Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magducha27

leczenie kanalowe zeba

Polecane posty

Gość a mi dentysta nie
wiecie co mi ciocia powiedziała? ze zeby mi sie tak chamsko psują od słodyczy...i miała racje...mozna nie miec widocznej dziury a jednak jest ona wielkosci krateru.....tak jak ktos pisał zeby sie psuja od korzenia przez słodycze i słodkie napoje a najgorsza jest cola i pepsi....

Gość magducha27
Coco De Mer dzieki za otuche mi sie raczej psuja zabki zakladala mi w czwartek w zeszlym tygodniu wtedy bolalo troche ale pozniej nic nie czulam az do dzis jadlam sniadanie i w pewnym momencie jak zabolalo tak juz zostalo do tej pory juz nic nie jem;/ zjadlam juz ze 3 apapy i nic nie pomaga

Gość a mi dentysta nie
ej a moze antybiotyk najpierw zamiast kanaowego? moze sproboj przez pare dni...

Gość magducha27
heh slodyczy to ja w ogole nie jem nie pije tez takich napojow bo mam cukier za duzy moze masz racje z tym dentysta to az sie boje do niej isc jutro;/ najgorsze jest to ze nie znam tu dobrych dentystow bo niedawno sie przeprowadzilam;/ a ta byla z polecienia

zgorzel raczej tak szybko się nie robi (no chyba, że to ekstremalny przypadek) Powiedź, że przyszłaś z reklamacją - bo ząb Cię boli,a był u niej niedawno robiony i niech coś z tym zrobi. Jeśli coś napomknie o zgorzelu - to nie daj się tak łatwo omotać - bo znaczyć to będzie, że Ci go źle wyczyściła i pamiętaj niech obowiązkowo da Ci antybiotyk.

Gość magducha27
wlasnie nie wiem czemu zalozyla plombe a zgorzel to jest co?/ mam nadzieje ze rozpatrzy reklamacje bo chyba sie zdenerwuje nie dosc ze zabulilam jak a zwykla plombe to jeszce pewnie za kanal zaplace slono bokiem mi Ci dentysci juz wychodza

Gość Z bólem zęba
Witam mam taka dziwną sprawe byłem w wczoraj u dentysty bo bolał mnie ząb chyba jedynka ale nie wiem czy to jednka wiem ze to ten górny z samego przodu był wcześniej pląbowany ale teraz po jakimś roku zaczoł mnie troche pobolować dentysktka wzieła wywierciła małą dziorke od środka ale nie na wylut wkładała do zęba jakąś igłe i mówiła ale dokładnie nie zrozumiałem że coś wyrywa ta dziórka jest teraz czarna ząb boli jak sie w niego puknie ale jak nc sie nie robi to nie boli :) i dentyska kazała przyjść po niedzieli jak myślicie tylko zabląbóje tą dziorke czy będzie jeszcze coś przy nim grzebać ?? sorry ze tyle błędów ale śpieszy mi sie

Gość gość
Nie ma się czego bać, sama niedawno leczyłam zęba kanałowo w http://www.hercka.pl/ i jeśli stomatolog jest dobry jak mój to ból będzie minimalny przy znieczuleniu.

Gość gość
Nie ma się czego bać to jest praktycznie bezbolesny zabieg, boli tylko w momencie kiedy robią Ci zastrzyk pod miejscowe, potem już jest z górki. Samo borowanie też jest nieprzyjemne ale nie ma już bólu, jak dostaniesz solidną dawkę miejscowego to utrzyma się na tyle długo po zabiegu że nie będziesz czuła żadnego bólu w ogóle. Jak jesteś z Wrocławia to jest maxdental, neodent i Omnident, do tego ostatniego chodzę teraz bo robią dość szybko i sprawnie ale jak borowanie jest problemem to poszukaj w swojej okolicy kogoś kto potrafi zrobić to w miarę szybko.

Gość gość
Mnie bolalo leczenie kanałowe. Miałam 2 zęby tak robione. Myślałam ze zejdę. A najgorsze ze te 2 zęby i tak mi szlag trafił po paru latach.

Gość gość
Aż nie wierzę, mam kanałowo leczone zęby już długie lata, nic im się nie dzieje, ale wszystkie miałam robione prywatnie, plomby z przychodni już dawno musiałam wymienić bo albo były nieszczelne albo się nie trzymały. Prywatnie masz gwarancję w postac***aragonu, to się przydaje nie tylko do rejestrowania w Narodowej Loterii Paragonowej Ministerstwa Finansów z promowanej branży http://www.miastokobiet.pl/choroby-wywolane-nieleczonymi-zebami/

Gość gość
Proszę niech ktoś poleci dobrego dentystę w Szczecinie, który posiada rewelacyjne znieczulenie takie, żeby nic nie bolało!!! Dawno nie byłam u dentysty. Ostatni raz miałam robione leczenie kanałowe i dostałam super znieczulenie - zero bólu!! Niestety zakład zlikwidowany. Teraz czeka mnie to samo. Pomóżcie!!! Interesuje mnie również cena. Oczywiście prywatnie.

Gość gość
Ja chodzę do kliniki stomatologicznej Froe (froe.pl) i ze wszystkim jak na razie w moim przypadku sobie radzili, raz miałam kanałowe i wcale nie było tak strasznie.

Gość gość
Ja też miałam leczoną siódemkę ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Mam nauczkę by dbać o zęby bardziej i chodzić częściej na kontrole. Leczenie kanałowe miałam przeprowadzane w gabinecie http://www.hercka.pl/ w Gliwicach.

Gość gość
Też miałam leczonego zęba kanałowo. Niestety mam nauczkę by bardziej dbać o zęby i częściej chodzić na wizyty kontrole ponieważ ostatni raz byłam chyba z 2 lata temu. Zęba leczyłam w gabinecie www.popkoadam.pl i praktycznie nic mnie nie bolało.

Gość gość
Ja także miałam leczonego kanałowo ponieważ zaniedbałam mocno zęby. Zęby leczyłam w gabinecie www.rojekdental.pl i jestem całkiem zadowolona z końcowego efektu.

Gość gość
Także jestem po leczeniu kanałowym, dwa zęby dzięki temu udało się uratować. Uważam, że to dużo lepsze niż rwanie zęba i mimo kosztów postawiłam na ten typ leczenia. Mam bardzo fajnego młodego dentystę, który był za walczeniem o moje zęby zamiast ich usuwania. Jest to dr Kaniak od nas z Legnicy. Także jak macie taką możliwość finansową to polecam korzystanie z dobrych stomatologów, którym się chce:)

Gość gość
Ja też staram się nie jeść słodyczy i przekąsek ale mam genetycznie słabe zęby i musze je często leczyć. Kanałowo również miałam leczonego zęba w gabinecie www.margo-stomatologia.pl ok. roku temu. Wszystko skończyło się szczęśliwie i ząb dalej mi dobrze służy.