Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalapitkass

mój pomysł na dietę

Polecane posty

Gość kalapitkass

Chcę wreszcie pozbyć się kompulsów, zacząć chodzić do wc bez wspomagania się tabletkami i chcę przestać żyć jedzeniem i myśleniem o nim. Mój plan: codziennie rano 30 min. ćwiczeń i jedzenie mniej więcej tak: Ś: owsianka na mleku 0,5% II Ś: jogurt pitny/ serek wiejski/danio/kanapka do wyboru O: to, co ugotują w domu- czyli np. spaghetti/mięso, ziemniaki, surówka/ frytki/naleśniki/sałatka z kurczakiem/ryba i surówka generalnie jakieś danie obiadowe, nie chcę wybrzydzać P: cappucino/jogurt/danio/owoc- CZASEM zdarza się, że po obiedzie mam taką ochotę na coś słodkiego, że nie jestem w stanie sobie tego odmówić. Jeśli nie będę miała tego "ciągu", pominę ten posiłek K: owoc/2 wafle ryżowe, kolacja przed 20 (chodzę spać ok. północy) Dodam, że mój metabolizm jest spowolniony przez różne głupie diety :-( Uda się?

Gość aga22322
ale duzo- jak bym tyle jadla to bym byla gruba- ja jem rano jablko ,a na obiad jem rybe z warzywami lub kurczak gotowany z salatką plus jakas zupa np. barszcz czerwony , na kolacje jablko . i waze 50 kg mam 164cm wzrostu.

Gość kalapitkass
Zazdroszczę wagi. Przypuszczam, że nie masz problemu z BED tak, jak ja. Każda dieta głodówkowa albo zbliżona do takiej pogrąża mnie jeszcze bardziej, więc nie mogę żyć jabłkami i rybą.

Gość kalapitkass
I nie mogę jeść jabłek, bo mam straszne dolegliwości żołądkowe przez to :-(

Gość taaa straaasznie
no już od cholery dużo... Ja jem owsiankę z serkiem homogenizowanym, potem sałatkę z kurczaka z warzywami, serek wiejski z błonnikiem, jajko na twardo, kurczaka z bułką pełnoziarnistą i warzywami na obiad, mleko z odżywką białkową po ćwiczeniach, jabłko, chudy twaróg przed snem i ważę 52 na 170...

Gość aga22322
no widzisz bo masz 170cm wzrostu no to jestes wysoka wie c ci wiecej jedzenia jest potrzebne.ja nie jestem wysoka mam siedzacy tryb pracy ,nie cwicze bo nie lubie i mi wystarczy jak tyle a glodna nie chodze.

Gość kalapitkass
aga zapotrzebowanie kaloryczne nie zależy od wzrostu... i ja mam zamiar (a raczej już zaczęłam to robić) ćwiczyć pół godziny codziennie.

Gość aga22322
no jak nie zalezy - facet który ma prawie 2 metry wzrostu je o wiele wiecej niz facet ktory ma 160cm.

Gość kalapitkass
Nie za bardzo ;-) Jeśli mogę zapytać- ile masz lat?

Gość wy mowicie ze to duzo
?? ja jem wiecej nawet. I wcale nie uwazam, ze duzo! Jedna kanapka rano bym sie raczej nie najadla ;)

a raczej owsianka :D i jedna kanapka na 2 sniadanie. Lo matko!! Dla Was to duzo?! Serio??

Gość kalapitkass
Ja nie uważam, że to dużo.

Ty nie uwazasz, bo to Twoj pomysl na diete :D Ale cala reszta wypowiadajaca sie tak sadzi ;)

Gość kalapitkass
No tak ;-) chciałabym żeby więcej osób wypowiedziało się, co sądzi o tym, co napisałam. Licząc, że obiad wyniesie 600 kcal, całość zamyka się w 1200 kcal.

Gość m ż
to chyba najlepsza dieta

no i ta dieta to wlasnie MŻ ;) Bo to jak dla mnie malo jedzenia jest ;)

Gość hłe hłe hłe
Zapotrzebaowanie na kalorie jest zależne od wieku, płci, trybu życia i aktywności fizycznej.Wiadomo że jak dużo ćwiczysz to musisz mieć więcej kalorii. Co do diety to na nic się mają twoje ćwiczenia i owsianka na śniadanie jak na obiad masz zamiar jeść frytki, spaghetti z mięsem.Piszesz że owoc 2 razy dziennie, jaki? Bo jak banany to powodzenia.Przede wszytskim nie napisałaś ile ważysz i ile chcesz schudnacć.

Gość kalapitkass
Nie napisałam spaghetti z mięsem.. Nie mieszkam sama, nie gotuję obiadów, a nie chcę wybrzydzać rodzicom. Już dość znieśli- SB, kapuścianą ;/. Napisałam przykładowo, co jemy na obiad- wczoraj to był makaron, mięso i sałatka. Przedwczoraj sałatka z kurczakiem. Czasem jest sałatka z mozarelli z pomidorami, innym razem ryba i surówka, czasem kalafior, placki ziemniaczane, tosty, naleśniki- raz zdrowo i dietetycznie, a innym razem nie. Mam 160 cm i ważę 56 kg, ale wyglądam na więcej (95 albo 96 w biodrach), mam wielkie uda 56 cm ;/

Wlasnie, ze banan jest bardzo dobry. Wspomaga przemiane materii ;) Poza tym jest lagodny dla zoladka ;) I nie uczula ;)

Gość kalapitkass
owoce- pomarańcz

a ja mam 164 i waze 60kg i tez jest ok. Co to za zycie, zebym sobie od czasu do czasu miala nie zjesc plackow ziemniaczanych albo nalesnikow... Nie jestem krolikiem, zeby sie salata zywic :P

Gość hłe hłe hłe
banan to jeden z najbardziej tuczących owoców i zawiera najwięcej cukru. Przy diecie powinno się jeść owoce które są soczyste bo to oznacza że zawierają dużo wody.

Gość hłe hłe hłe
i przy diecie powinno się jeść więcej warzyw niż owoców

Gość kalapitkass
Czyli pomarańcze się zaliczają. Życzcie mi powodzenia ;-)

Gość taaa strasznie
Jakby ktoś nie zauważył, to moje stwierdzenie, że "od cholery dużo" było ironią. Wcale nie dużo.

wszystie owoce tucza... I co z tego, ze wiecej wody? Przeciez sama woda sie czlowiek nie naje. banan moze i jest kaloryczny ale swietnie pobudza przemiane materii. Przy cwiczeniach jest idealny, bo szybko sie spala kalorie, a dostarcza sporo energii... Przeciez sie dziewczyna nie bedzie odzywiac zama zielenina i woda popijac :O

Gość kalapitkass
owsianka serek wiejski 150 gr sałatka warzywa + kurczak cappucino 2 wafle ryżowe to, co dziś zjadłam. Do tego pół godziny ćwiczeń :-).

Gość a ja dzis zjadlam 3 kawy...
a ja dzis zjadlam 3 kawy, bulke z twarozkiem, wieczorem kasze z gulaszem z warzywami, teraz pije piwo :D dzis nie bylam glodna, czasem jem wiecej, czasem mniej...cwicze 3 razy w tygodniu wybrane parte miesni- 4 serie po 12 powtorzen, i bron boze nie wiecej i nie czesciej (chyba ze chodzi o brzuszki) nie mozna przemeczac miesni, bo wtedy mimo, ze sie katujesz miesni ladnie nie uwidocznisz...do tego mam "biegajaca" prace wiec do pracy jezdze samochodemm bez wyrzutow sumienia :D waze 48kg i mam 157cm :) czasem mam dni ze zapominam zjesc, czasem ze nie moglabym otworzyc sobie lodowke, postawic krzeslo przed nia i tak siedziec wiekszosc dnia;) ale najwaziejsze jest to ze nie mysle obsesyjnie o jedzeniu, jem kiedy jestem glodna i to na co am ochote:) i jest dobrze :)

Gość kalapitkass
a ja dziś zjadłam 3 kawy 48 to moja wyśniona waga ;) ale zadowolę się 51 kg. Mam nadzieję że do lipca zrzucę te 5 kg!! Muszę!!

Gość kalapitkass
dziś owsianka 300 truskawki 90 sałatka caprese 200 cappucino 65 wafel ryżowy, sucharek 95 4 kawy z mlekiem 120 na razie jest ok, oby do celu!