Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lauriane

Teraz ja mam problem z imieniem dla córki

Polecane posty

Gość jacobs
Jola,Ola,Ala,Hania

Gość annamaria28
może też MILENA, MAJA, INES

Gość jacobs
Nelly -i już wizę Nelly Rokitę

Gość Lauriane
hm z tych to faktycznie chyba najbardziej Nela;) Ładne w sumie:)

Gość annamaria28
W każdym razie, jak mnie kiedyś Bozia obdarzy pannicą, to będzie NELKA:)

Gość hmmmm.......
Tosia, Ala, Ola

Gość annamaria28
Och, co tam Nelly Rokita. Na każde imie znajdzie się jakiś haczyk. Musi być ładne i pasować zarówno do dziecka jak i dorosłej. Ostatnio kumpelka nazwała KORNELIA, a inna po prostu KASIA. INA ?- też niezłe

Gość annamaria28
W drodze już są : JAGODA i HANIA

Gość cocolina
Aha zdrobnienie od Apoloni to Pola... :) wiesz czasem sobie myślę, że to mogłoby być już... szczególnie, że niedawno moja siostra urodziła ślicznego synka i chyba trochę Jej zazdroszczę... no ale ja niewiele zarabiam - w dodatku jeszcze mam drugi kierunek studiów na głowie, a dopiero co jeden skończyłam, mój partner obecnie jest bezrobotny... nie czas na dziecko...

Gość annamaria28
a tak na marginesie to myślę że nadanie imienia Angela, Jessica, itp to krzywda dla dziecka Zamiast MIA lepiej dać MAJA brzmi porobnie lecz bardziej naturalnie

Gość cocolina
zgadzam się z Tobą annamaria28 - byc może jest to oryginalne, ale trzeba się zastanowić jak dziecko będzie się z tym imieniem czuło jako dorastający i dorosły człowiek - jak komponuje się ono z nazwiskiem i tym podobne... mamy wiele pięknych polskich niedocenianych imion... aczkolwiek - jesli ktoś bardzo się upiera - nie mozna mu zabronić... gusta jak świat śiwtem będą różnić się od siebie... i to chyba dobrze - bez tego świat byłby nudny :) btw. Czy Anna Maria to Twoje prawdziwie imię? Pytam, bo sama mam tak na drugię... :) Pozdrawiam...

Gość Lauriane
Tylko co do Poli to już tu ktoś pisał że jest taki śmieszny dylemat,że jeżeli ja mieszkam zagranicą to moje dziecko będzie się przedstawiać:I'm Pola from Poland;)Ja z kolei myślałam że jeszcze troche kariera itd.No ale zarobki mam bardzo dobre,ojciec dziecka też,studia skończone troche ponad 2 lata temu (na 2 kierunkach też),sama dziecka nie będe wychowywać wiec jest ok:)

Gość gienia jest zapewne oryginaln
nie no te Nel-Nela chyba najfajniej:) I'm Nela from Poland... ładnie brzmi:)

Gość cocolina
Lauriane jesteś w bardzo dobrej sytuacji - życzę więc pomyślności w związku i szczęśliwego rozwiązania :) aha i powodzenia w doborze imienia... właśnie sobie przypomniałam, jak siostra, o której wcześniej wspominałam była od początku zdecydowana na Jakuba... a kilkanaście dni przed porodem stwierdziła, że to jednak nie to i jest Bartek :) także jeszcze wszystko może się zmienić i to w ostatniej chwili :) Spokojnej nocy już życzę - jutro muszę wcześniej wstać do pracy :/ dobrze, że dzieciaki rano same bywają zaspane i nie psocą tak bardzo :)

Gość kiedy wlasnie jest fajnie
Pola from Poland! Super! Aha, najwazniejsze,zeby pasowalo do nazwiska.(Nie Andzelika Psikutas)

Gość cocolina
aha - Nel bardzo pozytywnie brzmi :) a tak na marginesie - w szkole podstawowej byłam wprost zakochana w Ofelii :) No, ale juz na prawdę uciekam - chyba zaczynam mieć objawy kafeterioholizmu :P nie umiem odejść od komputera... :/

Gość Lauriane
dziękuje ci Cocoline;) również życze powodzenia:) Ja też już powoli ide bo rano musze wpaść do pracy.Dzisiaj kobieta a tym bardziej w ciąży nie ma wcale tak łatwo.szczególnie jeśli pracujesz w dziale mody w magazynie i niechcesz zeby dali nowego szefa na twoje miejsce;)

cos okropnego jak sie Was czyta zwłaszcza co nie ktore, szok!! nie dosc ze wysmiewacie sie z innych to jeszcze nie grzeszycie inteligencja .... zachowujecie sier jak prostaki !!!! kazdy wypisuje tu imie jakie mu sie podoba a jedna czy druga madra w sposob uragalajcy to krytykuje no gorzej niz dzieciaki w piaskownicy , Wastyd !!!!!!

Gość kaila7
Mieszkam w Dani a tu są takie imiona : 1. Freja 2. Emma 3. Ida 4. Lrke 5. Caroline 6. Anna 7. Laura 8. Sofie 9. Isabella 10. Sarah 11. Mathilde 12. Clara 13. Maja 14. Julie 15. Sofia 16. Emilie 17. Victoria 18. Josefine 19. Frida 20. Mille 21. Liva 22. Signe 23. Amalie 24. Marie 25. Alberte 26. Cecilie 27. Karla 28. Alma 29. Nanna 30. Nicoline 31. Katrine 32. Astrid 33. Olivia 34. Jasmin 35. Frederikke 36. Andrea 37. Malou 38. Ella 39. Johanne 40. Tilde 41. Lea 42. Naja 43. Asta 44. Celina 45. Thea 46. Liv 47. Hannah 48. Rosa 49. Silje 50. Esther Lea Mia i Sandra też tu jest i mi się podoba

Gość Sylwia_A.
Według mnie imie powinno chociaż troche pasować do nazwiska. Bo dajmy na to ktoś ma na nazwisko Broda, no to przecież nie da córce na imie Romana. Tak samo według mnie niezbyt pasuje gdy np. dziewczynka ma na imie Jessica a na nazwisko Pieczarek. To tak jakoś niezbyt pasuje. A nie daj boże jak z imienia i nazwiska wychodzi rymowanka. Jest wiele ładnych polskich imion, możesz troche poszperać w necie i znaleźć jakie imiona były modne np. w 1900 roku, czy troszke później. Jest naprawde dużo pięknych polskich imion. I osobiście uważam, że przy polskim nazwisku, polskie imie będzie wyglądać najlepiej. Zresztą skąd sie wzieło to zapożyczanie, wogóle mi sie to nie podoba.

Gość Lea's dad
nasza coreczka ma na imie Lea (czyt. Lija). Urodzila sie w Irlandii i to tak na pamiatke. Czasami w urzedach jest ciezko wytlumaczyc paniom starszej daty, ale ogolnie imie przyjelo sie dosc entuzjastycznie w otoczeniu (zlobek, przedskole, place zabaw). Malo mnie interesuje w zasadzie, gdy ktos sie czepia, ze to nie polskie imie :) Pozdrowionka

Gość mimio
ja mam Kaję

Gość jujueer
TOSIA TO OBRZYDLIWE IMIĘ jak dla starej raszpli

Gość kiki juju
najbrzydsze imię na świecie MARTA brzmi jak MARTWA

Gość wrwrwrwr aaauuuććć
chcieliśmy wybrać polskie imię ale żadne nam się nie spodobało

Gość gość
Rodzice daja swoim dziecia tak na imie jak im sie podoba... A to czy dziecku bedzie sie podobalo to zalezy od podejscia:) ja mam dwie coreczki, starsza ma na imie Vivienne i jest szczesliwa ze swoim imieniem a mlodsza jest Mia! Teraz coraz czesciej spotyka sie takie imiona a to jest tylko i wylacznie sprawa rodzicow... Nadajac dziecku imie nie mozna sie zastanawiac czy bedzie sie to komus podobalo czy nie !

Gość gość
Najlepiej dać imię zdzicha franka i Wiesia no tak to są polskie imiona !bo inne to wiocha przypomne ze mamy 21 wiek ciołki !