Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martablonddd

dieta kopenhaska

Polecane posty

Gość martablonddd

stosowal ktos?

Gość haahahah
to jest badziewie

Gość Polecam dietę warszawską
lekkie śniadanie i 30 min wysiłek fizyczny co rano. Obiad z mięs lekkich ryby piersi z kurczaka / indyka warzywa i odrobina ryżu i znów ruch na kolację jabłko i jeszcze więcej ruchu.

Gość martablonddd
Dieta ta ma opinię metody na zrzucenie do 20 kilogramów w 2 tygodnie - na wstępie zaznaczę, że jest to duża przesada - zdarzały się natomiast osoby które były w stanie zrzucić w ciągu 13 dni około 10kg. Jest to bardzo rygorystyczna dieta dla osób o mocnych nerwach, silnej woli i najlepiej cieszących się dobrym zdrowiem. Osoby ze skłonnością do nadciśnienia lub mające problemy żołądkowe nie powinny jej stosować - śniadanie pod postacią kawy na czczo nie jest wskazane. Patrzyłbym też z przymrużeniem oka na to co jest napisane w uwagach dotyczących diety (na końcu artykułu). Osoby z niedocukrzeniem mogą stosować glutaminę, lub dodawać otręby owsiane do posiłków (na forach jest kilka ciekawych autorskich przeróbek tej diety). Wiele osób, które przebyły ta diętę cierpiały na ogólne osłabienie, kłopoty z pamięcią i koncentracją. Po jej zakończeniu zmierzony poziom glukozy i wielu z nich był poniżej minimum. Dlatego jeśli ktoś potrzebuje szybkiego efektu, dobrze by było skonsultować się z lekarzem zanim zacznie się stosować tą dietę, lub wybrać inną równie drastyczną formę na szybkie zrzucenie wagi, przykładem może być Dieta Cambridge.

Gość kajtekbezmajtek
Chciałabym sie tylko wypowiedziec na temat tej diety. Stosowałam ją niecały rok temu i nikomunie polecam. Wytrzymałam do 11 dnia, dłużej nie dałam rady. Ciągle kręciło mi sie w głowie, mdlałam, miałam problemy z koncentracją a potem nie moglam juz nawet wejsc na pierwsze pietro... To co schudłam przybrałam po pary dniach . Nie robiłam tak ze zaraz zaczelam sie opychac. Przeszlam na warzywa i owoce co roz cos dokladalam a to ciemne pieczywo a to jogurt. Ale waga itak powrocila do normy. Ale teraz juz wiem czemu. Bo aby schudnąć trzeba ćwiczyć. Przecież jedzeniem choc w malych ilosciach nie spalimy tłuszczu. Moze brzuszerk i zmaleje ale jak zaczniemy jesc to znowu powroci. nigdy nie wierzylam w diety te warzywka i owoce duzo wody i duzo ruchu. Uważalam to za beznadzieje bo po co sie ruszac jak moge zrobic diete dwu tygodniowa i byc szczupła?? Ale niestety tak nie jest. Zaczelamjesc owoce i warzywa jogury pilam duzo wody i cherbatki owocowe nie jadlam słodyczy i biale pieczywo zastapilam ciemnym. 3 razy w tygodniu biegalam 2 razy w tygodniu wykonywalam ćwiczenia z płyty fat burning i po 3 miesiacach ubylomi 8 kg. Do tego zaczelam stopniowo wprowadzac jasne z na przemian ciemnym pieczywam raz w tygodniu pozwalalam sobie na paczka teraz 3 razy w tygodniu jej cos slodkiego. I wiecie co?? Nie przytylam nic a diete skonczylam 3 miesiace temu:) Jak najbardziej polecam:)