Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Jakie studia dają szansę na duże zarobki?

Polecane posty

Chodzi mi o inne niż lekarski, stoma, informatyka i prawo z aplikacją.

techniczne - czyli pójść na przysłowiowy poliburdel, przemęczyć się kilka lat na uczelni, a później łatwiej o dobrą pracę. Inżynierowie zarabiają statystycznie o 30% więcej niż licencjat.

Gość wiosenny powiew
techniczne studia typu budownictwo czy też architektura

Gość wiosenny powiew
no nie musisz budować domów zaraz ...ale ludzie budują a na wszelkie tego rodzaju sprawy są potrzebne zezwolenia od fachowca a każdy papierek to pieczątka i kasa

Gość wiosenny powiew
ale z matematyki musisz być dobra na tych studiach inaczej odpadasz

zawsze lubiłam matmę więc myślę, że poradziłabym sobie :)

wiosenny powiew -> racja! no i trzeba być systematycznym. To nie są studia, gdzie wykujesz się książki na pamięć i po egzaminie. Tu trzeba zrozumieć, bez tego niestety daleko się nie zajdzie.

Gość wiosenny powiew
to wejdź na stronę jakiejś Politechniki i popatrz sobie jakie kierunki oferują

Gość ufpuihjug
mój mąż skończył finanse i bankowość i nie narzekamy :P

Gość wiosenny powiew
Lasiodora Parahybana....jestem troszkę na bieżąco bo syn wybiera się na Politechnikę ....ma zamiar zdawać matematykę i fizykę rozszerzoną na maturze za rok ponoć jak nie będzie zdawał rozszerzonej nie ma szans się dostać ...ale jego hobby to liczenie zadań hehe

na politechnikę bardzo łatwo się dostać! o wiele łatwiej niż na uniwersytet. Nie potrzeba wcale wszystkiego mieć zdane na bum cyk cyk. Ja zdawałam tylko rozszerzoną chemię i dostałam się bez problemu.

co do łatwości zdania na politechnikę - jest bardzo łatwo. Moja siostra nie miała żadnego przedmiotu na poziomie rozszerzonym na maturze i bez problemu się dostała, na uniwerku nie miałaby szansy.

Gość ddffeed
po co ci studia. ja po 2 elektroradiologii zarabiam nreke 1600 (zaraz po szkole jestem, bez doswiadczenia, pracuje 4 mc), dostane podwyzke 300 (brutto ale zawsze), pracuje 5 h bo praca o dodatkowej szkodliwosci niby, dodatkowo sa talony na sweta (ostatnio wyniosly 650), na dzien sluzby zdrowia tez daja.

Gość Grób kiła i mogiła
Moja sprzątaczka zarabia około 3000- 4000 miesięcznie :p Fakt jest rewelacyjna i zapisy z tygodniowym wyprzedzeniem .

Lasiodora Parahybana a na jakim kierunku studiowałaś?

Haha ja właśnie kończę kierunek, który mi się podoba :D Ale po nim nie ma kasy więc chcę mieć coś w zanadrzu :P

Gość i co wybrałaś już
??

chyba budownictwo :P Tylko boję się czy się dostanę :P

Gość To ja LOLA
zadne studia nie daja gwarancji na dobre zarobki dyplom to nie wszystko liczy sie spryt, zaradnosc, szczescie no i czesto ...znajomosci ... !!!

Nie ma takich studiów. Albo będziesz zajebista w tym, co będziesz robić i dzięki temu dużo zarobisz, albo jako marny magister rachunkowości będziesz pół życia sprzedawać karty kredytowe na lotnisku. Nie ma reguły. Ja skończyłam \"inne podobne gówno\" i zarabiam bez porównania więcej, niż moi koledzy informatycy, prawnicy i ekonomiści, często z dłuższym stażem pracy, niż mój.

No niby tak ale to ile będę zarabiać po moim kierunku aktualnym wiedziałam już od samego początku... Kasa jest odgórnie narzucona. Zarobki niewielkie. Ostatnio zrobił się ze mnie japiszon :P i chcę wiecej kasy! :P:P

A kto powiedział, że musisz się ograniczać do jednego, wyuczonego kierunku? Bądź elastyczna, rozwijaj swoje pasje i będziesz miała więcej kasy:)

I właśnie dlatego chcę iść na drugi kierunek :) Chcę sama dużo zarabiać, sama sobie radzić .:). Już dawno uświadomiłam sobie, że takie poleganie na innych nie jest dobre :) Bo co będzie jak np. zostanę sama? kto mnie utrzyma?

Pomysł dobry. Ale warto zastanowić się nad swoimi atutami i już teraz znaleźć coś ciekawego; niekoniecznie w zawodzie. Też robię kolejne studia, ale pracy nie zmienię. Tak po prostu lubię się uczyć:)

Fajnie :) Musisz mieć niezłe samozaparcie :) żeby się uczyć :) Mam atut: umiem malować. Zamierzałam iść na grafikę albo na malarstwo no ale doszłam do wniosku że to trochę niezyciowy kierunek :P

Nieżyciowy to ja skończyłam;) Poducz się trochę programów graficznych i atakuj - agencje reklamowe, czasopisma, itd., a dokształcać się możesz, jak dostaniesz już dobrą pracę i będzie Cię na to stać:) Sama niedawno szukałam grafika do firmy - zaryzykowaliśmy i daliśmy szansę młodemu chłopakowi po architekturze. I to był strzał w dziesiątkę, bo chłopak naprawdę ma talent i niesamowite wyczucie. To taki przykład ku pokrzepieniu:)

Dzięki :D:D Może spróbuję ale wydaje mi się że w tej dziedzinie wazniejszy jest właśnie talent od dyplomów... Zaryzykuję jednak i zdam papierki na budownictwo :) A można wiedzieć co skończyłas?