Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dixi 78

Turcja - Kapadocja

Polecane posty

Czy ktoś był na wycieczce w Kapadocji z 3-4 letnim dzieckiem? Czy jest sens zwiedzać to cudne miejsce z takim maluchem?? Jak ktoś tam był bez dziecka lub ze starszym dzieckiem to czy wg niego można tam jechać z 3 latkiem??? Czy lepiej nie??? Co jest bardziej warte zwiedzenia Kapadocja czy Pamukkale????

Gość jussaa
Kapadocja zdecydowanie! polecam topik Turcja kto był? tam są znawczynie w tym zakresie, szczególnie Pariss:) byłam w Turcji w zeszłym roku, i ciągnie mnie tam jeszcze...

Jussaa napisz czy zwiedzanie Kapadocji było męczące?? Bo to wycieczka 2 dniowa. Były tam rodziny z małymi dziećmi (3-4 latkami)??? W Pamukkale też byłaś??? I GDZIE kupowałaś wycieczki, czy u rezydenta, czy w jakimś biurze tureckim? Czy takie biura tureckie są \"pewne\"???

Gość też ciekawa
Zajrzałam na ten topik z linku, ale tam ponad 300 stron, a zależy mi na uzyskaniu najważniejszych informacji tak jak poprzedniczkom: - co warto zwiedzić? - czy Kapadocja jest męcząca, czy z dzieckiem 4 letnim można sie tam wybrać? - ile zabrac waluty ( i jaka waluta: dolary, czy euro??) jak mam opcję allinclusiwe na 14 dni, chcialabym pojechac na jakies 2 wycieczki, jade z mezem i 4 letnim dzieckie, czy 1500 zl w walucie to za malo???

w kapadocji nie byłam ale to jest całodzienna wycieczka więc może być męcząca dla takiego dziecka. sama podróż trwa ok 8 h w 1 str co do waluty trudno powiedzieć oni też mają swój kurs i w każdym roku opłaca się co innego. ja biorę tylko e. na 2 tyg all. biorę ok 200 e. ale nie liczę wycieczek i zakupów na os. oczywiście

Gość też ciekawa
wróciłam, by odpisać na pytanie tym dziewczynom co chcą wiedzieć czy Kapadocja jest odpowiednia na zwiedzanie z małym dzieckiem... Wyczytałam ,że nie oraz popytałam wsród znajomych znajomych itp. Córka sąsiadki mojej chrezstnej była w Turcji w podrózy poślubnej, jest zachwycoona Turcją, ale mówiła,że takie zwiedzanie z dzieckiem 3-4 letnim jest męczące...., Podbudka ok 3:30, bo o 4 wyjazd z hotelu... W autkoarze gwar, hałas, jedni śpiewają, drudzy piją wódkę...Przewodnik głośno mówi itp. Ona sama była zmęczona, jak oko przymknęła na chwilkę to nawet nie dało rady się zdrzemnąć, bo cały czas harmider, rozmowy, śpiewy itp, a jak już zdawało się,że zasypia to nagle trzebabyło wstać, bo była wysiadka na zwiedzanie.... Podziemne tunele to też nie miejsce dla malych dzieci... Dziecko 6-7 letnie TAK, ale młodsze to już zależy od rodziców, od tego jakie mają dziecko, czy śpi np w dzień, czy zaśnie w hałasie, czy wybudzone będzie grzeczne, czy marudne itp (a pewnie każde dziecko wybudzone ok 3 rano zasnąć będzie chcialo w drodze, w autokarze...). Dziecko może grymasić, być znudzone ciągłym chodzeniem, czy oglądaniem rzeczy do sprzedania itp. Kapadocja jest cudna, kto zresztą był w Turcji z reguły mói,że jeszcze tam wróći, więc i ja raczej nie pojadę teraz do Kapadocji z moim 3, 5 letnim dzieckiem, a może kiedyś tam wróćę, nawet za 10 lat to dziecko będzie starsze to wtedy pojedziemy do Kapadocji :-)) Każdy niech sam sobie przemyśli, czy woli z małym dzieckiem odpocząć, czy użerać się w podrózy, nosić je podczas zwiedzania, uciszać płacz itp

Gość artyreer1
Pamiętaj tez żeby do turcji się dodatkowo ubezpieczyć bo to nie UE a biura podróży daja jakieś minimalne ubezpieczenia. Potem może być problem. Polecam porównywarki ubezpieczeń, wychodzi najtaniej i najszybciej, np ta: http://www.inseco.pl/?idp=49f596efd7ecd Pozdr

Gość gość
W sprawie dzieci to ja odradzam w ogóle jechać na wycieczki zorganizowane z dziećmi. Katastrofa!!!

Gość gość
oj nie aboolutnie nie my sie we 2 umeczylismmoj maz powiedzial osttani raz a gdziez 3 latkiem kobieto nic nie zwiedzisz..upal gwar posmiech wspinanie sie , zamki sklay groty oo nie...jak cos tylko basen hotel