Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Jakie studia dają szansę na duże zarobki?

Polecane posty

W każdej dziedzinie ważniejszy jest talent i predyspozycje niż dyplomy, taka smutna prawda. Jeśli uważasz, że masz większy talent do budowania niż malowania - wybierz budownictwo;) Nie powiem, co skończyłam, bo wszyscy się ze mnie śmieją;) Najgłośniej bezrobotni, oczywiście;) Ale jednym z moich talentów była łatwość uczenia się języków obcych - nie kończyłam studiów w tym kierunku, ale właśnie znajomość języków + parę innych predyspozycji ułatwiły mi zdobycie bardzo dobrej pracy. Zresztą masz całe życie na naukę - ja teraz jestem na elektronice, jak ją skończę wybieram się na akustykę a potem... jeszcze nie wiem;)

Elektronika? :) Też się zastanawiałam nad tym ale boje sie ze sobie nie poradzę :) Wydaje mi sie ze latwiejsze budownictwo. :) Na malarstwo juz nie pojdę. Traktuję to jako hobby :) Dzięki za rady 🌼 Ale masz rozległe plany na przyszłość :) Życzę powodzenia :)

Elektronika jest banalna. 5 lat nie widziałam na oczy matematyki, skończyłam \"inne podobne gówno\" humanistyczne i jeśli nie zepsuję najbliższej sesji to właściwie mam już stypendium naukowe;) Mam koleżankę na budownictwie (nie wiem, gdzie się wybierasz, my jesteśmy na PW) - na pierwszym roku ma taki sam program matematyki, fizyki i informatyki (z programowaniem włącznie) jak ja. Tobie również powodzenia i trafnego wyboru życzę:)

Gość ej autorko aa
jakie miałaś wyniki z matmy i fizy? bo w sumie ostatnio jest na to bum i np. na PW to chyba ok 80% trzeba było mieć i z matmy i fizy.....więc jak takich wyników nie masz to nie ma co się nawet nastawiać :(

Gość wg aktualnego rankingu
American Career Center 1. matematyk 2. ktos w typie informatyka-statystyka 3.biolog 4. informatyk- programista komputerowy

Ja na PL :) w takim razie sie wybieram :D Dzięki za pocieszenie :) Bo mi tu na kafe powiedzieli ze na budownictwie napewno sobie nie poradzę, że trudne, masa praktyk itp... Na mojej uczelni to liczy sie albo fiza albo matma - z fizy mialam 80% Może nie będzie źle :P Ale na polibude nie jest tak trudno sie dostac. Kolega mial jakies 20% z matmy i sie ma mechanikę dostal bez problemu :p