Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elfica zielonooka

wypiac sie na starego czy przyjac jego pomoc?

Polecane posty

Gość elfica zielonooka

jest nas dwoje.brejdak starszy o prawie 15lat i ja, 23.brat sie ustawil za granica, ma dom, firme...ja studiuje, mam dziecko.zadnej pracy, bo studia dzienne i inne jeszcze przeszkody....ojciec chce mi wyremontowac mieszkanie po babce, kupic meble.ale sposob w jakki mnie traktuje sprawia ze go nienawidze i nie wiem czy [rzyjac jego pomoc. robi to dlatego, ze jak sprzedal dom, to dał bratu kase na wyjazd a mi nic i teraz chce mi zapewnic jakies warunki bytowe czy cos, zeby nie bylo tak ze tylko brat cos od niego dostał.ale ja nie mam nic do gadania-ani jaki kolor scian, ani jakie rozwiazania remontowe---nic!nawet dzisiaj pojechal sqam wybierac panele:( wypomina mi ciagle bledy mlodosci, to, co robilam pare lat temu,wywleka wszystkie brudy, jest apodyktyczny, rzadzi i nikogo nie dopuszcza do glosu.tran.poza tym wszelka pomoc wypomina tysiac razy.nie wiem co robic, serce mowi:olej go, mieszkaj w ruinie ale bez laski....a rozsadek podpowiada by sie ugiąc, zacisnac zeby i odebrac ladne mieszkanko...eh...sama nue wiem...radzcie...

Gość wreducha
wg mnie- kieruj sie rozsadkiem. Odremontuje Ci chatke to wtedy mozesz mu kazac spadac.

Gość wreducha
Ty nic nie tracisz, mozesz tylko zyskać.

Gość elfica zielonooka
tylko ze mi tak trudno ugiac kark....i wysluchiwac jego tekstow....

Skorzystaj z jego pomocy, przynajmniej będziesz miałą ładniejsze mieszkanko dla siebie i dla dziecka. Tylko od razu zastrzeż, że jeśli ma Ci tA pomoc ciągle wypominać to lepiej żeby dał sobie z tym spokój

Gość jak to mieszkanie będzie
prawnie przepisane na ciebie, to się nie zastanawiaj, niech remontuje :)

Gość nie masz co narzekac na
ojca, a te naegatywy co napisalas, to ma 90% rodzicow

Gość elfica zielonooka
nie, pewnie przepisze na brejdaka bo on jest najwzniejszy, najmadrzejszy i niczego nie zaprzepasci.a ja, jako wpadka moge sobie skorzystac z ich dobrej woli tylko wykazac pokore ---tak, zawsze tak mowia---moze troche pokory, za dumna jestes!!!!

Gość maturka4
Ojcu należy współczuć, że udało mu się wychować takie nieudactwo puszczalskie w małoleciu. Bez krzty samokrytycyzmu i wdzięczności. A mieszkaj sobie z bachorem w jakimś slamsie, ale z własną "ambicją". Zobacz, jak to łatwo dorabiać się samemu i nie żeruj na rodzicu, który i tak ma zbyt dużo dobrej woli

Gość uwazasz ze
majac dziecko w wieku 20lat jestem puszczalska?>i majac faceta, z ktorym to dziecko chcialam miec?zalosna jestes.dobra wola?obawa przed tym, co ludzie powiedza, bo synowi dal, a wpadce nie.to JA jestem wpadka, jego wpadka po 40stce.moje dziecko bylo chciane i polanowane, niezaleznie od wszytskiego.i w ogole to sie bujaj z takimi ocenami, ktore nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia.liczylam na konstruktywne rady a nie na moherowe i zlosliwe komenty.