Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_znudzona

bardzo sie przejmujecie tym co mowia,mysla inni?

Polecane posty

Gość ona_znudzona

bo ja chyba za bardzi;/ a powinnam miec to gdzies ech

kiedys bardzo, teraz mniej i jeszcze zalezy w jakim temacie sie ktos wypowiada. najczesciej mam gdzies co mowia inni:P

Gość miro125
a ludzie to myślą? gadaja co im ślina na język przyniesie

Ja zrozumiałam już jakiś czas temu, że żyję dla siebie a nie dla innych mogą sobie mówić co chcą a ja mam to gdzieś. Mam swoje zdanie, swoje poglądy i daleko w tyłku innych ludzi.

Gość Agabil
Zdecydowanie za bardzo. A powinnam mieć to w głębokim poważaniu.

Ja mam to gdześ, jak nie maja nic ciekawszego do roboty to niech se gadaja :P Zresztą nigdy nie dogodzisz wszytskim, zawsze sie ktos znajdzie kto Cie obgada, dlatego trzeba byc egoistą i życ dla siebie!

Gość niesttey tak...
..ale mam fobie spoleczna oraz jestem tak zwana"osoba unikajaca" ;/Wiekszosc moich mysli "co oni pomysla":( przeje...zycie ;/

Gość ona_znudzona
:/ mam podobnie jak widze ze ktos sie smieje to mysle ze pewnie ze mnie brr...

Gość niesttey tak...
tu masz test na fobie spoleczna: 1. Telefonowanie w obecności innych, 2. Uczestniczenie w dyskusji w małej grupie, 3. Jedzenie w miejscach publicznych, 4. Picie alkoholu z innymi w miejscach publicznych typu pub, 5. Rozmawianie z jakimś autorytetem lub urzędnikiem, 6. Granie, występowanie lub przemawianie wobec publiczności, 7. Pójście na przyjęcie/imprezę, 8. Bycie obserwowanym podczas pracy, 9. Bycie obserwowanym podczas pisania, 10. Dzwonienie do kogoś niezbyt znanego, 11. Rozmawianie z kimś niezbyt znanym, 12. Spot(y)kanie kogoś obcego, 13. Korzystanie z publicznej toalety, 14. Wchodzenie do pomieszczenia gdzie inni już siedzą, 15. Bycie w centrum uwagi (np. opowiadanie czegoś innym), 16. Przemawianie na spotkaniu, 17. Podejmowanie pisemnego testu, 18. Wyrażanie należytej dezaprobaty wobec niezbyt znanych ludzi, 19. Patrzenie ludziom (słabo znanym) w oczy, 20. Przedstawianie sprawozdania/raportu wobec grupy, 21. "Podrywanie" kogoś, 22. Zwracanie towarów w sklepie, gdzie zwroty są normalnie akceptowane, 23. Wyprawianie przyjęcia u siebie, 24. Odmawianie nachalnemu akwizytorowi Opcje odpowiedzi W odniesieniu do każdej z wymienionych sytuacji, należy określić natężenie dwóch czynników: lęku: • żaden (0 pkt), • łagodny (1pkt), • umiarkowany (2pkt), • poważny (3pkt); oraz unikania: • nigdy (0pkt), • rzadko (1pkt), • często (2pkt), • zazwyczaj (3pkt); Ocena wyniku testu jako stopień nasilenia fobii • 55 - 65 punktów = umiarkowana, • 66 - 80 punktów = wyra?na, • 81 - 95 punktów = poważna, • > 95 punktów = bardzo poważna. Tu na osobe unikajaca: Kryteria diagnostyczne ICD-10 Spełnione ogólne kryteria diagnostyczne zaburzeń osobowości (F60), i dodatkowo co najmniej cztery z następujących: 1. stałe napięcie i niepokój, 2. poczucie nieatrakcyjności indywidualnej, 3. koncentracja na krytyce, 4. niechęć do wchodzenia w związki, 5. ograniczony styl życia – zapewnianie sobie fizycznego bezpieczeństwa, 6. unikanie kontaktów społecznych z obawy przed krytyką, brakiem akceptacji, odrzuceniem. Kryteria diagnostyczne DSM-IV 1. unikanie działalności zawodowej, która wymaga znaczących kontaktów interpersonalnych, spowodowane obawami przed krytyką, dezaprobatą lub odrzuceniem, 2. niechęć do wiązania się z innymi lud?mi, z wyjątkiem niektórych lubianych osób, 3. powściągliwość w związkach intymnych spowodowana obawą przed zostaniem zawstydzonym lub wykpionym, 4. zaabsorbowanie krytyką lub odrzuceniem w sytuacjach społecznych, 5. powstrzymywanie się przed wchodzeniem w nowe relacje interpersonalne z powodu poczucia niedopasowania (ang. feelings of inadequacy), 6. postrzeganie siebie jako społecznie niekompetentnego, niepociągającego lub gorszego od innych, 7. niezwykła niechęć do podejmowania osobistego ryzyka lub do angażowania się w jakiekolwiek nowe działania, ponieważ mogą one okazać się kłopotliwe. Jesli na wiekszosc pytan odpowiadasz Tak...to masz tak przesrane jak Ja;/

tez tak mam :( czasami zbyt przejmuje sie co ludzie powiedza a nie powinienem sie przejmowac ale taki juz jestem i nic na to nie poradze:( ale staram sie nie przejmowac ale to czasem nie wychodzi :o

Gość 79879
a ja roznie.. w zaleznosci od nastroju.. jak mam dola to bardziej zwracam na takie rzeczy uwage, a jak mam dobry nastroj, to po prostu ignoruje

Gość tak. ja sie bardzo przejmuje
... ale nie tym co o mnie mówią, tylko dlaczego mówią, przeciez swiat taki piekny jest, a łuni tylko Marcin taki marcin owaki, marcin to marcin tamto :o

Gość dzejn
a ja chyba za malo sie przejmuje tym co mowia inni. ale mi to nie przeszkadza. i tak ja mam racje :P

jeśli mówią mi to bardzo bliskie osoby, które kocham i są dla mnie bardzo ważni, to wówczas tak - przejmuję się ich zdaniem. Zastanawiam się nad tym czy mają rację w tym co mówią. Jeśli tyczy to osób, z którymi jestem mniej związana - to nie :)

Ja się przejmowałam bardzo, ale mi przechodzi powoli, walczę z tym. Kiedyś wstydziłam sie ubrać jakoś inaczej, kolorowiej, zeby nie rzucac się w oczy broń boże... Krępowałam sie rozmawiać z nowo poznanymi ludźmi... Ale już mi to przechodzi. Chociaż mam tak czasem, ze jak widzę jak obok mnie ludzie się śmieją to mam wrażenie, że ze mnie :-/ Albo gadają coś to, ze ze mnie się nabijają- mam jakieś takie odchyły...