Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już niedługo niedługo...

Jak to jest z tymi obrączkami????

Polecane posty

Gość już niedługo niedługo...

kiedy daje sie je księdzu w kościele?? Czy może Pan młody ma je mieć w kieszeni, a może świadeek. Na ślubach widziałam że obraczki ksiądz miała na takiej tacce i nie widziałam, żeby ktoś w trakcie mszy je tam podawał?? Jak to się odbywa technicznie???

Gość czarna koala
jak się umówisz z księdzem. możecie dac księdzu na zakrystii przed mszą i wtedy ministrant je przygotuje na tacce. mogą je wam wnieść dzieci jakieś na poduszeczkach i wtedy ministrant je sobie przełoży na tackę przed ołtarzem. może je miec świadek i też dać ministrantowi przed lub w trakcie mszy. niekoniecznie dobrym pomysłem jest noszenie ich przez pana młodego, bo rozpaczliwe grzebanie po kieszeniach i stresowanie się jeszcze jedną rzeczą jest zbędne... generalnie rpzyjęte jest że o obrączkach powinien pamiętać świadek.

Świadkowie maja przed msza przyniesc do zachrystii karteczki ze spowiedzi i obraczki. Tak nam powiedzial ksiadz.

Gość Autorko droga
naprawdę różnie. U nas podaje na tacę świadek ministrantowi, w momencie jak ksiądz wychodzi po Młodych.

Gość Świadkowie mają przynieśc
karteczki ze spowiedzi? to jakiś dziwny ksiądz.. chyba że świadkowie przynoszą nie swoje, a młodych. ale to też dziwne. My zanieśliśmy wszystko sami, przed mszą jak podpisywaliśmy papiery

No przynosza nasze karteczki, nie swoje. Swiadkowie nie musza miec zadnego potwierdzenia spowiedzi. Ja tylko pisze to co mi powiedzial ksiadz. Zreszta uwazam, ze to dobrze ze swiadkowie sie tym zajma bo ja nie mialabym glowy do tego :D