Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość refleks3457

Pytania i odpowiedzi

Polecane posty

Gość refleks3457

Tu zamieszczami swoje pytania dotyczące różnych dziedzin życia i najlepiej żeby pojawiały się na nie odpowiedzi ;) Dlaczego ciągle wszyscy są chorzy? Dlaczego rosną paznokcie? Dlaczego ciągle przetłuszczaja się włosy, czy można je myc np co tydz i mieć je normalne(bez tłusczu?) Dlaczego od komputera i TV boli głowa? Jak się tworzy rak i przez co? Dlaczego im więcej sie kremuje ręce tym bardziej są suche? Dlaczego musimy mieć dowody tożsamości? Dlaczego kiedyś wielkie cywilizacje znały się tak dobrze na matematyce i astronomii?(nie było przecież teleskopów i innych współczesnych przyrządów) Jak egipcjanie zbudowali piramidy? Dlaczego w TV przy sądazach nie podają nam ilości ludzi biorących ludzi biorących udziała w tymże sondazu? Dlaczego filmy są pełne przemocy? Dlaczego kobiety muszą usuwać włosie? Skąd wiadomo, że markowe rzeczy są lepsze? Dlaczego mafia tak dobrze się ma? Dlaczego jest tyle korupcji? Dlaczego musimy pracować? Dlaczego narzuca się nam własne zdanie? Dlaczego piłkarze umierają na boisku? Dlaczego zabija się dzieci? Dlaczego Afryka jest ciągle biednym, wyzyskiwanym krajem mimo znacznego rozoju techniki i medycyny? Dlaczego wprowadzono GMO do Polski bez wiedzy społeczeństwa?

Gość refleks3457
zamieszczamy*

To może ja odpowiem, ale nie ręczę za poprawność moich odpowiedzi :D Dlaczego ciągle wszyscy są chorzy? - stres, niezdrowa żywność, modyfikowana genetycznie (jakieś pomidory i truskawki giganty :O), szczepionki, niezdrowy tryb życia, zanieczyszczenie powietrza - z całą pewnością można by dłuuugo wymieniać Dlaczego rosną paznokcie? paznokcie to pozostałości po naszych przodkach? :D z całą pewnością łatwiej było im bronić się czy upolować coś :D Dlaczego ciągle przetłuszczaja się włosy, czy można je myc np co tydz i mieć je normalne(bez tłusczu?) chroni to skórę głowy przed szkodliwymi czynnikami, a jeśli występuje nadmiar produkowania łoju i trzeba myć włosy codziennie - wówczas najprawdopodobniej ma się łupież tłusty Dlaczego od komputera i TV boli głowa? - promieniowanie? :D oczy się bardziej przemęczają? Jak się tworzy rak i przez co? - gdyby było do końca wiadomo, to na pewno aż tylu ludzi by nie umierało :( Dlaczego im więcej sie kremuje ręce tym bardziej są suche? - pierwsze słyszę? :D no fakt.. jeśli się przesadza z kremami, to wówczas skóra się do nich przyzwyczaja, ale kremować ręce raz czy dwa razy dziennie to nawet wypada Dlaczego musimy mieć dowody tożsamości? - a miłoby Ci było gdyby ktoś się podał za Ciebie np w banku? :D Dlaczego kiedyś wielkie cywilizacje znały się tak dobrze na matematyce i astronomii?(nie było przecież teleskopów i innych współczesnych przyrządów) - teraz naukowcy wiedzą o takich rzeczach, że z całą pewnością włosy dęba by nam stanęły. Nauka idzie do przodu, więc kiedyś musiała się "zacząć" Jak egipcjanie zbudowali piramidy? - też się nad tym zastanawiam :P Dlaczego w TV przy sądazach nie podają nam ilości ludzi biorących ludzi biorących udziała w tymże sondazu? - czasami podają :) ale fakt - mogliby być bardziej rzetelni. Dlaczego filmy są pełne przemocy? - bo pokazują nam coś, czego ludzie od zawsze się bali i nie mają raczej z tym styczności na codzień. Dlaczego kobiety muszą usuwać włosie? - bingo! toż to nie fair! :D Skąd wiadomo, że markowe rzeczy są lepsze? - nie są lepsze! są produkowane w chinach najczęściej i ich jakoś nie jest wcale taka dobra jak na ich cenę. Dlatego ja wspieram polską gospodarkę - uwierz mi, jakościowo ciuchy są lepsze :) aczkolwiek czasami się wyłamię, przyznam bez bicia :P Dlaczego mafia tak dobrze się ma? - bo wszyscy się ich boją :O Dlaczego jest tyle korupcji? - bo tak stworzony został świat? :O Dlaczego musimy pracować? - zanudzilibyśmy się bez pracy, uwierz mi :) Dlaczego narzuca się nam własne zdanie? - to zależy od człowieka i czy będzie on w stanie twardo stać przy swoim zdaniu a nie że da sobie kit wcisnąć ;) Dlaczego piłkarze umierają na boisku? - statystka - musi na kogoś paść. Równie dobrze można zadać to pytanie w odniesieniu do innych osób. Dlaczego zabija się dzieci? - bo są bezbronne i nic nie są w stanie dorosłemu człowiekowi zrobić. Dlaczego Afryka jest ciągle biednym, wyzyskiwanym krajem mimo znacznego rozoju techniki i medycyny? - kiedyś na ten temat rozmawiałam z moimi znajomymi - mnóstwo było teorii Dlaczego wprowadzono GMO do Polski bez wiedzy społeczeństwa? - bo żal ludziom kasy na informowanie społeczeństwa co tak naprawdę jedzą :O

Gość refleks3457
w końcu ktos odpowiedział ;) a co do tych kremów to juz ich nie używam od dawna i już nie mam tak suchej skóry, właściwie to wcale nie jest sucha ;) i jescze kilka pytań Jak działają banki? (dla mnie jest to niepojęte) I przez co właściwie jest ten kryzys? Odpowiadajcie na pytania i piszcie własne(mogą byc dziwne :))

Gość powiedzcie mi szczerze
Dlaczego faceci zachowują się jak bezmozgowcy mimo ,ze naukowo udowodnione jest, ze maja mozg?

Banki? Banki dają ludziom kredyty, naliczają odsetki i w ten sposób zarabiają. Najpierw musiały mieć duży kapitał, żeby taki bank w ogóle powstał. Poza tym za przelewy pobierają opłaty i pewnie za mnóstwo innych jeszcze rzeczy. Kryzys? To chyba właśnie przez te banki się kryzys zrobił? Ja to w tych klockach to nie jestem dobra. Ale z tego co mi wiadomo to właśnie banki coś naświntuszyły, ich akcje spadły, ludzie w panice zaczęli wypłacać pieniądze, inni chcieli brać kredyty, a banki już nie takie chętne do tego jak kiedyś? Nie wiem dokładnie :D może ktoś mnie uświadomi?

Dlaczego faceci zachowują się jak bezmozgowcy mimo ,ze naukowo udowodnione jest, ze maja mozg? "naukowo udowodnione jest, że mają mózg" :D fajne sformułowanie :D wiesz.. każdy czasem jakieś głupoty robi, czasem coś palnie, Tobie pewnie też to się zdarza :) a z pewnością masz mózg, tak jak każdy z nas :D

Gość miro125
to niech mi ktoś odpowie na takie pytanie bo ja nie wiem !! Jeżeli jest kryzys, brak pieniędzy, np nie mamy na drogi, albo umiera ktoś i potrzebna jest kasa aby uratować go itp itd...to dlaczego państwo nie dodrukuje pieniędzy?:o

bo nie było by pokrycia w towarach i surowcach. Wówczas wartość złotówki spadłaby do tak żenującego poziomu, że np. 1 euro kosztowałby nas majątek. Stalibyśmy się zwykłymi robolami za marne pieniądze, nic nie znaczącymi. Pracowalibyśmy na rachunek innego państwa, które kupowałoby u nas towary. I wtedy padła by też polityka naszego państwa, bo niewiele mielibyśmy do powiedzenia - ze względu na stan naszego majątku państwowego. I ogólnie to lipa by była :)

\"I przez co właściwie jest ten kryzys?\" przez chciwość bonzów 🖐️ \"Dlaczego faceci zachowują się jak bezmozgowcy mimo ,ze naukowo udowodnione jest, ze maja mozg?\" kobiety nie ustępują im na krok ;)

\"Stalibyśmy się zwykłymi robolami za marne pieniądze, nic nie znaczącymi. Pracowalibyśmy na rachunek innego państwa (...) I wtedy padła by też polityka naszego państwa, bo niewiele mielibyśmy do powiedzenia - ze względu na stan naszego majątku państwowego. I ogólnie to lipa by była\" TO JUŻ SIĘ STAŁO!! dzień dobry, nie śpimy! :D

Gość miro125
aha bo zawsze się zastanawiałam dlaczego tak jest, narzekamy ,że brakuje nam kasy na to i owo więc dlaczego by nie druknąć hehe

\"Jeżeli jest kryzys, brak pieniędzy, np nie mamy na drogi, albo umiera ktoś i potrzebna jest kasa aby uratować go itp itd...to dlaczego państwo nie dodrukuje pieniędzy?\" Pieniądz jest takim samym towarem, jak każdy inny i poddaje się tym samym prawom rynku. Mam tu na myśli podstawowe zależności między popytem, podażą i ceną... popyt większy niż podaż = ceny w górę podaż większa niż popyt = ceny w dół (również wartość waluty) Jak dodrukujesz walute, zwiększasz podaż, więc jej wartość spada, a co za tym idzie zmniejszasz siłę nabywczą pieniądza, czyli mniej dóbr kupisz za tą samą sumę 🖐️

no to może ja zadam pytanie :D znam odpowiedź ale ciekawa jestem czy ktoś wpadnie na to czemu studzienki są w kształce koła? :D sama kiedyś nie wiedziałam dopóki ktoś mi nie zadał takiego pytania :P

haha :D kiedyś bałam się pająków, ale jakoś mi przeszło - i teraz mam dwa ptaszniki :D w tym oczywiście Lasiodorkę, która rośnie jak na drożdżach :D

Gość jhhjk
bo kanały są okrągłe?

okrągłe są dlatego, żeby pokrywa nie wpadła do środka. Nie da się wrzucić tej pokrywki do kanału. Bezpieczne to dla ludzi i chroni przed głupimi pomysłami typu: a wrzućmy ją do środka, ale będzie frajda. prostokątnych nie ma, bynajmniej ja nigdy takich nie widziałam :)

aaa, o takich mówisz :D mi chodzi o te, które są na chodnikach - gdzie można wejść do kanału, skąd czasami woda paruje etc :D bo ich wielkość jest taka, że człowiek mógłby do niej bez problemu wpaść. A ta kwadratowa to na ulicach jest, gdzie człowiek raczej nie chodzi (a bynajmniej nie powinien) - no i nie wpadnie całym ciałem do takiej maciupeńkiej dziurki :D

kolejne.. tym razem doświadczalne. Mama wyczaiła jakieś małe muszki w kwiatkach, więc sięgnęła do starej metody, która polega na zmieszaniu bardzo dużej ilości popiołu (po papierosach) z wodą. Naprawdę sporo wsypała tego popiołu - jak osiadł to był na wysokości 2/3 wody (jak nie lepiej). Butelkę zakręciłyśmy i odstawiłyśmy. Następnego dnia patrzę: a ona jakby wessana, powietrza z niej ubyło. Myślałam, że przy zamykaniu butelki, po prostu tak ją ścisnęłam, że powietrze z niej ubyło pod wpływem mojej siły. Odkręciłam butelkę, ta napełniła się powietrzem i znowu odstawiłam. Następnego dnia to samo. Nigdy przenigdy bym się nie spodziewała nawet, że następuje jakaś reakcja spalania tlenu - bo na to wychodzi. Sami się przekonajcie, jeśli macie możliwość. Ciekawa jestem czy Wam zrobi się tak samo :D