Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra4444444444

usuwanie tatuazu

Polecane posty

Gość gość
A słyszałyście o usuwaniu metodą Picosure? Byłam z siostrą w Klinice Zawodny bo chciała się pozbyć starego tatuażu i mimo strachu wszystko odbyło się bez bezboleśnie. Jednak ta technologia posuwa się do przodu.

Gość gość
U niektórych osób nie ma praktycznie śladu po usuwaniu tatuażu, ale u innych zostaje taka mini blizna. Wszystko zależy od tego jak głęboko jest barwnik i jak duży i kolorowy jest tatuaż. Laser Picosure powinien poradzić sobie z takim problemem.

Gość Majkel 1985
Tatuaze staja sie bardzo modne, przyczynil sie do tego rozwoj w jaki one sa wykonywane pod wzgledem stylistycznym. Tatuaze pojawiaja sie juz praktyczne wszedzie. Telewizja, reklamy, facebook, instagram i inne co tez ma wplyw na odbiorcow i chec posiadania rowniez jakiegos wzoru. A wiadomo ze im wiecej osob sie tatuuje to rowniez wiecej niz kiedys osob zaczyna zalowac swojej decyzij. Przyczyny sa rozne. Jedni pod wplywem emcoij, inni a bo "moda" a jeszcze inni usuwaja poniewaz ich tatuaz zostal zle wykonany. W moim przypadku wlasnie tak bylo. Studio tatuazu pomimo dobrej opinii oraz cen kosmicznych wykonalo mi go zle. Mozecie zaproponowac cover, ale jednak prosze sie lczyc z tym z covery sa zawsze duzo wieksze i nie kazdy tego chce. Od jakiegos czasu obserwuje rozne profile facebookowe i powiem szczerze ze ciezko stwierdzic czy nie zostawia to blizn. Bardzo malo jest zdjec w ktorych tatuaz zostal calkowicie usuniety. Sporo jest zdjec kopiowanych z zzagranicznych stron. Sporo tez jest zdjec "po jednej sesij" ale kolejnych juz nie ma. Ciezko jest wybrac odpowiednie miejsce do usuwania tatuazu. Npwno latwiej jest usunac tatuaze stare i czarne. Zdecydowanie trudniej te swieze i kolorowe. Strach sie poddac usuwaniu bo blizny jakie moga zostac byc moze moga sie okazac jeszcze wiekszym bledem. Proces usuwania tatuazu jest dlugi. Wrecz nie ma szans na usuniecie tatuazu po jednej sesij. No chyba ze jest to jakis z dlugopisu, maly i stary. Co do cen to sa one rozne. Jedni sobie wolaja tysiac za sesje inni 300zl. A szczerze mowiac sporo tych tanszych przynosi lepsze efekty. Na internecie pojawia sie rowniez metoda skinal czy tez jakies kremy. Metoda skinal. Po negatywnych opiniach wielu uzytkownikow to szczerze strach sie poddac temu. Cdo kremow. Nie dajcie sie nabrac. Oproznia wasze portfele

Gość gość
Czy ktoś z Was usuwał zabliźniony tatuaż??

Gość Gosc265
Ja mój świeży zrobiony tatuaż dopiero co wygodny motyl w kolorach czarny biały brąz i czerwień chciałam usunąć. Po pierwszym razie usuwania laserowego laserem już był bardzo duży efekt bo zeszło większość kolorów. Oczywiście biały nie zejdzie mi nigdy podobno. Czarny bardzo wyraźnie zszedł czerwony blady i tak samo brąz. Niestety po 1 usuwaniu odechciało mi się usuwania i zqtesknilam za moim motylem 3d dlatego już zostawiłam go takiego jakim jest. I tak myślę go kiedyś poprawić od nowa bo jednak ładniejszy był jak był mocny. Więc jeśli ktoś jest niepewny że z wyblaklym tatuażem będzie chodził lub nie ma kasy na całą serię zabiegów to nie polecam usuwania ponieważ tatuaż nie będzie wyglądał ładnie a będzie jedynie gorzej wkurza taki rozmyte niż taki widoczny ładny i pełny tatuaż.

Gość gość
To po cholerę usuwałaś?

Gość Balbinaaaaaaaaa
Mając 18 lat zrobiłam sobie tatuaż , który po latach przestał mi się podobać i stał się moja zmorą, szpecąc moja nogę. Zdecydowałam się na laserowe usuwanie tatuażu laserem q-switch Alma harmony w klinice Dr Legrand w Krakowie.Jestem obecnie po 4 zabiegu. Jestem bardzo zadowolona z efektów jakie do tej pory udało się uzyskać i już nie mogę się doczekać efektu końcowego. Nie ma żadnych blizn, tatuaż się nie’ rozbabral’ polecam wszystkim ta klinikę.Pełen profesjonalizm!

Gość Ewelina Lublin
To może ja się wypowiem bo jestem właścicielką salonu kosmetycznego w Lublinie https://www.laserlook.pl/laser-q-switch/usuwanie-tatuazy/ i u nas wykonuje się sporo usuwania tatuaży. Nie będę tutaj zachwalać lasera który mamy w salonie ponieważ jest to normalny laser Q-switched Nd:Yag. Dwa znane lasery czyli Discovery Pico i Pico Sure są oczywiście dobre i lepsze od naszego wyposażenia ale kosz zakupu ich to kwoty 600 tyś - 1 mln zł, więc nie ma co się dziwić że zabiegi są kosztowne. Są one obecnie najlepsze na rynku a w ich nazwie "pico" oznacza że czas impulsu liczony jest w pico sekundach zaś w pozostałych laserach w nano sekundach a tym krótszy czas impulsu to skuteczność jest lepsza. Możecie tutaj mnie hejtować i przeklinać ALE powiem z doświadczenia że rezultaty jakie można osiągnąć różnymi laserami są podobne a zmienna jest jedynie ilość wymaganych sesji. Należy wziąć również pod uwagę takie zmienne jak: - umiejscawianie tatuażu - kolor - ilość pigmentu - technikę wykonania - jakość wykonania zabiegu usuwania Wszystkie te parametry mają istotny wpływ na efekt końcowy a prostym przykładem jest to że np. identyczny tatuaż wykonany na ramieniu lub na stopie będzie się różnie usuwał z tego powodu że usuwanie tatuażu to wchłanianie rozbitych cząstek pigmentu laserem, przez układ immunologiczny którego siła jest inna w różnych częściach ciała. Warto również zwrócić uwagę na to że konkury tatuaży usuwają się dłużej ponieważ tatuażysta zawsze wprowadza tam więcej tuszu. Ciekawostką dla mnie jest to że np. u jednego pacjenta po 3 sesjach praktycznie żadnego efektu nie było a tatuaż miał wykonany na chrząstce ucha. I na koniec ostrzegam tych wszystkich inteligentów którzy robią sobie tatuaż w okolicy gałki ocznej najczęściej w więzieniu a potem przychodzą i chcą go usunąć, niestety jest to bardzo ryzykowne i czasami musimy odmawiać lub usuwać tylko część tatuażu bo nie chcemy komuś zniszczyć wzroku. Podsumowując tatuaż można usunąć przy pomocy lasera bez pozostawienia żadnych blizn jednak z tego powodu ze lasery stają się bardzo popularne i dużo salonów lub klinik je posiada to oczywistym jest że będzie co raz to więcej tych dobrych jak również i tych złych.

Gość gość
U Pani na stronie podana jest informacja : Idealny klient: jasne zabarwienie skóry brak opalenizny tatuaż wykonany przynajmniej przed upływem roku tusz CZARNY lub GRANATOWY. Dlaczego przynajmiej przed uplywem roku, gdzie wiekszosc pisze ze stare schodza latwiej?

Gość gość
"tatuaż wykonany przynajmniej przed upływem roku" chodziło że powinien mieć przynajmniej rok, lub starszy. To prawda że starsze tatuaże są bardziej podatne na usuwanie.

Gość gość
Ja usuwam swój kolorowy tatuaż w klinice Bieńkowscy w Bydgoszczy najnowszym laserem i muszę przyznać, że po 1 zabiegu widzę efekty tam gdzie było cieniowania jest delikatny ślad,mam nadzieję że nie długo po będę się niechcianego tatuażu

Gość gość
2018.03.01 Kolorowy tatuaż usuniesz w Klinice Krajewski na pewno. Używają tam lasera PicoSure, a w zależności od kolorów i wielkości tatuażu możesz potrzebować od 3 do 6 zabiegów.

Gość gość
Ja robiłam w klinice krajewski na powiślu. Usuwałam mały kolorowy tatuaż, wszystko się usunęło bez problemu. Przy nowoczesnych metodach to nie problem :D

Gość gość
Na usuwanie tatuażu najlepszy jest laser. Sama usuwałam swój tatuaż, który był kolorowy i zabieg robiłam w gabinecie w Klinice Zakrzewscy. Wszystko było prowadzone przez lekarza - dr Magdalenę Zakrzewską i trwało bardzo krótko. Do pełnego efektu potrzeba było kilka zabiegów, ale tatuaż zniknął całkowicie, więc moim zdaniem było warto.

Niestety, jedynym ratunkiem dla Ciebie jest skorzystanie z terapii laserowej. Ja mogę polecić Ci luksusową, renomowaną klinikę warszawską, Dr Krajewskiego, która oferuje usuwanie tatuaży nowoczesnym urządzeniem typu http://estivance.pl/zabiegi/picosure-cynosure/ . Fenomenem lasera jest ultra krótka wiązka światła laserowego, co gwarantuje większą i szybszą skuteczność usuwania barwnika spod skóry. Klinika gwarantuje bezpieczeństwo, skuteczność i doświadczenie specjalistów. Nie znajdziesz lepszego miejsca!

Gość gość
Ja jestem ze Szczecina i usuwałam tatuaż w Klinice Zawodny. Byłam na tyle głupia że wytatuowałam sobie imię mojego byłego i jak się rozstaliśmy no to został problem (a tyle się słyszy żeby tego nie robić?). Miałam serię zabiegów tym laserem Picosur i końcu udało się tego pozbyć. Trzeba tylko pamiętać żeby zaraz po zabiegu bardzo dbać o to miejsce bo inaczej może władować się jakaś bakteria.

Gość gość
Proszę o poradę: miejsce gdzie usuwają tatuaż najnowszymi wersjami lasera okolice Torunia/Bydgoszczy. Gdyby ktos byl tak mily i wyslal swoje zdjecia podczas etapow usuwania bede bardzo wdzięczny.

Gość gość
Gość (wczoraj 11:55) proszę o podanie meila prześlę fotki jakie są efekty u mnie usuwaniu w klinice Bieńkowscy w Bydgoszczy

Gość gość
Ja tez usuwałam tatuaż w Klinice Krajewski. Bardzo fajna klinika a i efekty zabiegów mnie zadowoliły. Mają ten bardzo skuteczny laser Picosure. U mnie się udało usunąć tatuaż całkowicie :)

Gość gość
Rzeczywiście laser to chyba najlepszy sposób na pozbycie się tatuażu. Ja na zabiegi chodzę do Dermapoint do Katarzyny Mierzwińskiej i jak dla mnie efekt jest super. Tatuaż już jest widocznie bledszy, a to dopiero 3 zabieg. Mam nadzieję, że uda się go pozbyć całkowicie.

Gość gość
Zdecydowałam się na usunięcie tatuażu, który niestety był błędem młodości. Wykonałam 10 zabiegów, których efekt w początkowej fazie był zadawalający, jednak 4 ostatnie zabiegi niestety nie przynosiły już żadnych rezultatów. Stwierdziłam,że szkoda wyrzucać pieniądze i cierpieć jeśli nie ma efektów. Byłam załamana, bo tatuaż który został nie był żadna ozdobą. Na szczęście kolega polecił mi laser Picosure, którego mają w klinice Zawodny. Naprawdę 3 spotkania wystarczyły, aby pozbyć się tego świństwa ze skóry. Jednak warto korzystać ze sprawdzonych miejsc, taniej nie znaczy lepiej.

Gość annakalczyk12
ja usunęłam tatuaż w klinice krajewski laserem ;) Wszystko zeszło, nie ma śladu po niechcianym tatuażu ;) Polecam, bardzo pomocni specjaliści ;)

Gość gość
Odradzam metode Skinial!! Jestem po jednym zabiegu zostalu paskudne blizny ktore musze teraz usuwqc laserem...ODRADZAM!

Gość Miamalamia
Usuwam swój tatuaz który zrobiłam na barku będąc nastolatka w klinice Dr Legrand w Krakowie. Nie sądziłam, ze da się usunąć błędy młodości bez pozostawienia blizn czy widocznych śladów. Jednak jest to możliwe. Jestem zachwycona efektami jakie do tej pory udało się uzyskać. Pracują na laserze Alma Harmony q-switch. Polecam

Gość gość
Witajcie. Dobre 20 lat temu zrobilem sobie tatuaż , który po latach zrobil sie brzydki i  przestał mi się juz podobać zwłaszcza zee jest on na ramieniu co tym bardziej mi przeszkadza. Zdecydowałem się na laserowe usuwanie tatuażu laserem pikosekundowym Discovery ponieważ poczytałem ze to najnowsza i bezpieczna technologia. Zabiegi wykonuję w Klinice Vesuna w Bonarce. miejsce poleciła mi moja żona która chodzi tam na zabiegi. Same zabiegi są dość bolesne mimo chłodzenia ale wszytko do wytrzymania. po skóra goiła mi się bardzo szybko zadnych blizn i powikłań nie było trzeba tylko odpowiednio dbać. Pani kosmetolog Ola która wykonuje mi zabiegi zaleciła wykonanie 6 zabiegów wiec jestem na połowie.  Poki co po 3 zabiegu widze juz ogromną różnicę i juz nie mogę się doczekać ostatecznego efektu. Mimo ze zabiegi nie należą do przyjemnych polecam zabiegi tym laserem jak i Klinikę którą dla mnie jest jak najbardziej godna polecenia. Wszystko zostało mi wytłumaczone wiec wiedziałem jak to wszytko bedzie przebiegać.

Gość gość321
Ja usunęłam swój tatuaż za pomocą lasera picosekundowego w centrum Viva-Derm, które gorąco polecam. Zabieg krótki i bezbolesny. Dodatkowo wystarczyła mała ilość serii, a efekt jest taki, jakiego oczekiwałam. Metoda i centrum godne polecenia!

Gość kaminj02
A czy po usunięciu tatuażu mieliście problemy z pigmentacja skóry. Jak długo???? Jestem w trakcie usuwania i zauważyłam zmiany w pigmentacji - w niektórych miejscach skóra jest jaśniejsza, w innych ciemniejsza.....