Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoooos

ile lat? tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość ktoooos

heej:) długo czytałam forum i znalazłam w paru tematach wątki o tym ile miałyście lat jak zaczęłyście brać tabletki antykoncepcyjne, ale to był 2-3 wypowiedzi i temat się urywał. a więc? ile miałyście lat gdy zaczęłyście zabezpieczać się w ten sposób?

heh..znajoma gin mówila, ze już przylatują 15 latki do niej po tabsy, bo "chcą się uprawiać seks z chłopakiem"

Gość ktoooos
no właśnie ja za 3 miesiące mam 17 urodziny, jestem dziewicą ale jestem z chłopakiem pół roku i wolę już o tym pomyśleć, nim będzie za późno. wstyd mi iść do ginekologa po tabletki, ale z drugiej strony sądzę, że rozsądniejsze będzie zabezpieczenie się niż zostanie mamusią w tym wieku

przecież nie ma się czego wstydzić idz do gin po tabletki widać, że jesteś rozsądną dziewczyną, a przy okazji jeszcze się zbadasz ginekolodzy nie gryza i mają codziennie dziewczyny w gabinecie, które chcą zacząć brać tabsy, pozdrawiam :)

Gość budujacy bob
ja zaczelam brac, gdy mialam 20 lat :)

Gość fasolka...
ja zaczełam brac majac 20 lat...

Gość ktoooos
:0 i widzę że nie jestem jedyną 17latką - no prawie 17 ;-)

Gość eh co za lekarze jacys
ja w wieku 21 lat obecnie mam prawie 22

Gość Lanutella
19

Gość ktooos
w tym temacie przybliżyłyście mnie do tego żebym poszła do gina i wzięła tabletki. w innym temacie zostałam zganiona za to że jestem a) za młoda; b) zbyt nieodpowiedzialna; c) w przyszłości będę miała problemy z zajściem w ciążę. nie boicie się tego że jak zaczełyście brać w wieku 17 lat to później będziecie miały problemy z porodem, tzn w ogóle z zajściem w ciążę? i z innymi konsekwencjami?

Gość gfygergfurf
O tych problemach to straszą dewotki które same nie mogły zajść w ciążę ale na pewno nie z powodu tabletek. A wiesz, że gdy odstawia się tabletki to zanim zdecyduje się na staranie o dziecko trzeba odczekać jakieś 3 miesiace i dodatkowo się zabezpieczać? Bo tabletki pomagają zajść w ciążę bliźniaczą a i zajście w ciążę ogólem jest łatwiejsze. Te dewotki zapewnie też nie wiedzą, że lekarze lecząc bezpłodność często właśnie tabletki antykoncepcyjne zalecają brać bo pomagają w zajściu w ciążę. I jestem pewna że też nie wiedzą o tym, że te hormony którymi są leczone kobiety podczas niepłodności to te same z tabletek. To co one wygadują to wynik głupoty a nie madrości.

Gość ktooos
dzięki "gfygergfurf", uspokoiłaś mnie choć trochę. na szczęście jutro wizyta u pani ginekolog - będę musiała jej zadać duuużo pytań :)