniejszych powierzchniach (oczywiście w przeliczeniu ilość osób na metry kwadratowe) i co? Jakoś nikt im z tego powodu odszkodowań nie płaci.

Gość to że wydają
Ktoś tam o Tusku wspomniał. Człowieku, przecież tak jest odkąd pamiętam. Sporo przed Tuskiem już tak było.

Gość paulaaaayyyyyy
MOJ TATA JEST PRACUJE W WIEZIENIU I TO PRAWDA ZE UTRZYMANIE WIEZNIA TO PONA 2500ZL

Gość paulaaaayyyyyy
NIE JEST W WIEZIENIU TYLKO PRACUJE

Gość pedagog resocjalizacji
Strażnicy wcale tak dużo nie zarabiają... w dodatku z racji, że więzienie jest jednostką paramilitarną - funkcjonują tam stopnie na wzór wojskowych - zarabiją nieźle Ci z wyższym stopniem - ale i to nie rewelacja... nie można też zaprzeczyć, że jest to praca stresogenna i wypalenie zwodowe występuje tu nader wcześnie i często... na domiar wszystkiego SW jest też dosyć hermetyczną grupą - wciąż to samo towarzystwo - w pracy, po pracy... pamiętam żarty z jednego ZK, w którym większość pracujących mieszkała w jednym bloku - skazani nazywali go FORTEPIANEM... tyle klawiszy tam mieszkało... Polityka penitencjarna nie jest różowa i nigdy nie będzie - resocjalizacja o ile jest w ogóle możliwa jest utrudniana na każdym kroku... przepełnienie w więzienich, zestresowana kadra, która sama ze swoimi problemami często sobie nie radzi, a co dopiero pomoc innym... drugie życie w więzieniu, które ciężko opanować... rozumiem, że więzienie nie jest sanatorium, ale człowiek ma niezbywalną godność i o tym trzeba pamiętać...

Gość pedagog resocjalizacji
W obecnym ustawodawstwie karnym i penitencjarnym podstawowy rodzaj sankcji prawnej za popełnione przestępstwo stanowi kara pozbawienia wolności, jednak patrząc na to co dzieje się obecnie w więziennictwie oraz więdząc jak duży mamy stopień recydywy nasuwa mi się spostrzeżenie, iż być może właściwszym rozwiązaniem byłoby stosowanie na szerszą skalę środków probacyjnych czy kary ograniczenia wolności zamiast kary pozbawienia wolności szczególnie dla skazanych za przestępstwa o niewielkiej szkodliwości, wykroczenia... jesli ktoś dostaje wyrok za niepłacenie alimentów to w przypadku zamknięcia go w ZK nie ma możliwości pracy (wyroki zwykle są zbyt krótkie, by dostać zgodę na takową) - dług rośnie, mamy błędne koło...

Gość roky
chory system .kara smierci dla mordercow,kastracja dla gwalcielow oraz dla pedofilow.

Gość ediii
To wszystko nie prawda co tu piszecie. To wszystko zależy od miejsca w którym się przebywa tzn.od danej miejscowości. Ogólnie żarcie jest ohydne, jedna rolka papieru na miesiąc, zimna woda a jak jest ciepła to w ciągu 5 minut umyć, się trzeba, i nie oceniajcie wszystkich więźniow tak samo, bo przez głupotę każdy z was moze sie tam znaleźć. Pozdrawiam

Gość 1 atomowa wojna światowa
Skoro w więzieniu mają prawo do telewizji to dlaczego nie do internetu? Ja teraz z pierdla piszę na kafeterii! Wsadzono mnie za glupie posty właśnie!