Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainspirowana_mama

brzuszkowanie noworodka

Polecane posty

Gość zainspirowana_mama

chcialabym sie dowiedziec jak powinno wygladac takie ukladanie na brzuszku niespelna 3 tygodniowego dziecka. synek podobno jest bardzo silny i kazano mi cwiczyc z nim ukladajac go na brzuszku. tylko nie wiem ja to ma wygladac, czy mam go ukladac na twardym podlozu czy miekkim, czy w ubranku czy bez czy w samej pieluszce, czy po jedzeniu czy przed i jak dlugo powinno to trwac jak dziecko sie niecierpliwi. z gory dziekuje za rady

Gość oOo K oOo
Po jedzeniu bym nie radzila bo moze maly zwymiotowac .. ale normalnie poloz go na pleckach a potem powoli go przewroc na brzuszek. To nic nie boli :P Powodzenia

na pewno nie bezposrednio po jedzeniu i rczej nie na bardzo miekkim podlozu zeby sie nie zapadal, ale materac czy wersalka jest ok. moj tego bardzo nie lubi, ale probuje caly czas i na chwilke nawet go odwracam.

Gość mama swojego synka
Jeśli dziecko się niecierpliwi to je odwróć na plecki. Wg mnie, nic na siłę. Na pewno nie kładź dziecka na brzuszku bezpośrednio po jedzeniu. Zawsze odczekaj godzinkę. To akurat powie ci każda położna.

Gość Ola _b
Witam! Lepiej na twardszym podłożu (może byc materac z łóżeczka). Napewno przed karmieniem, bo inaczej może dziecko ulac lub zwymiotowac. A co do długości czasu to na początek z 5 minut i zobaczysz jak dziecko reaguje. Pozdrawiam :)

i my czesto kladlismy o tak na golasa po kapieli, jak byl zrelaksowany i nie chcialo mu sie tak bardzo protestowac, ale to sa chwilki, teraz ma 3 miesiace prawie i sam sie na bok przewraca, ale na brzuszek jeszcze nie probowal

Gość mama swojego synka
Aga, mój synek ma prawie 4 miesiące (bez tygodnia) i też kombinuje, żeby się przewrócić, ale na razie mu się nie udało :) Jest trochę wcześniaczkiem, więc pewnie tak szybko to się nie stanie. Termin porodu miałam dokładnie taki, jak data urodzin Twojego synka :) Pozdrawiam

Spróbujcie na początek kłaść dzieciątko na swoim brzuchu. Brzuszek przy brzuchu. To na pewno się spodoba a potem z przyjemnością będą same dzieciaczki leżały.

Gość zainspirowana_mama
na prawde moge go tak turlac po materacu? dzisiaj ulozylam go na brzuszek na podlodze ale na kolderke, polezal chwilke i sam przerzucil sie na bok to nie za szybko jak na noworodka?

Gość zainspirowana_mama
no i u mnie po kapieli odpada, bo maly jej nie znosi i wyje mi w nieboglosy przy kazdym wlozeniu do wody

kazda mama zna swoje dziecko najlepiej i zadna porada netowa nie zastapi obserwacji i wyciagania wlasnych wnioskow. Ja swoje dzieci kladlam na brzuszku caly czas, nawet po jedzeniu. Mlodsza corka spala tylko i wylacznie na brzuszku i do dzisiaj tak ma :) Synek tez od chwili odpadniecia pepuszka lezal i spal na brzuszku oprocz nocy. W efekcie bardzo szybko zaczal trzymac dlugo wysoko glowke, bardzo wczesnie zaczal pelzac i bardzo wczesnie poszedl.