Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalifornijka123

czerwony siusiak-co to?

Polecane posty

Gość kalifornijka123

my 2miesięczny synuś ma czerwoną końcówkę siusiaka. wcześniej tak nie miał. nie wiem czy to jest normalne?? pomóżcie

Gość kalifornijka123
dziekuje marcelinka za rade, a może ktoś jeszcze się wypowie, czytałam że jak pojawi sie zaczerwienienie to nalezy iśc do lekarza

Clotrimazolin, w aptece jakieś 3,20 zł. A jak będziesz u lekarza to niech to zobaczy.

Gość zakochana śliwka węgierka
U nas też tak było, na wieczór końcówka siusiaka była czerwona. Po kąpieli smarowałam maścią ( linomag + zwykły nivea) i rano nie było ani śladu po zaczerwienieniu.Kilka dni później na zwykłej wizycie u pediatry wspomniałam, że kilka razy się tak zdarzyło-obejrzała siusiaka i kazała myć mydłem, i tyle. U nas, często pod wieczór- przed kąpielą, Małą Marudę się nosi na rączkach więc może dlatego siusiak odciśnięty. Poza tym ostatnio dużo pije ( Dzięki ci Panie, że zaakceptował butlę bo z cycem w ten upał na spacerze nie wyrobisz :) ) i pampers szybko się napełnia i może to również jest przyczyną "czerwonej końcówki".

Gość szukam ksiazki...
ja nie smarowalam zadna mascia tylko przemywalam zaparzonym rumiankiem i tez zeszlo po jednym razie.

Gość zakochana śliwka węgierka
hehe:) Bo u mnie tą maść to na wszystko stosuję- a akurat była pod ręką, ale napar z rumianku też pewnie działa gojąco :)

Gość kalifornijka123
dziękuje za rady i czekam na kolejne wypowiedzi:)

Gość Adabodzi
Dzięki za odpowiedz. A jaką maścią można posmarować?

Gość barbara1984
a ja mampytanko do Cieie,czy sciagnelas dziecku napletek??bo nie sciagniecie moze tez byc tego przyczyna....

Gość karola29
bakteriobójczą, Rivanol mozesz też pomoczyć w rumianku

Gość karola29
mi lekarka powiedziała że można troszeczkę ale naprawdę tyci tyci ściągnąć napletek i umyć jeżeli zrobicie to mocno to wędzidełko (taka skórka) się naderwie i robi się zrost i może powstać stulejka

Gość Adabodzi
Stulejki nie ma .Pewnie jakieś zapalenie.Stulejke miał starszy synek i super mu pomogła maść cuterid.