Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NADIAaaa

Wódka a przyjęcie

Polecane posty

Gość NADIAaaa

Mam takie pytanie do Was a mianowicie ile powinnam kupić wódki na przyjęcie weselne na około 20 osób, dodam, że nie będzie to przyjęcie cało nocne myślę, że tak do 22. Proszę o rady :)

Gość wiosenny powiew
myślę że 0,5 l na głowę

Gość NADIAaaa
No to ile w końcu ? :(

u nas na 20 osób po ślubie cywilnym kupilismy chyba 5-7 butelek wódki 0,7l - zostalo jeszcze sporo ale u nas cywilny byl o 10, wiec wszystko trwało tak do 17

Gość ffsrer
Na wesele liczy się około 0,5 lub 0,7 na głowę. Zwykle potem jeszcze zostaje. U Ciebie będzie przyjęcie więc raczej nikt nie będzie miał ochoty pić dużo pozatym jeśli się kończy tak wcześnie to napewno nie starczy czasu by wypić wszystko. Tak więc nie radzę kupować na osobę wódki, bo napewno Ci nie pójdzie. Przyjęcie to przyjęcia, a nie wesele więc automatycznie mniej się pije. Pozatym napewno nie wszyscy będą pili. Spokojnie możesz kupić max 10butelek,a zobaczysz, że i tak zostanie.

Gość spowiedź może być
no co wy, 0,7 na głowę? ja słyszałam, że 0,5 na faceta... zresztą sprawdziło się u mnie na weselu...

Gość wez liste gosci i spisz
zwyczajnie :O np wujek Zdzisio -flaszka ciocia jadzia nie pije kuzyn marek flaszka babcia Zosia i ciocia Krysia mało piją wiec flaszka na obie ...itd itd

Gość NADIAaaa
Dziękuje :) Bo mojego narzeczonego nie ma i tak kurcze wszytsko prawie na mojej głowie jak na razie. Dzięki za odpowiedz