Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mona78

Staraczki ze Szczecina

Polecane posty

Gość mona78

witajcie kochane staraczki , zakładam nowy watek aby dzielic sie opiniami o lekarzach, nadziejach, doswiaczeniach, czekam na was. Ja staram sie od roku szereg róznych badań i puki co nie ma dzidzi.

Gość mona78
ponawiam prosbę, wpisujcie sie proszę

Gość sadze
wydaje mi się, że mało tu kobietek za Szczecina. Pewnie nie bedzie za dużego odzewu. Ja jestem ze Szcz jednak mam juz malutkiego synka i rodziłam w Niemczech także Ci nic nie doradzę, trzymaj się, pzdr

ja jestem ze Szczecina, ale niewiele Ci doradzę, bo mam już 2 dzieci, bez wielkich badań i od pierwszego strzału.. :D a i gina normalnego, z przychodni, państwowego...

Gość mona78
Witajcie dziewczyny, bardzo dziękuje za odzew Rafinka bardzo Ci gratuluję i zazdroszczę, że tak za pierwszym razem, wszystkiego dobrego. Alonuszko zaczęło się od nieregularnych miesiączek, byłam w szpitalu i okazało się ze to prolaktyna za wysoka,podejrzenie niedoczynnośc tarczycy i wysoki testosteron. Dostałam Norplolac na zbicie.Od roku staram się o dzidziusia ostatnio byłam u gina i od czerwca będę brała clo i duphaston. Mam nadzieję , że to zadziała, tak bardzo chce. A jak u Ciebie?

mi już się udało-i to bardzo szybko.tez mialam wysoką prolaktynę i testosteron.do tego torbiele na jajnikach-stwierdzone pco.mialam tez znaczna nadwage.przeszlam na diete,dostalam bromergon i w kilka tygodni zaszlam w ciaze.co prawda ciaza byla problemowa-nie wiem czy to mialo zwiazek z moja choroba,ale dzis jestem szczesliwa mama.

Gość ona czyli ja00
mona, chyba tylko ja ci bede pasowala, bo tez od roku nie moge zajsc w ciaze i jestem ze szcz, ale jeszcze sie nie badalam

Gość MonikaKow
Witam. Jestem z okolic Szczecina. Aktualnie jestem w 9 tygodniu ciążu :)

Gość mona78
Witajcie ona czyli ja00 i MonikaKow gratuluje dzidzi!!!ciesze sie ze temet nabiera kolorów ze pogadamy razem bardzo mi brakowało pogaduszek

Gość mona78
Alonuszka Tobie tez serdecznie gratuluje ja tez mam nadwage ale mysle ze od tych leków nigdy wczesniej az tak nie puchlam. Wiecie mój gin powiedział ze sa takie leki na nadwage i ładna cere ale działaja antykoncepcyjnie a przeciez czekam na dziecko, wiec nie moge ich brac. Moze powinnam przejsc na bromergon bo jak czytam wypowiedzi innych dziewczyn to mówia ze jakoś szybko zachodzą w ciążę. A do jakich doktorkow chodzicie?

Gość mona78
Ona czyli ja 00 wiesz badania to podstawa ja od roku ciągle robie badania i zupełnie nie wiedziałam ze to taka długa i wyboista droga! ale cel jest tego wart.

ja tylam od hormonow.wprowadzilam diete podobna do cukrzycowej.w niecale 3 miesiace schudlam 20 kg.mysle ze to mi bardzo pomoglo.poziom hormonow podnosil sie od nadwagi a nadwaga tworzyla sie od hormonow.takie bledne kolo.ja chodzilam do lekarza prywatnego.starsza pani.bylam z niej zadowolona.wierze ze duza jej zasluga w tym ze zaszlam w ciaze.problem z nia tylko taki ze jest droga(100 zl za wizyte) i nie ma usg w gabinecie wiec trzeba chodzic dodatkowo

a co do bromergonu tomoze on i jest pomocny-ale ostrzegam-kiepsko sie dziewczyny na nim czuja.ja przez okres leczenia chodzilam nieprzytomna,spalam na stojaco:)

witam szczecinianki Ja rowniez jestem ze Sz-cin :) U mnie byl podobny problem...a mianowicie wysoka prolaktyna. Przez 6mcy bralam bromergon,odstawilam sama i odrazu zaszlam w ciąze. Teraz jestem szczesliwa mamuśka 3 letniej coreczki. Pozdrawiam i 3 mam kciuki za staraczki

ja po bromergonie czulam sie wysmienicie,co prawda slyszalam ze zdarzaja sie przypadki o ktorych tu wspominacie.

Gość mona78
Alonuszka byłbabym wdziwczna za ta dietę gdybys mogła mni przesłac i ewentualnie namiary do Pani doktor

Gość mona78
Ineska myslisz ,że dzieki bromergonowi zaszłas w ciąze, której gratuluje,?

Gość mona78
mi niby poziom prl się obnizyła ale ciązy nadal nie ma

diete zalecila mi lekarka.podobna diea to dieta south beach.poczytaj na internecie.tylko ja bardzo przestrzegalam zasad.a jadlospis zrobil mi sie tak monotonny ze poprostu odechcialo mi sie jesc cokolwiek:)dieta to byl dla mnie dramat ale bardzo sie zawzielam:) namiary na lekarza: http://www.poloznik-ginekolog.szczecin.pl/index.html

Mona-tak wlasnie mysle. Bromergon mi pomogł. Kiedy go nie zazywalam a mialam podniesiona prolaktynke o ktorej nawet nie wiedzialam jeszcze, staralam sie dlugo o dziecko i nic z tego nie wychodzilo. A kiedy po pol roku brania bromergonu ,odstawilam go ,to odrazu udalo mi sie zajść. Najwidoczniej poziom prolaktyny byl na tyle juz niski ze odrazu zaszlam w ciąże.

Gość mona78
witajcie po przerwie, Alonuszka fakt jest cięzka ta dieta zwłaszcza ze ja nie jem mięsa ale muszę coś pomysle zle się czuję tak tłustawa...dziękuję za namiary do Pani doktor. Moja prl jest juz bardzo niska po Norprolacu więc nie wiem zupełnie nic nie wychodzi ze starania...

witaj!wiem , że to trudne ale może przestan tak bardzo myslec o tym ze pragniesz dziecka.ja w pewnym momencie pogodzilam sie ze mozemy dlugo nie miec malucha i wlasnie wtedy sie udalo.duzo blokuje psychika.slyszalam tez o diecie ktora wspomaga zajscie w ciaze.jest dieta i dla kobiet i dla mezczyzn.ta dla kobiet czesciowo pokrywa sie z dieta cukrzycowa.jak cos znajde to Tobie podeśle

aaa!i tak mi się przypomnialo-zajscie w ciaze wspomaga lykanie kwasu foliowego.wogole przed ciaza,dla zdrowia dziecka warto go lykac a dodatkowo pomaga on w zaplodnieniu.gdzies mi sie o uszy obilo ze mezczyzna tez moze to lykac,ale tego nikt mi nie potwierdzil.a Ty nie wiem czy już bierzesz kwas foliowy ale jesli nie to 1 tab. FOLIKU dziennie napewno nie zaszkodzi

Dieta przed ciążą Lek. med. Agnieszka KURCZUK-POWOLNY 2003-02-14, ostatnia aktualizacja 2007-07-16 20:48 Jeżeli myślisz o dziecku, zawczasu się do tego przygotuj. Twój organizm potrzebuje co najmniej trzech miesięcy, by zgromadzić niezbędny zapas witamin i składników mineralnych oraz pozbyć się niepożądanych substancji. Zanim zajdziesz w ciążę Jeśli masz dużą nadwagę, postaraj się schudnąć (unikaj jednak drastycznych diet, które mogą zaburzyć równowagę hormonalną i spowodować zatrzymanie owulacji). Kobietom otyłym grozi w ciąży znacznie więcej komplikacji, między innymi nadciśnienie i cukrzyca.Twoja dieta powinna zawierać jak najwięcej świeżych, mało przetworzonych produktów. Powinna też być zróżnicowana, bogata w witaminy i składniki mineralne. REKLAMY GOOGLE * Zajdź w ciążę szybciej. FemiFertil™ Naturalnie wspomaga płodność. www.jestemplodna.pl * Dieta Oczyszczająca Zmień swe życie na Lepsze. Oczyść Jelita ze zbędnych Toksyn! www.Colonix.pl/Odtruwanie * Dieta Nowoczesny sposób na odchudzanie. Zwiększ skuteczność swojej diety ! www.Alli.pl Szczególnie ważne są: kwas foliowy - zapobiega powstawaniu u dzieci wrodzonych wad układu nerwowego (np. rozszczep kręgosłupa). Oprócz pokarmów bogatych w tę witaminę zaleca się przyjmowanie na trzy miesiące przed zajściem w ciążę (a także w pierwszym jej trymestrze) około 400 mikrogramów kwasu foliowego dziennie. Jest on dostępny w aptekach bez recepty; żelazo - niedobór tego pierwiastka może spowodować niepłodność zarówno u kobiety, jak i u mężczyzny. Niedobór żelaza bywa skutkiem błędów dietetycznych (np. całkowitego wykluczenia czerwonego mięsa bez zapewnienia innych źródeł żelaza) lub zaburzeń jego wchłaniania (w chorobach jelit lub w niektórych kuracjach, np. silnymi lekami przeciwzapalnymi). Również kofeina zawarta w kawie i coli zmniejsza przyswajanie żelaza; cynk i mangan - niski poziom tych pierwiastków może być przyczyną zaburzeń płodności. Zdarza się to zwłaszcza u kobiet przyjmujących przez długi czas tabletki antykoncepcyjne. W diecie przyszłej mamy nie może zabraknąć minerałów i mikroelementów (zwłaszcza cynku, żelaza, miedzi i magnezu, które wspierają czynność układu rozrodczego), witamin (głównie kwasu foliowego) oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Szczególną uwagę należy zwrócić na dostateczną zawartość błonnika w diecie oraz picie dużej ilości wody. Niedobór tych składników może być przyczyną zaparć, co zgodnie z zasadami osteopatii zwiększa ciśnienie wywierane na narządy rodne i może być przyczyną kłopotów z zajściem lub utrzymaniem ciąży. http://www.magazyndomowy.pl/wplyw-diety-na-plodnosc/ mam nadzieje , że coś z tego Tobie pomoże.trzymam kciuki:)

Gość olami
Witam Ja również mieszkam w Szczecinie;} Obecnie jestem w 35 tc Bardzo cieszy mnie fakt,że powstał topik idealny dla MNIE;] Powodzenia

Gość olami
alonuszka oo widzę,że znowu się widzimy;} w którym Szpitalu urodziłaś Dzidzię? Jak się czuje Maluszek? Ile ważył?

Gość mona78
Cześc Olami witam na topiku Gratulacje dzidzi napisz wszystko jak to było u Ciebie, starałas sie dlugo?

mona-mam nadzieje ze moje wskazowi w jakikolwiek sposob tobie pomoga.wiem co czujesz.zycze zeby jak najszybciej sie udalo olami-rodzilam na unii lubelskiej.chcialam rodzic na piotra skargi,ale na uniii lezalam kilka tyg na patologii wiec zdecydowalam sie rodzic tam.maly urodzij sie w porownaniu do zdrowych terminowych dzieci malnki-2340 i 46cm.kurczaczek poprostu.oddychal samodzielnie-ale kilka tygodni wczesniej dostal zastrzykina rozwoj pluc.po porodzie lezelismy jeszcze 2 tyg w szpitalu.maly byl 9 dni w cieplarce.ile to dzoecko przysporzyło mi zartwien to juz nie powiem...urodzil sie za 3 podejsciem:rodzil sie w 27,33 i 35 tc, 2 ostatnie miesiace ciazy to codzienny stres o jego zycie, po porodzie tez mial pewne problemy-wylewy dokomorowe, pozniej podejrzenia chorob ukladu nerwowego-mial robiona tomografir i punkcje.e....no dramat.dzisiaj ma prawie pol roku i jest generalnie zdrowym chlopcem.ma male problemy ze wzmozonym napieciem miesniowym ale powoli wychodzimy na prosta:) a Ty gdzie zamierzasz rodzic?i kto prowadzi Twoja ciaze?pozdrawiam

ja tez rodziłam dwa miesiace temu na unii lubelskiej. jestem bardzo zadowolona , chociaz nameczyłam sie jak cholercia. połozne i lekarze sa naprawde wspaniali- przynajmniej ci , ktorzy uczestniczyli w moim porodzie. zwłasza pozytywnie wspominam dr Płonkę.POLECAM TEN SZPITAL!