Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lly788

CZY OSOBIE CHOREJ PSYCHICZNIE MOZNA BEZ ZGODY PODWIĄZAĆ JAJOWODY??

Polecane posty

Gość lly788

bo tak zrobiono mej sasiadce w psychiatryku..bez jej zgody podwiazali jej jajowody bo ona sie bzykala na lewo i prawo a chora na glowe ale czy tak wolno bez jej zgody i zgody rodziny ?

Gość ffffffffffffffffffffffffffffff
a czemu nie?

Gość Poszukuje milosci wszedzie
Chora czy nie chora to jednak czlowiek .

szkoda ze ciebie nie zaplodni :o

Gość oleander zielony
podwiązywaniwe jajowodów jest u nas nielegane :P co prawda robia to lekarze ale tylko po cichu za kase :O

Gość oleander zielony
jezeli jest unie jest ubezwlasnowolniona czyli ze ktos za nia inny decyduje to lekarz nei mize ,niech wytoczą mu proces o odszkodowanie :)

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaa haaaaaa
nie można, w Polsce jest to zabronione i nawet na świecie robią to niechętnie, ponieważ bywały procesy kobiet o okaleczenie i pozbawienie ich prawa do macieżyństwa, gdy po jakimś czasie zmieniły zdanie, a w jakimś przypadku po niespodziewanej śmierci dziecka jeszcze zrodzonego przed zabiegiem tyle prawo tajemnicą poliszynela jest, że jednak do takich sytuacji dochodzi, czasami nawet tego kobieta nie wie podobno, gdy rodziłam syna, zrobiono to w szpitalu takiej jednej głupiej babie ze wsi, która rodziła 16 dziecko, żyła w brudzie i nędzy to było 19 lat temu, powiedziała mi o tym znajoma położna w tajemnicy w innym przypadku słyszałam o takim zabiegu u chorej psychicznie kobietki, a zapłacili za to sporo rodzice, ona bardzo "rozrywkowa" w chorobie była

Nie...na to trzeba zgody sądu, bo osoba chora psych. nie jest świadoma i nawet gdyby sama chciała takiego zabiegu opiekunowie tej osoby musieli by prosić o zgodę sąd ( chyba rodzinny)). Na osobach chorych psychicznie i do tego ubezwłasnowolnionych można wykonywać bez ich zgody operacje ratujące zdrowie i życie ( jak z dziećmi).

Gość nie zrobili tego
ogólnie są zbyt leniwi, a taka operacja wymagałaby pewnego zachodu, konsultacji ginekologicznej, połączonej z zabiegiem, nawet wymyślonym, który by wytłumaczył jakieś skutki związane z zabiegiem i do tego kto by za to zapłacił ginekolodzy tylko za sporą kasę robią to, bo można domagać się sporego odszkodowania w trakcie zabiegów innych, porodów patologicznych, cesarek, albo przy otwarciu powłok brzusznych w celach diagnostycznych można to zrobić pocichutku, to akurat też za darmochę, gdy kobieta z jakiegoś wieśniakowa i z gromadą bachorów, rodzi częściej niż jej świnka w chlewiku i lekarz "litościwy", bez chęci na kasiorkę

Gość lly788
NIEPRAWDA SĄSIADKA NIE MA RODZINY I MUSIELI JE PODWIAZAC BO NIE MIELI KOGO O ZDANIE SPYTAC..POPROSRU JEST NA GLOWE CHORA I SIE BZYKA I LEPIEJ CHYBA ZE TO ZROBILI NIE?BO POTEM BY W CIAZE ZASZLA..

Gość nie zrobili tego
nie wierzę, by dogadywali się lekarze z psychiatryka z lekarzem ginekologiem w innym szpitalu, za dużo uszu, czyli nie zrobili .... ale jeżeli była wożona na jakiś zabieg, to istnieje możliwość, że przy okazji podwiązano... ale mała możliwość nie wiem czy dobrze zrobili nie potrafię tego ocenić, nie chcę by osoby chore psychicznie rodziły dzieci dla domów dziecka - bez szans na adopcję, ale też nie chcę, by o najważniejszych dla mnie sprawach - płodności decydował jakiś lekarzyna, który myśli, że jest bogiem i decyduje

tez uwazam ze dobrze zrobili; wybrali mniejsze zlo