Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusz activ

plusz activ w ciąży

Polecane posty

Gość plusz activ

Czy w ciązy moge pić plusz activ mam zaraz sesje i bardzo duzo nauki dodam, że plusz activ to zamiast kawy i tylko raz dzienni bardzo zaszkodzi jestem w 3 tygodniu

Gość plusz activ
bardzo prosze o odpowiedz w składzie nie ma nic takiego strasznego poza kofeiną

Gość plusz activ
nikt nic nie wie na ten temat?

Gość plusz activ
może dzisiaj ktoś coś bedzie wiedział ;)

Gość NIE WOLNO

Gość magdaamama
a MUSISZ go pic?????????????? kofeina zwlaszcza w I trymestrze zwieksza ryzyko poronien wiec twoj wybor....

Gość puste babiszony
gówno prawda jesli chodzi o kawe to można nawet 2 filiżanki dziennie w ciąży pić. wiele mam ma niskie ciśnienie na początku i kawa jest wrecz wskazana tutaj to zawsze mozna liczyc na rade ech.......

Gość plusz activ
nie mam problemów z ciśnieniem po kawie czuje sie bardzo dobrze ale chciałam sie dowiedziec czy plusz activ mogę pić bo tam tez kofeina jest tylko pewnie w wiekszej dawce mam duzo nauki i musze sobie jakos pomagać lepszego rozwiązania nie mam :(

oczywiscie, ze kawe mozna- tylko z umiarem. jedyne, czego nie mozna to czerwona herbata, bo o alkoholu to wspominac chyba nie musze;)

Gość trtr
Bez jaj! Ja mam drastycznie niskie ciśnienie i jestem w ciąży (90/60 lub 100/60 jeśli skoczy), i żaden lekarz ani pielęgniarka (a byłam już u kilku) nie mówił nic o piciu kawy. Kofeina nie jest wskazana a te witaminki w proszku to paskudztwo. Poza tym mi kiedyś, gdy studiowałam, nic nie dawały. Ryzyko więc jest a korzyści być może żadne.

Gość plusz activ
może racje macie zobaczymy jak dzisiaj nauka bedzie mi do głowy wchodziła ;) mam jeden denny przedmiot co mi zalega i jak go nie zalicze to nie będe mogła sie obronić i do tego 5 innych egzaminów mam 30-31 dlatego tak sobie pomyslałam o tym pluszu ;)

Gość nie jest wskazany
Plusssz Active Skład: 1 tabletka zawiera: Witamina C - 9 mg (15%), Niacyna – 2,7 mg (15%), Witamina E – 1,5 mg (15%), Kwas pantotenowy - 0,9 mg (15%), Witamina B6 – 0,3 mg (15%), Witamina B2 – 0,24 mg (15%), Witamina B1 – 0,21 mg (15%), Biotyna – 22,5 μg (15%), Kwas foliowy – 200 μg (100%), Witamina B12 – 0,15 μg (15%), Magnez – 45 μg (15%), L- karnityna – 50 mg, Fosfatydyloseryna 100 μg. Wykaz składników: Regulatory kwasowości: kwas cytrynowy i wodorowęglan sodu; substancje wypełniające: sorbitol, fruktoza; substancje wzbogacające: węglan magnezu, witaminy (B1, B2, B6, B12, E, C, Biotyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, niacyna); aromaty; kofeina, L -karnityna; nośniki: glikol polietylenowy 6000, poliwinylopirolidon; substancje słodzące: cyklaminian sodu i sacharynian sodu; barwniki: E-110 i E-122; fosfatydyloseryna; substancja do stosowania na powierzchnię: stearynian magnezu. Zastosowanie: Zawiera fosfatydyloserynę, kwas foliowy oraz kofeinę poprawiająca koncentrację i pamięć. Sposób użycia: Jedną tabletkę rozpuścić w szklance (200ml) chłodnej wody. Uwagi: Wysoka zawartość kofeiny (50 mg /100 ml). Nie mieszać z alkoholem. Przeciwwskazania: Produkt nie jest wskazany dla dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących oraz u osób uczulonych na kofeinę. dzienna dopuszczalna dawka kofeiny w ciąży to max 300 mg, większe dawki zaburzają rytm bicia serca płodu, ale ja bym się bardziej obawiała Fosfatydyloseryny, która ma wpływ na czynność mózgu, a przenika do łożyska. Nie wiadomo jak wpłynie na rozwijający się właśnie mózg dziecka, ponieważ nikt takich badań nie robił! Skoro producent twierdzi, że produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży to coś w tym musi być. Nie przesadzaj, że nie jesteś w stanie uczyć się bez wspomagaczy, rewelacyjne działanie na pamięć mają owoce kiwi. Kup sobie lepiej witaminy dla kobiet w ciąży np. Prenatal i nie pij więcej jak jedną słabą kawę dziennie. A jak chce ci się spać to weź prysznic i zjedz kawałek czarnej czekolady, stawia na nogi o niebo lepiej niż syntetyczny plusssz.

Gość plusz activ
plusz zamiast kawy chyba faktycznie kupie sobie czekolade i kiwi a plusz wywale ;)

oczywiscie, ze kawe mozna- tylko z umiarem. jedyne, czego nie mozna to czerwona herbata, bo o alkoholu to wspominac chyba nie musze;)

Gość plusz activ
wczoraj wypiłam jedną tabletkę bo juz nie wyrabiałam więc od jednej nic stac sie nie powinno ;)

Gość nie jest wskazany
kawę można, nie więcej niż 300 mg kofeiny, jedna filiżanka słabej kawy zawiera ok. 50 mg, czyli teoretycznie można wypić 6 małych filiżanek trzeba też uzupełniać płyny, bo kawa odwadnia i wypłukuje magnez mi tam po kawie tylko sikać się chce :)