Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lula_90

farbowanie włosów

Polecane posty

jestem szatynka naturalna, ale chciałabym zafarbowac włosy na blond, jasny, ale nie platynowy,dodam, ze mam cienkie włosy i zniszczone od prostowania. Myslicie wyjda mi takie blond włosy? Tak sobie kontemplowałam i wydaje mi sie, ze najlepiej bedzie jak bede powoli, sobie robiła pasemka blond czy baleyage.Ale pare osob powidziało, mi ze i tak nie uzyskam takiego blondu. Wiec doradzcie mi co zrobic i jakie sa fajne maseczki moga byc z droższej półki, ktore zapobiegna wypadaniu włosów.

Gość nie dadzą mi pracy
a jaki masz kolor skóry oczu i brwi?

Gość szkoda włosów jesli masz cienk
ie ...włos rozjaśniony to niestety włos martwy ..

mam ciemne włosy, piwne oczy, ciemne rzesy brwi to wiadomo i ciemna karnacje, ale to nie chdozi o to czy mi bedzie pasowac czy nie, poprstu jak nie bedzie to sie zafarbuje na ciemno, tylko mam taki kaprys, zeby sie zrobic na blond, tylko sie boje,ze mi nie wyjda , i nie wiem co zrobic, zeby mi włosy nie wypadły

a jak sie zrobi pasemka na wlosy krecone ktore sie ciagle prostuje to moga te wlosy rozjasnione odpasc?

jam tez szatynka i robie sie na blond wlasnie na zasadzie, ze z czasem bede dodawac sobie pasemka. Robila tez tak moja kolezanka, i fajnie jej to wyszlo po jakims czasie :P

Po pierwsze idziesz do fryzjera, wtedy kolor na pewno wyjdzie, i nie będziesz miała aż tak zniszczonych włosów. Po drugie, dobre odżywki są z pantine Po trzecie kaprysy nie zawsze wychodzą na dobre, ale skoro uważasz, że chcesz blond, to proszę bardzo...XD

mam kolezanki ktoere tak wlasnie robia ze dodaja pasemka ale one maja z natury proste wlosy i grube i nie prostuja tak czesto wiec te wlosy az tak im sie nie pala, a skoro ja mam krecone i prostuje to boje sie ze mi sie nawet tych kilka pasemek bardzo spali i powypada, albo ze beda takie napuszone;/

ale ja mam beznadziejnie krecone włosy;/, wiec moje krecone włsoy zuoełnie odpadaja, albo chodze, w prostych, albo w spietych, i tylko wyłącznie chce u fryzjera, a ile mniewiecej zajmie mi czasu zejscie na blond?

Ja nie prostuje od pol roku, a codziennie uzywam maseczek, woskow i odzywek, a mam zniszczone wlosy i troche boje sie tego farbowania, wiec...🖐️

Gość aaaaabbbbbbbccccccccc
masz zniszczone wlosy prostowaniem,jak teraz zrobisz blon co jeszcze bardziej oslabi twoje wlosy i dalej bedziesz je prostowac to ci sie te wlosy wykrusza i bedziesz miec taka miotle na glowie. zrob tak jak z z kazdym dniem,odstaw prostownice,odzywiaj i za jakis rok na zdrowych wlosach rob blond.

Gość wefweftgwe
wszystko sie da, ja sobie zrobilam swinski blond z CZARNYCH . tylko czy warto? moje wlosy byly potem w stanie oplakanym i zalowalam z tego powodu, wiec jak juz masz z niszczone to pomysl sama....

ja w tej chwili mam czerwona miedz.a jestem naturalna szatynka.pare razy rozjasnialam wlosy farbami[nie robilam pasemek],i zawsze wychodzily ladne.tylko ze ja nie uzywam prostownic...=/

Gość fryzjerka od 8 lat
witam was czytałam wasze wypowiedzi i powiem szczerze ze u fryzjera również idzie zniszczyć włosy to zależy trza po pytać sie jakimi metodami robia i jakimi farbami,nie patrzcie na wyglad zakładu bo czasami jest tak ze niby ten najlepszy najpiekniejszy okazuje sie negatywny,jesteśmy tylko ludżmi a jest bardzo mało zakłądów którzy robią dobrze orginalnie i bez niszczenia sie włosów ,przecież to farby rozjaśniacze farby ściągające kolor włosa,wszystko niszczy włos w jakimś stopniu. ja sie staram robic tak aby sie podobało jak nie idzie zrobic czegos co chcemy można zrobić podobny kolor a pżónij z czasem sam wyjdzie taki jaki byśmy chcieli.nic od razu niestety, jeżeli włosy były wczśniej farbowane dla nas jest gorzej zjsć w inny kolor,aw naturalne wejdzie każdy gatunek farby co prawda niebedzie idealny jak na opakowaniu ale zbliżony

akurat jezeli o mnie chodzi to z pewnych wzgledow farbuje w domu.i nie chodzi tu o kase.uwazam nie zrobie gorzej niz w zakladzie.

Gość fryzjerka od 8 lat
jeżeli sie znasz i wiesz jak to spoko . dużo osób farbuje w domu i wychodzi im lepiej niz na zakłądzie bo robią tak jak chcą ;] a u fryzjera na jeden model

al czytałam gdzies, ze powinno sie farbowac włosy co chyba 3 dni albo 4, własnie nie pamietam, a jest tydzine, ze tylko raz prostuje, albo jest tydzin , ze i 4 razy w tygodniu włosy prostuje. wiec jak juz bym miała ten blond to bym starała sie jak najmniej prostowac, ograniczyc, ze tylko wałsnie raz w tygodniu czy gora 2 prostowac. to moze az tak bardzo mi sie nie zniszcza co?

wiesz co ja zrobiłam? zafarbowałam a raczej rozjaśniłam rozjaśniaczem z joanny pasemka i wyszły pomarańczowe, fryzjer zrobił mi extra pasemka i poprawił, teraz mają rozjaśniacze od razu z farbami, wiec nie kombinuj bo łysym moze zostać każdy, a włosy cięzko doprowadzić do stanu używalności powodzenia

jak chcesz prostowac to uzywaj czegos jakichs balsamow ktore beda nawilzaly twoje wysuszone prostownica wlosy.

ale ja sama nie chce nic robic, wszytsko u fryzjera, całe farbowanie itp.

Popieram, farbowanie włosów w salonie fryzjerskim jest zdecydowanie bezpieczniejszym rozwiązaniem niż samodzielna praktyka w domu,  ja od kilkunastu miesięcy regularnie farbuję włosy w In Harmony i moje włosy są tak zadbane i fajnie wystylizowane, że za każdym razem zbieram tysiące pochlebnych komentarzy od innych kobiet 

Gość Judyta

Czesto farbuje włosy ale bardzo te farby niszczyły mi włosy. Byłam kiedyś u bardzo dobrej fryzjerki Pani Ania Pióro z hairdresser w Krakowie   i farbowałam włosy, fajny kolor mi dobrała który mnie odmłodził a przy okazaji uzywa bardzo dobre kosmetyki które nie niszcza włosów.