Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika_1991

Kto mnie...

Polecane posty

Gość Monika_1991

...pokona w te gierkę: http://siuruu.mybrute.com ? Jeżeli Ci się uda i podasz mi tutaj swój nick to dostaniesz moje fotki na maila. :*

a z kąt wież że chcemy twoją fotke. wpierw ją tutaj daj by nas zachęcić to dalszych twoich fotek

z karteczką oczywiście :classic_cool:🖐️

Gość Aee
La_fin, ''wiez'' tez jest calkiem zgrabne ;)

Gość nauczyciel angielskiego
UCZ SIE TŁUMOKU Kąt (lub kąt płaski) - każda z dwóch części płaszczyzny zawarta między dwiema półprostymi o wspólnym początku (zwanym wierzchołkiem kąta) wraz z tymi półprostymi (zwanymi ramionami kąta). Każdemu kątowi można przyporządkować pewną wartość, zwaną miarą kąta. Kąty można też podzielić ze względu na miarę: zerowy - kąt utworzony przez dwie półproste pokrywające się, a tym samym im równy; miara kąta zerowego jest równa 0 rad (lub 0°); ostry - kąt o mierze większej od 0 rad (lub 0°), lecz mniejszej od π/2 rad (lub 90°); prosty - kąt przystający do swojego kąta przyległego. Miara kąta prostego wynosi π/2 rad (lub 90°); rozwarty - kąt o mierze większej od π/2 rad (lub 90°), lecz mniejszej od π rad (lub 180°); półpełny - każdy z dwu kątów utworzonych przez dwie półproste uzupełniające się do prostej; miara kąta półpełnego wynosi π rad (lub 180°); pełny - kąt utworzony przez dwie półproste pokrywające się i równy całej płaszczyźnie; miara kąta pełnego wynosi 2π rad (lub 360°); wypukły - kąt, który jest figurą wypukłą; miara takiego kąta jest mniejsza lub równa π rad (lub 180°) albo równa 2π rad (lub 360°); wklęsły - kąt, który nie jest figurą wypukłą; miara takiego kąta jest większa niż π rad (lub 180°), lecz mniejsza niż 2π rad (lub 360°