Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nonregular

dni płodne a nieregularne cykle

Polecane posty

Gość nonregular

jak to jest z wyliczeniem dni plodnych podczas nieregularnych cykli. moje cykle sa bardzo dlugie czasem 30 dni czasem ok 40 a ostatni cykl trwal az 49 dni. w jaki sposob moge wyliczyc w takim przypadku dni plodne?prosze o pomoc, jest to dla mnie bardzo wazne.pozdrawiam

Wiesz co, raczej nie da rady sobie ich wyliczyc. Musisz dobrze znac swoje cialo by zauwazac oznaki owulacji, typu obserwacja temp, sluzu, moze bol jajnikow itd. Ale i nawet to nie daje ci gwarancji na dowiedzenie sie kiedy masz owulacje. Ja mam podobnie nieregularne okresy, sluzy mam co rusz inne... w tym miesiace bede uzywala testow owulacyjnych, to sie przekonam czy pomagaja w zajsciu w ciaze. Moze i ty sprobuj.. Powodzenia!

Wiesz co, raczej nie da rady sobie ich wyliczyc. Musisz dobrze znac swoje cialo by zauwazac oznaki owulacji, typu obserwacja temp, sluzu, moze bol jajnikow itd. Ale i nawet to nie daje ci gwarancji na dowiedzenie sie kiedy masz owulacje. Ja mam podobnie nieregularne okresy, sluzy mam co rusz inne... w tym miesiace bede uzywala testow owulacyjnych, to sie przekonam czy pomagaja w zajsciu w ciaze. Moze i ty sprobuj.. Powodzenia!

Gość saleminka8
ja mam nieregularne a idealnie trafiam w owulacje :P moje cykle to 34-56 mierzyłam temperature,bo obserwacja śluzu zawodziła przez rok. Dzięki temperaturze wyliczyłam długośc fazy lutealnej,a gdy okresu nie dostałam potych dniach to robiłam test i pozytywne oczywiście :) co do śluzu to w owulacje nie miałam go wogóle :) :P za to przed był,ale i tak nie udawało się zajść w ciąże,przy mierzeniu temperatury się udało 1 ciąża -współżyłam w momencie kiedy spadła mi temperaturka,następnego dnia skoczyła do góry. 2 ciąża obecna-współżyłam gdy temperaturka skoczyła,ponieważ spadkunie miałam :) i jestem w 16 tygodniu ciąży