Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda 22 latka..

Jestes mama- stosowalas antykoncepcje?

Polecane posty

Gość mloda 22 latka..

Witam serdecznie jestem mloda kobieta mam 22 lata. Zwracam sie tu z prosba do mam ktore maja dzieci a stosowaly tabletki, chcialam sie zapytac jak dlugo przed urodzeniem stosowalyscie antykoncepcje,jakie tabletki i czy szybko/dlugo staralyscie sie o dziecko. Ja sama stosuje tabletki niecaly rok i jeszcze rok/ 2 lata chcialabym stosowac, poczym odstawic i za jakis czas starac sie o dziecko.Tabletki mialam dobrane przez odpowiednie badania i co jakis czas wykonuje badania kontrole czy na wizytach u ginekologa czy w laboratorium. Martwie sie tylko czy stosujac tak dlugo tabletki nie wplyna na maja plodnosc.

ja brałam tabletki 6 lat (od 18 do 24 roku życia). odstawiłam w styczniu tamtego roku, pod koniec lutego zaszłam w ciążę :) i teraz mam synka :) zaskoczyłam po 1 niezabezpieczonym stosunku :)

nie dodałam że odstawiłam bo okazało się że jestem bezpłodna, w ciążę zaszłam 4 miesiące po odstawieniu, po miesiącu usunięto mi martwą ciąże po kolejnych 4 miesiącach zaszłam w kolejną ciążę i teraz mam 26tc

Gość Jessy28
ja bralam 3 lata Mercilon, zawsze co do minuty jak w zegarku, i wpadłam, nie planowałam wogóle dziecka.

7 lat - mercilon, diane, regulon - staralam sie 7 mscy ;)

Brałam tabletki przez 9 lat Novynette po odstawieniu starałam się o dzidzię 1,5 roku.

Gość i o to chodzi
ciepła połomieniem - to mówisz, że po Cilest tak trudno zajść w ciążę? 10 miesięcy? ja biorę Cilest już 2,5 roku, za rok chciałabym odstawić. myślałam, że góra 2-3 miesiące po odstawieniu się uda, a Ty tu, że 10 miesięcy :O

Gość ...............jjjjjjjjjjj
ze mna bylo podobnie jak z mala agatka dzidzia na zawolanie hihih

Gość ...............jjjjjjjjjjj
bralam regevidon przez 2lata

Gość Jessy28
właśnie nie ma reguly, biore teraz Yaz , mam nadzieję,że już powtórka z rozrywn=ki sie nie potwórzy.

Gość ja bralam rozne tabletki
od 17 roku zycia do 25 (z przerwami). O dzidzie staralam sie 11 miesiecy. W tej chwili jestem w ciazy, ale wiem jedno: po porodznie juz nigdy nie chce brac tabletek. Ogolnie na moj organizm wplynely bardzo zle, wiec teraz zastanawiam sie co innego wybrac i narazie nie mam pomyslu...

Gość zaraz po odstawieniu kobieta
jest bardzo plodna. Jesli wtedy kocha sie bez zabezpieczenia i nie ma innmych problemow to jest duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze.... Im dalej od odstawienia tym to prawdopodobienstwo mniejsze. Dlatego jedne zachodza "jak na zalowanie", po pierwszym stosunku, a inne czekaja 2 lata i wiecej ;)

Gość mloda 22latka
Ja jak bylam na badaniach u ginekologa to moja lekarka przy badaniach powiedziala mi, ze jajniki mam zdrowe, a po odstawieniu szansa na dzieckojest wieksza i jest rowniez szansa na blizniaki:), oczywoscie dla mnie najwazniejsze by bylo zdrowe. Ja sama stosuje yasmin, ale tak jak napisalam dopiero bedzie rok, ogolnie nie odczowam, ze biore tabletki, boniewaz dawke dobrano mi po badaniach. oczywiscie biore regularnie zawsze o tej samej godzinie jak narazie im ufam. a po urodzeniu czy wroce do tabletek tez sie zastanawiam i waham, chyba bedzie to zalezalo i od mojego organizmu i od innych czynkikow. Wszystkim mama ktore do mnie napisaly serdecznie dziekuje i zapraszam do wpisu kolejne

ja brałam przez rok cerazette, potem dwa lata Novynette tabletki odstawiłam 14stycznia a wg usg wychodzi ze w ciaze zaszlam 22stycznia:)

Gość smutne ale prawdziweee
Bralam przez 6lat, odstawilam na 2 lata i potem zaczelismy sie starac - udalao sie za 1 razem.

Gość mloda 22latka
niektore z was dlugo stosowaly antykoncepcje robilyscie jakies dluzsze w tym czasie przerwy ja maks 3 lata dluzej nie cche brac tabletek

Gość brałam długo
tabletki zaczęłam brać w wieku 19 lat, a odstawiłam jak skończyłam 32 lata, w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu co 5 lat robiłam 6 miesięcy przerwy, objawów ubocznych nie miałam i czułam się doskonale, dzidzia zdrowa, a ja znowu biorę tabletki :)

Gość brałam długo
brałam najpierw Diane 35 przez 3 lata, a potem już tylko Cilest

Gość Ollalaaa
Dziewczyny, prosze o pomoc.! Zdecydowałam się napisać na forum, ponieważ już nie wiem co mam robić ... ...i pomyślałam, że mogłybyście mi pomóc, gdyż jesteście starsze i bardziej doświadczone... Ja niestety mam dopiero 17 lat i obawiam się, że mogę być w ciaży. Od ponad roku mam stałego chłopaka i kocham się z nim, zawsze było to robione z zabezpieczeniem (prezerwatywa), lecz ostatnio niestety nas poniosło i kochaliśmy się bez żadnego zabezpieczenia, lecz nie trwało to długo, około 5-10 min, gdyż w pore się opanowaliśmy, chłopak nie miał wytrysku. On twierdzi, że do niczego nie doszło, wie o śluzie, który wydobywa się wraz z plemnikami przed wytryskiem, ale jest pewny tego, że nawet nie zdążył się wytworzyć przez tę chwilę ... Chłopak ma 22 lata, jest bardziej doświadczony ode mnie. Ostatnią miesiączkę miałam 13.05. Tym nieszczęsnym dniem był 1.06. Cykle mam dość nieregularne Luty : 24 Marzec : 28 Kwiecień : 24 Maj : 30 Z moich takich niedoświadczonych obliczeń, wyszło, że ten trefny dzień to ostatni dzień płodny. Objawów jako takich nie mam, ...prócz tego, że czuję sie ociężała, ciągle zmęczona-senna,kręgosłup, głownie w okolicach nerek boli, brzuch, w okolicach podbrzusza boli. Apetyt mam raz taki raz taki, czasami mogłabym jeść i jeść, a czasami nie mam ochoty przez cały dzień nic nie zjeść (ale wydaje mi się, że u mnie to normalne, na codzień), a także zaledwie pare razy zdarzyło mi się, że nie dobrze mi było. Temperature mam 37.2 i utrzymuję się od dnia kochania się do teraz (jestem zdrowa). Śluz obecnie mam taki kremowo-żółty. Możliwe, że są to objawy nadchodzącej miesiączki, ale mimo wszystko panicznie boję się, że to mogą być objawy ciąży ... Wiem, że jestem młoda, nie powinnam się jeszcze interesować takimi rzeczami jak sex, ale jednak zdażył mi się ... Teraz ponosimy konsekwencje, wraz z chłopakiem, że nie uważaliśmy i bardzo się boimy. Więc proszę, nie oceniajcie mnie (nas), lecz chciałabym was poprosić o pomoc. Jestem w ciąży, czy jednak jest szansa, że nie jestem ?? Jak myślicie ??

Do ollla sluchaj sory ale wrozkami nie jestesmy nie powtarzaj sie na kazdym forum moglas zajsc w ciaze zrob test albo idz do lekarza tutaj nikt ci nie pomoze bo w macicy twojej nie siedzimy..

Gość wystarczy taki wpis
i odechciewa się pisac na temat.

3 lata novynette z przerwami, zaszłam 3 miesiące po odstawieniu mimo cykli nieregularnych jak cholera;)

Gość 45 roku na hormonach
Ja brałam przez 6 miesięcy Logest a potem stosowałam plastry Evra przez dobre 4 lata. Odstawiłam rok przed dzidziusiem zeby dobrze uregulować cykl - po roku przestaliśmy sie zabezpieczać w ogóle (prezerwatywa) i po miesiącu starań byłam w ciąży :) Szybko poszło z ciążą a rok bez hormonów był potrzebny bo cykl długo wracał do normy, a chciałam go dobrze uregulować zanim zdecyduje sie na ciazę -bałam sie ze zaraz po hormonach w ciazy moga sie pojawic ich niedobory i zagrożenie ciąży gotowe. A tak ciaza bez problemów choc pewnie to roznie bywa.

Brałam łącznie 2 lata: najpierw cerazette , potem novynette i yasmin (najpierw karmiłam, potem meoda prób i błędów), potem plastry evra. Staram się już 14 miesiąc, kilka cykli wspomaganych było lekami a i tak sie nie udało.

Gość sprzedałam na allegro
Brałam Cilest od 18 do 32 lat, co 5 lat 6 miesięcy przerwy. W ciążę zaszłam bez problemu w pierwszym cyklu starań, wszystko ok.

Gość ostrzeżenie od moderatora
sprzedałam na allegro-----> proszę nie wypowiadać się w tym samym temacie pod różnymi nickami bo zostaniesz zablokowana