Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbatka_puerh

Można pić herbatkę PRZECZYSZCZEJĄCĄ we wczesnej ciąży? proszę o opinie

Polecane posty

Gość herbatka_puerh

Mam straszne zaparcia, nie mogę się wypróżnić od 2 tyg(!) brzuch mam jak balon i w związku z tym mam pytanie czy mogę zastosować herbatkę przeczyszczającą? wiem, że to niewskazane w ciąży(jestem w 9 tyg), ale dlaczego przeciez tam są same naturalne składniki-herbata pu-erh błonnik, zielona herbata i mniszek...czy któraś z Was stosowała..proszę o pomoc

nie wolno!!! wzmozona perystaltyka jelit moze wywolac skurcze i poronienie...

to juz ekstremum a tak bardziej lajtowo to mozna sie odwodnic co w ciazy jest b. niebezpieczne...

Gość AlinA.
A może zastosuj czopki glicerynowe. Chociaz nie wiem, czy wolno. Dziewczyny, można?

to pytanie powinnaś zadać ginowi ........... ja zadałam i otrzymałam wyczerpująca odpowiedź - pijałam herbatkę ziołową normosan tylko bardzo cieniutką . Myślę że gin Ci pomoże !!!!!!!!!!

Gość herbatka_puerh
Dziewczyny dziękuję za wasze opinie, niestety nie wiedziałam o tym-nawet głupia nie pomyślałam i wypiłam wczoraj jedną, ale i tak nie bardzo pomogło musiałabym wypić więcej ale zaczęłam się tak właśnie zastanawiać czy wolno czy nie i stąd moje pytanie...jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi

Nie, nie można! Jedz duzo owoców, pij jogurty itp. kwaśne rzeczy, a przede wszystkim idź z tym do lekarza. Mnie na zaparcia przepisał syrop Lactulosum - fajnie poprawia pracę jelit, do tego kazał czasem łyknąć Sylimarol Forte.

Gość AlinA.
Ja co prawda nie jestem w ciązy, ale stosuję czopki glicerynowe i musze przyznać, że działają na mnie rewelacyjnie :) Ich wielkim plusem jest to, że działają tylko na dolny odcinek przewodu pokarmowego (najniżej jak się da) i nie podrażniają żołądka, jelita cienkego itd. Mogą miejscowo podrażnić odbyt (gdy stosuje sie je bardzo często), ale zawsze to mniejsze zło.

Gość zalezy od ciazy
ja pilam. lekarka pozwolila